E mana'o Koenigsegg i ana ta'avale e fa'aaoga vulcanol, o le "su'u o maugamu"

Anonim

Afai e lauiloa Koenigsegg i le faʻaaogaina o le E85, o le suauʻu e faʻafefiloi ai le ethanol (85%) ma le penisini (15%) - lea e maua ai le malosi sili atu i ana afi ma faʻaitiitia ai le gaosiga o le carbon - o le peti lea i le vulcanol , le “suauu o mauga mu”.

Vulcanol, pe a faʻatusatusa i le penisini, e le gata o loʻo i ai le maualuga maualuga o le octane rating (109 RON) ae o loʻo folafola mai ai le faʻaitiitia o le carbon emission e tusa ma le 90%, faʻafeiloaʻi sini a le tagata gaosi Suetena e faʻateleina lona faʻaleleia o le siosiomaga.

E ui i le toetoe lava a manaia le amataga o le suauu, o le mea moni e sili atu "faʻalelalolagi".

Christian von Koenigsegg ma Koenigsegg Regera
Christian von Koenigsegg

O le Vulcanol e leai se mea e sili atu nai lo le fa'afouina o le methanol, ae o lenei fesuiaiga o lo'o i ai le tulaga fa'apitoa o le fa'aogaina o le carbon emissions mai mauga mu semi-active i lona fa'avae o lo'o pu'eina.

I se isi faaupuga, vulcanol e toetoe lava tutusa ma isi suauʻu gaosia, e pei o ia ua uma ona matou lipotia e faʻatatau i mea o le a gaosia e Porsche ma Siemens i Chile. I se isi faaupuga, e faʻaaogaina le carbon dioxide (CO2) ma le hydrogen (lanu meamata) e fai ma mea e maua ai se suauʻu mama ma toetoe lava a le carbon neutral.

Vulcanol ua uma ona gaosia e le Carbon Recycling International i Iceland. Ma e le na o Koenigsegg e fiafia i vulcanol. Saina Geely (o lē e ona Volvo, Polestar, Lotus) o se tasi foi o vaega e fiafia i ai, o se tasi o le aufaipisinisi i lenei kamupani Icelandic.

vulcanol geely
O nisi o Geely ua leva ona i luga o le vulcanol.

Geely o loʻo atiaʻe taʻavale e faʻaaogaina le methanol e fai ma suauʻu - mai taʻavale mama i taʻavale faʻapisinisi - ma o loʻo faʻataʻitaʻiina se tamai vaʻa taxi i nisi o taulaga a Saina.

O Koenigsegg, i le isi itu, e leʻi faʻalauiloaina pe o le a teufaafaigaluega pe leai foi i le Carbon Recycling International, ae o le fiafia i le vulcanol e manino lava, e pei ona taʻua e Christian von Koenigsegg, le faʻavae ma le Pule Sili o Suetena, i se faatalanoaga ma Bloomberg:

"O loʻo i ai lenei tekinolosi mai Iceland, na faia ai iina, lea latou te puʻeina ai le CO2 mai mauga mu semi-active ma faʻaliliu i le methanol. Ma afai tatou te ave lena methanol ma faʻaaogaina e fai ma suauu mo fale gaosi e liliu i isi suauu ona tatou faʻaaogaina lea. i luga o vaʻa o loʻo faʻauluina lenei suauu i Europa poʻo le US poʻo Asia (...), tatou te faʻamutaina le tuʻuina o le CO2-neutral fuel i totonu o le taʻavale. e mafai ona matou o atu e faʻamamāina vaega mai le siosiomaga aʻo faʻaogaina lenei afi."

Christian von Koenigsegg, Ofisa Sili o Pulega o Koenigsegg

Faitau atili