Aloaia. Alpine's eletise "vevela vevela" o le a avea ma Renault 5 ma le 217 hp

Anonim

Alpine o loʻo saunia ni faʻataʻitaʻiga fou se tolu, eletise uma: o le sui o le A110, o le crossover coupé ma se taʻavale taʻavale faʻapitoa (vevela vevela). O le mea mulimuli, o le a avea ma laasaga i Alpine, o le a faʻavae i luga o le eletise i le lumanaʻi Renault 5, ae o le a sili atu ona muscular, i foliga vaaia ma numera.

O le faʻamaoniga na faia e Gilles Le Borgne, sui peresitene o le Groupe Renault, i faʻamatalaga i le Auto Express, o ia foʻi na "faʻasalalau" faʻamatalaga muamua e uiga i le faʻataʻitaʻiga, lea e mafai ona taʻua, faigofie, Alpine R5.

E tusa ai ma le tala a Le Borgne, o le taavale taʻavale R5 i le lumanaʻi a Alpine o le a vaʻavaʻai i le Mégane E-Tech Electric, lea e faʻavae i luga o le CMF-EV platform, o lana afi eletise e maua ai le 217 hp (160 kW).

Renault 5 Prototype
O le Renault 5 Prototype o loʻo faʻamoemoeina le toe foʻi mai o le Renault 5 i le 100% eletise eletise, o se faʻataʻitaʻiga taua mo le fuafuaga "Renaulution".

E ui o le Renault 5 i le lumanaʻi o loʻo faʻaaogaina le CMF-B EV (o se fesuiaiga sili atu ona faʻatusatusa o le CMF-EV), o loʻo i ai le avanoa e fetaui ma le tele eletise eletise o le Mégane E-Tech Electric, ae o le faʻaogaina o le 60 kWh maa o loʻo i totonu. masalosalo e “fafaga” o ia.

O le mea mautinoa o le, e ese mai i mea ua tatou vaʻaia i isi talosaga eletise, o lenei Alpine R5 o le a avea ma taʻavale uili pito i luma, ona o le "aga masani" e faʻatonuina i totonu o pusa vevela, ma e ono mafai ona faʻavavevave - e tusa ai ma Le Borgne. - mai le 0 i le 100 km/h ile ono sekone.

Na taʻua foi e Le Borgne, pe a faʻatusatusa i le Renault 5 masani, o le Alpine R5 o le a oʻo mai ma ala lautele, mo se foliga sili atu muscular ma, faʻamaonia, faʻatasi ai ma se suiga faʻapitoa faʻamalosi, mo se faʻataʻitaʻiga sili atu.

Sui i le A110 i luga o le ala

O le isi mea e ofo ai Alpine mo tausaga a sau o le sui eletise i le A110, o se faʻataʻitaʻiga o loʻo atinaʻe e le Farani faʻatasi ma Lotus ma e tatau ona amataina se faʻavae tuʻufaʻatasia mo taʻaloga eletise faʻataʻitaʻiga o loʻo galulue ai faʻailoga iloga e lua.

Alpine A110
Sui o le Alpine A110 o le a avea ma eletise ma faia faʻatasi ma le British Lotus.

O le lona tolu, e pei ona taʻua i luga, e foliga mai o se faʻasagaga o laina coupé. Ae o faʻataʻitaʻiga faʻataʻamilo i ona faʻainisinia o loʻo tumau pea i le "mea lilo a atua", e ui lava, i se tulaga talafeagai, e tatau ona faʻaogaina le faʻavae tutusa CMF EV o le a avea ma faavae mo le lumanaʻi Mégane E-Tech Electric ma le Nissan Ariya. .

O afea e taunuu ai?

Mo le taimi nei, matou te le iloa poʻo fea o nei faʻataʻitaʻiga e tolu o le a muamua faʻaalia i luga o le maketi. Ae ui i lea, o le mea moni o le Alpine R5 o le faʻataʻitaʻiga sili ona auiliili i le taimi nei e le Farani faʻailoga e ono fautua mai o le a muamua faʻatau atu. I le taimi nei, o le amataga o Alpine i le 100% eletise maketi o le a faia i le 2024.

Fa'aaliga: O le ata o lo'o fa'aalia i lenei tusiga o se ata fa'atekinolosi a le tusiata X-Tomi Design

Faitau atili