Ole eletise a Tesla ua faitau nei mo le fa'atatauina ole fa'aosoina ole CO2 mai… FCA

Anonim

Mo le 2020, o le Komisi Europa o loʻo faʻasino i le averesi o le CO2 emisi mo le gaosiga e naʻo le 95 g/km. E oʻo mai i le 2021, o lenei faʻamoemoe e avea ma tulafono, faʻatasi ai ma sala tupe tetele o loʻo vaʻaia mo tagata faufale e le usitaia. Ona o lea tulaga, o le FCA , o lona averesi CO2 emissions i le 2018 o 123 g / km, na maua ai se "foafoaga" fofo i le faafitauli.

E tusa ai ma le Financial Times, o le a totogi e le FCA le fiaselau miliona o Euro ia Tesla ina ia faitaulia faʻataʻitaʻiga faʻatau e le American brand i Europa i lana vaʻa. Le sini? Faʻaitiʻitia le averesi o taʻavale o loʻo faʻatau atu i Europa ma faʻapea ona aloese mai sala tupe o piliona o Euro e ono tuʻuina atu e le Komisi Europa.

Faʻafetai i lenei maliliega, FCA o le a faʻaalu le CO2 emissions o ana faʻataʻitaʻiga, lea na faʻatupulaia ona o le faʻatupulaia o le faʻatau atu o afi penisini ma SUV (Jeep).

E ala i le faitauina o trams a Tesla e faʻatatau ai le faʻaosoina o ana vaʻa, o le FCA e faʻaitiitia ai le averesi o le gaosiga o se gaosiga. Fa'aigoaina "Open Pool", o le taimi muamua lea ua fa'aogaina ai lenei ta'iala i Europa, ona o le fa'atauga o fa'atupe kaponi.

Tesla Model 3
E tusa ai ma faʻamatalaga, o faʻatauga a Tesla o le a faʻamauina i le vaʻa a le FCA, ma faʻatagaina ai le faʻaitiitia o le averesi CO2.

E le fou le FCA

I le faaopoopo atu i le faʻatagaina o le "Tatala Tatala", o tulafono a Europa o loʻo tuʻuina atu ai foi e mafai e faʻailoga o loʻo iai i le vaega lava e tasi e mafai ona faʻapipiʻi faʻasalalauga. O lenei mea e mafai ai, mo se faʻataʻitaʻiga, le Volkswagen Group e faʻafefe ai le maualuga o le gaosiga o Lamborghini ma Bugatti faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o Volkswagen compacts ma a latou faʻataʻitaʻiga eletise.

Fa'asoa i la matou nusipepa iinei

Mo Europa, o le taimi muamua lea ua tuʻufaʻatasia ai e le au gaosi oloa eseese a latou faʻamalama e avea o se taʻiala talafeagai faʻapisinisi.

Julia Poliscanova, Faatonu Sinia o Felauaiga & Siosiomaga

Afai i totonu o Europa o le taimi muamua lea ua filifilia ai se "Tatala Tatala" e faʻatau ai aitalafu carbon, e le mafai ona faʻapea i se tulaga o le lalolagi. Ole fa'ata'ita'iga ole fa'atauga o aitalafu kaponi e le'o fou fo'i ile FCA. I totonu o le Iunaite Setete, e le gata na faʻatau e le FCA tupe faʻameaalofa mai Tesla, ae faʻapea foʻi mai Toyota ma Honda.

O lo'o naunau le FCA i le fa'aitiitia o le fa'aoso mai a tatou oloa uma... O le "Tatala Tatala" e ofoina atu le fetuutuuna'i e fa'atau atu ai oloa o lo'o naunau a tatou tagata fa'atau e fa'atau a'o fa'ataunu'uina fa'amoemoe ma le tau taugofie.

FCA Fa'asilasilaga

Ae mo Tesla, o le American brand e faʻaaogaina foi e faʻatau atu aitalafu carbon. Fai mai Reuters, O le faʻailoga a Elon Musk na faia, i le tolu tausaga talu ai, e tusa ma le tasi piliona euros e ala i le faʻatau atu o aitalafu i le Iunaite Setete.

Punaoa: Reuters, Automotive News Europe, Financial Times.

Faitau atili