André Negrão, avetaʻavale Alpine i le WEC: "I mea tumau e tatau ona ou mafaufau pea i laʻu 'au"

Anonim

O le matamata i tauvaga ta'aloga ta'aloga ta'avale e iai mea nei… I le pito i tua o le 8 Itula o Portimão, na matou maua ai le avanoa e talanoa ai ma nisi o le au fa'ata'ita'i o le tuuga fa'atauva'a tele na faia i lo tatou atunu'u. O se tasi o i latou o André Negão, o se tagata tietie Alpine i le World Endurance Championship (WEC).

I lenei faatalanoaga, na taʻu mai e le avetaavale Pasila ia i matou sina mea itiiti e uiga i lona aso i lea aso ma lea aso i luga o le ala, o le fetuunaiga o se avetaavale nofoa tasi i le lalolagi o le tetee ma ia faailoa mai foi ia i matou lona manatu e uiga i tulafono faatonutonu fou mo tuuga tumau .

Le Mans, le sini autu

Na amata e André Negão le talanoaga i le faʻamaonia o mea ua uma ona matou iloa: mo i latou e tauva i le WEC, o le sini autu o le manumalo i Le Mans. E uiga i lenei tuuga, fai mai Negrão: "Matou te mafaufau i taimi uma e uiga i Le Mans, o le tuuga sili ona taua mo i matou ma i latou i le siamupini".

E uiga i le tuuga a le masiofo tumau, na manatua ai e le avetaʻavale Alpine o tulafono fou (lea e faʻatonutonu ai le gau / maua i le mamafa ma le malosi i totonu o taavale, e faʻatatau i le faʻavasegaina) e manaʻomia ai nisi "faʻailoga ulu", faʻamaonia: "Na matou manatu: o le a sili atu. e fai se tulaga tolu i le taimi nei pe faia se tulaga muamua ma maua atili le mamafa? Poo le faia o le lona tolu ma 'sefe' le taavale mo le isi tuuga? Po'o le 'sefe' le ta'avale mo Le Mans, o fea tatou te mana'omia e maua ai le ta'avale sili ona tauva?" Ua ia i matou uma nei tulafono, fou gaioiga. E le na'o le tu'uina o pa'u fou, suauu ma tuuga."

André Negrao Alpine
André Negão o loʻo tamoe i lanu o Alpine talu mai le 2017.

Peitaʻi, na manatua e le avetaʻavale Alpine le avanoa e maua ai e 'au i le puleaina o le mamafa: “O se mea lelei e mafai ona tatou filifili po o fea e tuu ai le mamafa faaopoopo. E leai se nofoaga mautu. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e iai se faʻafitauli o le vevela i luma o le taʻavale, e mafai ona matou tuʻu uma le mamafa i luma. Ma e sili atu lena mea.”

lalolagi fou, luitau fou

E tusa ai ma lana fetuunaiga i le lalolagi o le tetee, na faaalia e le sa avea muamua ma pailate nofo toatasi o le vaega sili ona faigata o le puleaina o le saoasaoa i taimi e mafai ai ona alu vave, ae pe a le mafai ona totogi le lamatiaga: "O le vaega sili ona leaga, aemaise lava i Le Mans. E tupu tele lenei mea ona matou te taumafai e 'sefe' le taavale mo le iuga.

E taua tele le galulue faatasi, faatasi ai ma le avetaavale Pasila na faaalia i se tuuga tumau o le manatu e faapea: “E le mafai ona ou lavea, e le mafai ona ou faia ni mea se tele”. E tatau ona ou mafaufau i taimi uma e uiga i laʻu 'au. I le tetee, e faia le faʻatusatusaga i isi avetaʻavale e toʻalua, ae o le Formula e naʻo aʻu - afai ou te lavea le taʻavale, afai e malepe, a ou faia se mea, o loʻu lava sese ma naʻo aʻu e afaina ai ".

Su'e lau isi ta'avale

E uiga i le suiga o le saoasaoa i le va o le GTE ma le Hypercar, o le Dieppe brand avetaʻavale sa mautinoa i le fetuunaiga o le au fou: "2017, 2018, 2019 ma le 2020 o le eseesega na matua tele. Faatasi ai ma le vasega Hypercar fou, o taavale e 10s lemu ma e tatau i tagata uma ona fetuutuunai ina ia aua neʻi maua i latou, e aofia ai le LPM2, le GTE Pro ma le GTE Am".

E uiga i nei suiga, ua faamanatu mai e André Negão ia i tatou: "O laʻu LMP1 o loʻo iai nei o le LMP2 na ou taʻitaʻia i le taimi ua tuanaʻi. Na matou leiloa le 80hp ma le 500 kilokalama o le uta aerodynamic" ma taʻutino atu "e le leaga le taʻavale, ae o tulafono fou na faʻamalosia ai i matou e faʻafetaui (...) 2021 ma 2022 o le a avea ma tausaga o suiga aua o le a naʻo le Hypercars e ulufale i le 2023, faʻatasi ai ma le ulufale mai o faʻailoga e pei o Audi, Porsche, Ferrari, Cadillac poʻo Bentley. E lua tausaga o matou a’oa’oina”.

Alpine A480
I Portimão na tulaga tolu ai le au a Alpine ina ua maua le tulaga pole i le agavaa.

Pe o se tulaga lelei ea le alu muamua?

E ui lava o Alpine o se tasi o uluai ituaiga e amata i lenei mea moni, André Negão e le talitonu o le a avea lenei mea ma se avanoa i le lua tausaga, ma finau e faapea "e le suia ai se mea, aua o le 2023 taavale o le a fou atoatoa. — kase fou, afi fou . Renault o le a atiaʻe se afi e, ou te talitonu, o se Fuafuaga 1, faʻatasi ai ma le V6 turbo hybrid system. O le a fou le taavale ma o le talitonuga e tatau ona amata feʻaveaʻi i le tausaga a sau ona e tatau ona tatou suʻeina uma nei vaega fou. O le a matua ese lava, ae mo le 'au e manaia le avea ma se vaega o lenei 'vaega' fou. O le vaega o le a maua se foliga ese ma o le a manaia, mo le au maimoa ma mo ituaiga o le a tauva".

I le ogatotonu, na faʻaalia foi e le avetaavale le auala na te pulea ai le vaivai i tuuga uumi e pei o le 24 Itula a Le Mans: "I le faaiuga o tuuga, matou te vaivai, sili atu le mafaufau nai lo le faaletino, aua o Le Mans o se auala umi ae e tele naua. sa'o. E mafai ona 'manava, ma le filemu'. Afai o se ala e pei o iinei, i Portimão, e matua faigata lava. O iinei, e manaʻomia ai le tele o sauniuniga faaletino nai lo le mafaufau. O le mea lea, o loʻo i ai sina sauniuniga faʻapitoa mo Le Mans". Ae malolo i le a le saoasaoa? "I le 340 km / h, i le po ...", na ia taʻutaʻu atu, i le va o ata.

Mulimuli ane, ona o le maualalo o le numera o Alpine i le Toyota, o se 'au e tauva ma taavale e lua, e leʻi popole André Negrão: "I le tulaga o le atinaʻe, sa faigofie, aua e mafai ona matou suʻeina fofo eseese i taavale e lua, ae i totonu. tuuga e sili atu le tasi. Pau lava le mea o nisi taimi e tatau ona pasia le matou paaga ma matou te le iloa pe mafai ona matou faia ma o le 'au lava ia e tatau ona taulaʻi i le tausia o taavale e lua i luga o le ala.

Faitau atili