Ford Shelby Cobra Concept e maua le 2 miliona euros i le fa'atautu'i

Anonim

E tele taavale na ui atu i Monterey Car Week ma tuʻu ai a latou faʻailoga ma lenei Ford Shelby Cobra Concept , e sili ona lauiloa o "Daisy", e le masalomia o se tasi oi latou.

O se tasi lea o "fetu kamupani" o le fa'atautu'i a Mecum Auctions mo lenei mea na tupu ma, ona o se fa'ata'ita'iga tulaga ese i le lalolagi (e ui sa i ai fa'atusa), sa i ai se tau fa'atatau i le va o le 1.5 ma le 2 miliona tala .

E le gata ina le fiafia, ae na faagaeetia foi, aua na sili atu i lenei tulaga mataʻina na faʻamoemoeina e le fale faʻatau oloa a Amerika ma iʻu ai i le "suia lima" mo se tau e sili atu nai lo le mea na faʻamoemoeina: 2.4 miliona tala, e pei o le lua miliona euros .

Shelby Cobra Manatu

Fa'ailoa i le 2004 i le Detroit Motor Show (USA), o lenei Ford Shelby Cobra Concept na fausia i lalo o le vaavaaiga a Carroll Shelby ma Chris Theodore (lona pule e o'o mai i le taimi nei…), o le sa avea ma sui peresitene o le atina'eina o oloa mo le ituaiga. lanumoana oval i lena taimi.

O le faʻamoemoe o le 2007 o le a tulaʻi mai ai se faʻataʻitaʻiga gaosiga, o se faʻamoemoe na oʻo i le faʻafitauli tau tamaoaiga i lena taimi na taofia ai, e oʻo lava i le faʻatonuina o le faʻaleaogaina o le poloketi.

Mo le tala faasolopito o se faʻataʻitaʻiga tulaga ese, faʻatasi ai ma se taʻavale alumini uma, faʻatasi ai ma se tino e tele lava i fiberglass ma e tutusa lona lapoʻa i se "tamaʻi" Mazda MX-5.

Shelby Cobra Manatu

Fa'afiafiaina o se afi 6.4 lita DOHC V10 - fa'apea fo'i i le alumini - e maua ai le 613 hp ma e feso'ota'i ma se atigipusa tusi - Ricardo - fa'atasi ai ma le ono fua.

O feso'ota'iga i le eleele e faia e ala i se fa'amalologa tuto'atasi, e pei lava ona maua i le ulua'i augatupulaga Ford GT, e ui lava i se fa'alogo fa'apitoa.

I tua atu o uili BBS e fitu-tautala sa i ai "natia" tulaga maualuga Brembo taofi, faatasi ai ma tisiketi ea ma fa-piston callipers.

E taua le manatua, e ui lava o se faʻataʻitaʻiga, o lenei Ford Shelby Cobra Concept o loʻo faʻasalalau e faʻasalalau i luga o le auala, o se "faʻatagaina" na maua talu ai nei, a o iai lenei Shelby i "lima" o Chris Theodore.

Faitau atili