O le afi na tumau tonu i le 24 itula

Anonim

24 Itula o Le Mans. O se tasi o su'ega sili ona faigata i le lalolagi. O alii ma masini e tuleia i le tapulaʻa, vae ma lea vae, kilomita i le kilomita. I se fa'atopetope le taofiofia, i luga ma fafo o le ala, e na'o le muta pe a o'o i le chronometer - e aunoa ma se fa'anatinati - fa'ailoga le 24 itula.

O se manaʻoga na manino le manino i lenei lomiga lona 85 o le 24 Itula a Le Mans. E na o le lua taavale mai le vaega pito i luga (LMP1) na laasia le tini.

O isi na tuua le tuuga ona o faafitauli tau masini. O se tulaga le lelei mo le faʻatulagaina o le tuuga, lea ua amata ona faʻalogo i leo le fiafia e uiga i le ala (ma le lavelave) o loʻo uia e taavale.

I le tausaga na teʻa nei, 23:56 minute o faʻamaoniga ua maeʻa - pe i se isi faaupuga, e itiiti ifo i le 4 minute e alu ai - ina ua filifili Le Mans e fai se isi tagata na afaina.

O le afi o le Toyota TS050 #5, lea na taʻimua i le tuuga, na paʻu i le ogatotonu o le tini. I fusuaga a Toyota, e leai se tasi na mana'o e talitonu i le mea o lo'o tupu. Le Mans e le fa'avaivai.

Manatua le taimi i lenei vitio:

Mo na o le 3:30 minute, na manumalo ai Toyota. Ose taimi mata'ina o le a fa'amaumau e fa'avavau i le manatuaga o tagata uma e fiafia i ta'aloga.

Ae o le tuuga e 24 itula (luasefulufa itula!)

Na e faitau lelei? 24 itula. E le sili atu pe itiiti foi. O le 24 Itula o Le Mans e na'o le fa'ai'uga pe a fa'ailo malosi e le tamaloa o lo'o amoina le fu'a siaki le fa'ai'uga o lenei "fa'asaunoa" mo tamaloloa ma masini.

O se sauaina e toatele ua oo i ai mo na o le tofo o le mamalu. O se mafuaaga e tu na o ia, e te le manatu?

Ua matou taunuu i le tala ou te fia faasoa atu ia te outou. I le 1983, e le na o le chronometer na iloa ai le gasologa o taimi. Le afi o le Porsche 956 #3 pailate e Hurley Haywood, Al Holbert ma Vern Schuppan sa faapena foi.

Porsche 956-003 na manumalo Le Mans (1983).
Porsche 956-003 na manumalo Le Mans (1983).

E iai foi se agaga o taavale?

O Valentino Rossi, o se talatuu o uila afi o loʻo ola pea - ma mo le tele o tagata tiʻetiʻe sili ona lelei i taimi uma (mo aʻu foi) - talitonu o uila afi e iai le agaga.

O le afi na tumau tonu i le 24 itula 5933_3
A'o le'i amataina ta'itasi Grand Prix, e masani ona talanoa Valentino Rossi i lana uila afi.

O se uila afi e le na o le uamea. Ou te manatu o uila afi e iai se agaga, e manaia tele se mea e leai se agaga.

Valentino Rossi, 9x siamupini o le lalolagi

Ou te le iloa pe i ai foi ni agaga o taavale pe o ni mea faitino e leai ni ola. Ae afai e iai le agaga o taavale, o le Porsche 956 #3 na maua le fuʻa siaki ma Vern Schuppan i le uili o se tasi oi latou.

E pei o se tagata afeleti o le, i lona manava mulimuli, e aveina atu i le tini, e sili atu i le uʻamea o le malosi nai lo le malosi o maso ua leva ona tuʻuina i totonu, o le Porsche 956 #3 e foliga mai na faia foi se taumafaiga e maua ai le cylinders. o lona afi mafolafola-ono. tau lava ina taofi le tu'itu'i pe a mae'a le misiona na soifua mai ai. Manumalo.

O le afi na tumau tonu i le 24 itula 5933_4

O le taimi lava na pasia ai e le Porsche 956 le fuʻa siaki, o le asu lanumoana na sau mai le taʻavale na faʻaalia ai lona iuga (faʻailoga ata).

E mafai ona e matamata i lena taimi i lenei vitio (minute 2:22). Ae afai o aʻu o oe e matamata i le vitio atoa, e aoga:

Faitau atili