Tofa 919 Hybrid. Porsche o ato na faia mo le Formula E

Anonim

Ina ua uma ona faasilasila e Mercedes-Benz lona ulufale atu i le Formula E i le tau o le DTM, na mulimuli ai Porsche i ona tulagavae ma se faʻasalalauga tutusa. E faʻamaonia ai le lafoaia, i lenei tausaga, o Porsche i le vaega LMP1 i le WEC (World Endurance Championship). O Mercedes-Benz ma Porsche o le a ulufale i le Formula E i le 2019.

O le fa'ai'uga o lona uiga o le fa'ai'uga vave o le galuega a le Porsche 919 Hybrid. O le fa'ata'ita'iga lea na fa'ata'ita'ia i le 2014, ua manumalo ai i siamupini e fa i lana a'oa'oga, e lua mo le au gaosi ma le lua mo le aveta'avale, i vaitau o le 2015 ma le 2016. Ma e malosi le fa'alavelave o le a toe fa'ataunu'u lea tulaga i lenei tausaga, ma ta'imua ai le siamupini e lua.

O lenei faaiuga a Porsche o se vaega o se polokalame lautele - Porsche Strategy 2025 -, lea o le a vaʻaia ai le faʻatauga a Siamani i le tele o tupe faʻaalu i taavale eletise, amata i le Misiona E i le 2020.

Porsche 919 Hybrid ma Porsche 911 RSR

O le ulufale atu i le Formula E ma le ausiaina o le manuia i lenei vaega o le taunuuga talafeagai lea o la tatou Misiona E. O le faateleina o le saolotoga mo le atinaʻeina o tekinolosi i totonu o le fale ua avea ai le Formula E e tosina mai ia i tatou. [...] Mo i matou, o le Formula E o le siʻosiʻomaga faʻatauvaʻa sili lea e faʻatautaia ai le atinaʻeina o taʻavale maualuga i vaega e pei o le puipuiga o le siosiomaga, lelei ma le faʻaauau.

Michael Steiner, sui o le Komiti Faafoe mo Suesuega ma Atinae i Porsche AG.

Ole fa'ai'uga ole LMP1 e le fa'apea ole lafoa'iina ole WEC. I le 2018, o le a faʻateleina e Porsche lona auai i le vaega GT, faʻatasi ai ma le 911 RSR, tufatufaina atu le fausaga na tuʻuina atu i le LMP1, e le gata i le WEC ae faʻapea foi i le 24 Itula o Le Mans ma i le IMSA WeatherTech SportsCar siamupini i Amerika. .

Toyota ma WEC tali

O le alu ese atu o Porsche e tuua Toyota e na o le pau lea o le tagata auai i le vasega LMP1. O le faʻailoga Iapani na tuuto atu e tumau i le amio pulea seia oʻo i le faaiuga o le 2019, ae i le faʻatatau i nei atinaʻe fou, o loʻo toe iloiloina ana uluai fuafuaga.

O le peresitene o Toyota, Akio Toyoda, na sau i luma ma faʻamatalaga muamua e uiga i le alu ese o le fili Siamani.

O se mea e faanoanoa ai ina ua ou faalogo ua filifili Porsche e tuu le vaega LMP1 WEC. Ou te lagona le matua faanoanoa ma le le fiafia ona ua le mafai ona tatou toe tuʻuina a tatou tekinolosi e faasaga i lenei kamupani i luga o le malae e tasi i le tausaga a sau.

Akio Toyoda, Peresetene o Toyota

O le ACO (Automobile Club de l’Ouest), o loʻo faʻatulagaina le 24 Itula o Le Mans, na faʻaalia foi, faʻanoanoa ona o le "vave vave" a Porsche ma le "faʻafuaseʻi o le filifiliga" i le vaega LMP1.

O faʻamatalaga tutusa na faia e le faʻalapotopotoga a le WEC, lea e faʻamalosia ai lona tulaga e le o faʻafefe. I le 2018, o le a faʻaauau pea le siamupini o le lalolagi mo taʻavale faʻataʻitaʻi - e aofia ai vasega LMP1 ma LMP2 -, taʻavale GT ma mo tagata gaosi oloa.

Faitau atili