O lenei Ferrari Enzo ua avea ma taʻavale sili ona taugata na faʻatau atu i luga ole laiga

Anonim

Tasi Ferrari Enzo o se Ferrari Enzo lava ma e ui lava e le mafai ona i ai i le tino i luma o le Italia taʻaloga taʻaloga taʻavale, e le o se faʻalavelave mo se tasi e pa'ū se numera fitu-numera e maua ai.

Faʻafeiloaʻi i le mea ua taʻua o le "new normal", lea e oʻo lava i faʻatauga taʻavale na tuʻuina atu i le taʻavale aristokrasi na faʻamalosia e faʻafetaui i se lalolagi fou o tulaga, o se taunuuga o le faʻamaʻi Covid-19.

O le mea moni, pe a tatou naunau e tuʻuina atu le miliona tala mo se taavale, o loʻo i ai se faʻatautuʻi taʻutaʻua i tua atu, i lenei tulaga RM Sotheby's, fesoasoani e tuʻuina atu faʻamaoniga talafeagai o le faʻamaonia mo le taavale ma le pisinisi o loʻo fesiligia.

Ferrari Enzo 2003

E pei ona tatou vaʻaia i le tele o isi pisinisi, ua maua foʻi e le RM Sotheby's se sulufaiga i le lalolagi faʻapitoa e faʻaauau lana pisinisi. O lea la, talu ai nei, i le faaiuga o Me, na ia faʻatulagaina se faʻatautuʻi i luga ole laiga e taʻua o le "Driving into Summer" lea o loʻo i ai i le tele o masini faʻapitoa lenei Ferrari Enzo.

I le suafa o le Tama

Ole Ferrari Enzo e tau le mana'omia so'o se folasaga. Faʻalauiloa i le 2002 ma faʻaigoaina i le faʻavaeina o le cavalinho rampante brand, o se faʻailoga mataʻutia ma lona muamua, le F50.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O lona mamanu na afua mai i le tagata lauiloa Iapani Ken Okuyama, o le sa galue i Pininfarina i lena taimi. Na ia tuua le 90s o foliga lapotopoto mo le sili atu geometric ma faʻalelei luga - sa i ai se mea faʻafefe e uiga i ona foliga vaaia.

Ferrari Enzo 2003

Ae ui i lea, o le V12 faʻafefe i luga o le ea e leai se mea: 6.0 l o le malosi e mafai ona gaosia ai le 660 hp i le 7800 rpm (taimi i le 8200 rpm) na maua ai se leo gogolo i le lagi. . Ma o taʻaloga, lelei, o taʻaloga sili: 6.6s e oʻo atu i le ... 160 km / h ma sili atu i le 350 km / h o le saoasaoa maualuga.

Faatasi ai ma le gaosiga faʻatapulaʻa i le 399 iunite, o le Ferrari fou "faapitoa" o le a vave ona maua le tulaga aoina ma e leai se manaʻoga e faʻatali umi e faʻatau i luga atu o lona tau fou, lea e tusa ma le 660,000 euros (faʻavae).

Ferrari Enzo 2003

Ferrari Enzo fa'atau i luga ole laiga

O le iunite na fa'atau atu i le fa'atautu'i, chassis nu. 13303, sa fa'amauina tonu ia Aukuso 25, 2003 ma le Odometer na'o le 2012 kilomita . Na muai tilivaina i San Francisco, ISA, ma o se vaega o se aoina patino tele atu.

I le avea ai ma se aoina, o le mea e leaga ai e leʻi tele se aoga, ae sa tausia pea "faʻalelotu", faʻatasi ai ma le tautua na tuʻuina atu ia Ferrari o San Francisco. O le a faʻatau atu i le 2018, o loʻo totoe i le setete o Kalefonia, ae leʻi oʻo i le taimi na maua ai se asiasiga lautele o lona setete i le 2017.

Ferrari Enzo 2003

Faatasi ai ma faʻamatalaga patino o lenei iunite o nofoa taʻaloga lua-leo ma faʻapipiʻi ie mumu 3D. E sau ma mea uma e fa'amoemoeina: mai se seti o meafaigaluega fa'apitoa i se ato ma le tusi lesona.

fa'amaumau tau

O le fa'atautu'i i luga ole laiga na fa'atulagaina e le RM Sotheby's ua avea ai lenei Ferrari Enzo ma ta'avale sili ona taugata na fa'atauina i luga ole laiga.

2.64 miliona tala, e tusa ma le 2.5 miliona euros o le aofa'i lea na totogi e lona pule fou mo lenei fa'ata'ita'iga foliga matagofie… e aunoa ma le mauaina o le avanoa e va'ai ai i le ola.

Ferrari Enzo 2003

Faitau atili