Jacky Ickx. Le tagata na fa'ai'uina le "taufetuli" i Le Mans

Anonim

“Amata, amata, tamoe” manatua? O le ala lena na amata ai tuuga i le aoga maualuga.

O le 24 Itula o Le Mans, seia oʻo i le lomiga 1969, e leʻi ese tele. Na taufetuli ta'avale aveta'avale i ta'avale e pei o tamaiti i le malae ta'alo. Ae sa i ai se pailate e toatasi na lototele e tetee i lena tulafono.

I le 1969, e silia ma le 400,000 tagata na matamata i le tatalaina o le 24 Hours of Le Mans. I le faailo amata, na amata ona taufetuli uma avetaavale ia latou taavale vagana ai le tasi… Jacky Ickx.

O le savali filemu i lana Ford GT40 a o taufetuli isi avetaavale o le auala lea na maua ai e Jacky Ickx, aka "Monsieur Le Mans", le tetee i lena ituaiga o ese.

Sa le saogalemu. Ina ia faasaoina ni nai sekone, na oo lava ina alu ese pailate e aunoa ma le faamau lelei o o latou fusipaʻu.

O le tulaga tonu lava lea na manu'a tigaina ai le uso a Jacky Ickx o Willy Mairesse i le lomiga talu ai o le 24 Itula o Le Mans. O le taunuuga o lena faalavelave na mafua ai ona pule le avetaavale Belgian leaga i lona ola, ma feagai ma le le mafai ona toe foi i le tuuga.

Tu'u ese i Le Mans 1969

Ona o lana savali tetee, o Jacky Ickx o le tagata mulimuli na alu ese. Ma i se tasi o na faʻalavelave faʻanoanoa, e oʻo lava i le taamilosaga muamua o le 24 Itula a Le Mans, o lenei ituaiga o amataga na maliliu ai se isi ola i se faʻalavelave. O manu'a na maua e le pailate o John Woolfe (Porsche 917) na maliliu ai. Manu'a e ono mafai ona 'alofia pe ana fa'amau e Woolfe lona fusipa'u.

manumalo faalua

E ui ina pa'ū i le tulaga mulimuli i le amataga o le tuuga, ae na manumalo lava Jacky Ickx i le 24 Itula o Le Mans faatasi ai ma Jackie Oliver i le uili o le Ford GT40. O se tasi lea o manumalo sili ona finauina i le talafaasolopito o le 24 Itula o Le Mans. O le pito o Ickx ma Oliver (Ford GT40) mo Hans Herrmann ma Gérard Larrousse (Porsche 908), oe na mulimuli i le tulaga lua, sa na o ni nai sekone pe a uma le 24 itula!

Fa'ai'uga o le 24 itula i le 1969
24 itula mulimuli ane, o le eseesega i le va o le 1st ma le 2nd place o lenei.

O le manumalo a Jacky Ickx i le 1969, o le manumalo muamua lea o le tele (e ono manumalo) i lenei tuuga tumau. O le isi manumalo mo Ickx, e le itiiti ifo lona taua, o le faaiuga o le taaloga tuuga. O lona sui generis tete'e ma le manino o le soliga o le puipuiga na mafua ai le fa'ai'uga o lenei ituaiga ta'aloga ta'aloga afi. Seia oo mai i le asō.

Lua-taimi Endurance siamupini lalolagi, lua-taimi Formula 1 lalolagi-tumu-up ma Dakar manumalo, Jacky Ickx o se talatuu moni tau taavale afi. O se alii i luga ma fafo o le malifa.

Faitau atili