O le a le mea na "pu'e" le Corvette Z06 fou i le Nürburgring natia?

Anonim

O faʻataʻitaʻiga suʻega o le lumanaʻi Chevrolet Corvette Z06 na "pu'ea" "taufetuli" i luga o le Nürburgring ma tu i fafo mo le tuʻuina atu o faʻasalalauga faʻapitoa aerodynamic.

Ole vaega ole atina'e ole North American brand o lo'o i le Nürburgring ma fa'ata'ita'iga eseese se fa o le fa'ata'ita'iga ma sa matou maua le avanoa e matamata ai ata - i se atunu'u fa'apitoa - o le tolu o latou (o le fa'ata'ita'iga lona fa, e foliga mai, o le Corvette hybrid i le lumana'i).

O le tasi o lo'o i ai se fa'ailoga pito i tua, e tutusa ma le mea na matou maua i le Corvette Z06 tuai. O le isi lua o loʻo tuʻuina atu i ai se apaʻau pito i tua, faʻaopoopo i le aerodynamic aʻafiaga, e maua ai foi e lenei "Vette" se ata sili atu ona malosi.

Chevrolet Corvette Z06

E taatele i faʻataʻitaʻiga uma o le bumper pito i luma ma le tele o le ea ma le vaeluaga, o le laina faʻamatalaga lea e tu ai uili ma se mamanu faʻapitoa ma tua, faʻatasi ai ma se faʻaogaina fou faʻatasi ma faʻagogo i le ogatotonu.

E pei lava o taimi uma, o le Corvette Z06 version o le a sili atu ona taulaʻi i le faʻaogaina o le matagaluega, o lea e faaopoopo atu i se pusa aerodynamic sili atu ona lelei o le a maua ai foi le malosi sili atu.

Chevrolet Corvette Z06

O se V8 e "leo" pei o se Ferrari

Fa'aauupegaina i se poloka V8 ea ma 5.5 lita o le malosi e maua mai i le afi o loʻo faʻaaogaina e le tauvaga C8.Rs, o le Corvette Z06 fou ua uma ona faʻalogoina ma foliga mai o se ... Ferrari. Ioe, e saʻo, ma e mafai ona e faʻalogo i le vitio o loʻo i lalo:

O le "tuua'iga" o le vaetamaina lea o se crankshaft mafolafola mo lana afi V8 - o se fofo sili atu ona faifai pea i le tauvaga nai lo le gaosiga o faʻataʻitaʻiga, ae o se tasi e mafai lava ona tatou maua i aso nei i Ferrari V8s, e ui lava o loʻo faʻaaogaina.

E leai lava se numera faʻamaonia, ae o mea uma e faʻaalia ai o le a sili atu i le 600 hp ma o le a mafai ona "fua" i le 8500-9000 rpm. E pei o le Corvette C8 ua uma ona tatou iloa, o iinei foi o le V8 e fesoʻotaʻi ma le lua-clutch gearbox ma fua faʻatatau e valu, faʻapipiʻi i se tulaga tutotonu pito i tua, ma o le a faʻaauau pea ona avea ma taʻavale i tua.

Chevrolet Corvette Z06

O afea e taunuu ai?

O tala fou e oʻo mai ia i matou mai le Iunaite Setete ua faʻamaonia ai o le Chevrolet Corvette Z06 fou o le a faʻaalia i luga o le maketi i le 2022, e ui o le faʻaaliga aloaia o loʻo faʻatulagaina mo le tautoulu o lenei tausaga.

Faitau atili