SUV BZ4X fa'atulaga le leo mo le fa'ailoga eletise fou a Toyota

Anonim

Toyota o le a tuʻuina atu ia Aperila 19, i le Shanghai Motor Show, Saina, le muamua 100% eletise BZ faʻataʻitaʻiga, faʻapuupuuga mo Beyond Zero (i tua atu o le zero), o se sub-brand o le gaosi Iapani faʻapitoa mo taavale eletise.

Ae e ui lava e le o faia le amataga aloaia, o le faailoga mai le atunuu o le oso aʻe o le la faatoa faʻaalia le ata muamua o le faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai pea i le tulaga o se "teaser" e naʻo le faʻatagaina o tatou e vaʻai i foliga o le pito i luma.

E tusa ai ma L'Argus, o lenei faʻataʻitaʻiga muamua o le BZ sub-brand o le a taʻua o le BZ4X ma o le ai ai le tele faʻatusatusa o le Toyota RAV4.

Toyota e-TNGA tulaga

O le a avea lea ma faʻataʻitaʻiga muamua o se osofaʻiga eletise lea o le a faʻaliliuina i le aofaʻi o faʻataʻitaʻiga eletise fou e ono, o lea e le o se mea e ofo ai ua uma ona resitalaina e Toyota igoa BZ1, BZ2, BZ2X, BZ3, BZ4, BZ4X ma le BZ5 ( le X 'au'auna e fa'ailoa fa'aliliuga fa'atasi ma ta'avale uili uma).

I le pito i lalo o lenei SUV faʻamalosia faʻapitoa e electrons o le a avea ma faʻavae fou e-TNGA, faʻavaeina i totini ma Subaru, lea o loʻo saunia foi lona faʻataʻitaʻiga muamua e maua mai i lenei mea, lea e taʻu mai e mea uma o le a taʻua o Evoltis.

I le faaopoopo atu i le fou, o lenei faʻavae e matua tele lava, tatala avanoa mo faʻataʻitaʻiga eletise i luma, tua poʻo uili uma, faʻapea foʻi ma le tele o faʻaputuga afi eletise ma gafatia maa.

Fai mai le faʻasalalauga Falani o le mana o lenei faʻataʻitaʻiga e tatau ona vaʻaia i le va o le 110 hp ma le 220 hp, faʻatasi ai ma le sili atu le malosi, ma le 300 hp, sili atu le taulai atu i le poto masani i tua o le uili.

E pei ona taʻua i luga, o le faʻaaliga i le lalolagi o loʻo faʻatulagaina mo Aperila 19, ina ia naʻo le taimi lena o le a tatou iloa ai mea lilo uma o le 100% eletise Toyota fou, lea e tatau ona oʻo atu i le maketi i le tautotogo o le 2022.

Faitau atili