Lotus na faʻatau e Saina Geely. Ae o lenei?

Anonim

O lo'o fa'agasolo pea le pisinisi ta'avale. Afai o lenei tausaga ua uma ona tatou maua le "teʻi" i le vaʻaia o Opel o loʻo faʻatauina e le PSA vaega, ina ua maeʻa le toeitiiti atoa le 90 tausaga i lalo o le taʻitaʻiga a le GM, o gaioiga i totonu o pisinisi e folafola atu e le muta iinei.

Ua o'o nei i le Chinese Geely, le kamupani lava lea na maua i le 2010 Volvo, e fai ai ulutala. Na maua e le kamupani Saina le 49.9% o le Proton, ae o le DRB-Hicom, lea na umia le Malaysian brand i lona atoaga, o loʻo taofia le 50.1% o totoe.

O le fiafia o Geely i le Proton e faigofie ona malamalama ona o le malosi o le faʻailoga i maketi a Asia i Sautesasae. E le gata i lea, na taʻua e Geely o le maliliega o le a faʻatagaina ai le tele o fesoʻotaʻiga i suʻesuʻega, atinaʻe, gaosiga ma maketi. O le mea mautinoa, o le a maua nei e Proton le avanoa i Geely platforms ma powertrains, e aofia ai le CMA platform fou o loʻo fausia faʻatasi ma Volvo.

Aisea tatou te faʻamanino ai le Proton pe a taʻua e le ulutala le faʻatau o Lotus?

O le Proton lea, i le 1996, na faʻatau ai Lotus mai Romano Artioli, i le taimi e ona le Bugatti, ae leʻi faʻafeiloaʻi atu i Volkswagen.

Geely, i le maliliega lea ma le DRB-Hicom, e le gata na taofia ai se sea i le Proton, ae na avea ma tagata sili ona umia sea i Lotus, ma le 51%. O loʻo sailia nei e le Malaysian brand mo tagata faʻatau mo le 49% o totoe.

2017 Lotus Elise Sprint

O le faʻailoga a Peretania e foliga mai o loʻo i ai ni faʻavae malosi, aemaise lava talu mai le taunuu mai o le peresitene o le taimi nei o Jean-Marc Gales i le 2014. O taunuʻuga o loʻo atagia mai i le mauaina o tupe mama mo le taimi muamua i lona talafaasolopito i le faaiuga o le tausaga talu ai. Faatasi ai ma le ulufale atu o Geely i le vaaiga, ua tulai mai le faamoemoe o le a ausia ma Lotus le mea ua ausia ma Volvo.

Ua leva ona i ai Lotus i se taimi o suiga. E sili atu le mautu tau tupe, o loʻo matou molimauina le faʻaleleia masani o ana oloa - Elise, Exige ma Evora - ma ua uma ona galue i luga o le 100% fou e suitulaga ia Elise veteran, e faʻalauiloa i le 2020. E le faʻagaloina le maliliega ma le Saina foi. Goldstar Heavy Industrial, lea o le a maua ai se SUV mo le maketi Saina i le amataga o le isi sefulu tausaga.

E fa'afefea ona a'afia fuafuaga o lo'o fa'agasolo ile ulufale mai o Geely ose mea e tatau ona tatou iloa ile isi masina.

Faitau atili