Aisea e tuu ai le nitrogen i au pa'u?

Anonim

O le ea e masani ona tu'u i totonu o pa'u o le ea lava lea e tasi tatou te manavaina, o le tele lava o le nitrogen, okesene ma le vai (ausa).

O le okesene ma le vai (vausa) mai le ea faʻapipiʻi e iai se aʻafiaga leaga i paʻu pe a latou oʻo i suiga o le mamafa ona o le fesuisuiai o le vevela, faʻaleagaina le faʻaogaina, faʻaogaina o le suauu, ola paʻu, le siosiomaga ma le saogalemu.

O le Nitrogen, sa ta'ua muamua o le nitrogen - N2 - o se kesi, e fausia i molela'au tetele, o lo'o i ai sina vaega itiiti o le okesene ma le ausa vai, ma e le afaina ai le tele o suiga o le mamafa ma le vevela.

nitrogen i pa'u

E mautinoa ua e va'ai i ta'avale o lo'o i ai tapuni pa'u lanu meamata. O nei pulou na tulaʻi tonu e iloa ai paʻu o loʻo i ai le nitrogen nai lo le ea masani.

Faamanuiaga?

Lelei, ae a mae'a lenei vasega kemisi, aisea e te tu'u ai le nitrogen i au pa'u? O le mea e ofo ai, o lo'o i ai le tele o mea lelei i le fa'aogaina o le nitrogen i pa'u, peita'i e itiiti lava e aoga mo le fa'aoga masani i aso uma.

  • Lelei sili atu:
    • O le faʻaaogaina o le nitrogen e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le suauu ma faʻaititia ai le CO2, ona e leai se fesuiaiga o paʻu paʻu.
  • Malosi sili atu:
    • E fa'ateleina ai le ola o le pa'u talu mai le fa'aitiitia o le vevela, o le pa'u e o'o i lalo le vevela pe a o'o i tulaga ogaoga.
    • E faʻaitiitia ai le faʻamaʻiina o le vaega faʻafesoʻotaʻi o le paʻu ma le au, faʻapea foʻi ma lona pala.
    • O le fa'atumauina o le mamafa e mafai ona fa'aitiitia i taimi uma ona o le nitrogen e tele mole mole.
  • Saogalemu sili atu:
    • Fa'aleleia le fa'afoeina a'o tumau pea le mamafa o pa'u ma le vevela. O amioga ta'avale e sili atu i tapula'a aupito sili ona ogaoga.
    • O le mamafa i le va o paʻu taʻitasi e fa e tumau pea, e le o le tulaga i le ea masani, lea e le tutusa le paʻu o le mamafa i totonu o paʻu taʻitasi.
    • E ala i le le suia o le mamafa, e faʻaitiitia ai le avanoa o lapataiga ile TPMS (Tyre Pressure Monitor System).
nitrogen i pa'u

Fa'aletonu?

O le faʻaletonu autu e le faʻatagaina oe e fetuunai le mamafa ma le ea masani e faʻaaogaina i soʻo se nofoaga tautua. A faʻaaogaina le nitrogen, o le tausiga o le ea i totonu o paʻu e tatau ona faia i taimi uma i le nitrogen, e le mafai, pe fautuaina, e faʻafefiloi le ea masani.

Ina ia tuʻu le nitrogen i totonu o paʻu, e tatau ona aveese uma le ea mai le paʻu - o se gaioiga e faia e se masini e aveese uma ai le ea mai totonu o le paʻu. O le fa'agasologa fa'afeagai, sui o le nitrogen i le ea masani, e tatau ona tutusa, fa'amama atoa le pa'u.

O le isi fa'aletonu atonu o le tau, ona o le ea masani e leai se totogi, ae mafai ona totogi le nitrogen i falea'oga pa'u.

talosaga

O le faʻaaogaina o le nitrogen i paʻu e faʻaaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, i le Formula 1, i le NASCAR, i paʻu vaalele, i taʻavale a le militeri, ma isi. Talu ai o se kesi e le faʻafefeina ai le afi, e faʻaaogaina foi i taʻavale e feaveaʻi ai mea e mu.

Fa'ai'uga

E ui i le aumaia o le tele o mea lelei, e pei ona taʻua, i taavale i aso uma o le faʻaaogaina o le nitrogen i paʻu e itiiti sona taua. I le faʻaaogaina i aso uma, i lalo o tulaga masani avetaʻavale, o le vevela e faʻamaonia ai e le oʻo i ai, o le mafuaaga lea o le a le matauina foi i le avetaʻavale i aso uma o le taavale.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Ma le mea mulimuli, o le fa'ata'ita'iga lelei e mana'omia ai le siaki masani o le mamafa o pa'u, lea e fa'atumauina e fa'aaoga ai le ea po'o le nitrogen. O le fa'aogaina o le ea e fa'afaigofie ai lenei galuega.

Fa'afou Mati 9, 2021: Fa'afou le tusiga ma suia le upu nitrogen ile nitrogen.

Faitau atili