Ua fa'amaonia. Ole isi Smart ole a Saina

Anonim

Ina ua uma le tele o taumatematega e uiga i le lumanaʻi o Smart, na faʻavaivaia masalosaloga ina ua maeʻa le Daimler AG ma Geely ua faʻasalalau le faʻavaeina o le 50-50 faʻatasi lea e tatau ona maeʻa i le faaiuga o le 2019 ma faʻamoemoe e atiaʻe, inisinia ma mamanuina faʻataʻitaʻiga o le lumanaʻi, faia le isi Smart… Saina.

Faatasi ai ma le fanau mai o lenei pisinisi soofaatasi, ua iloa ai e Smart lona lumanaʻi mautinoa, ua uma ona faʻamalamalamaina o le isi augatupulaga o faʻataʻitaʻiga a le ituaiga, e faʻaalia i le 2022, e tatau ona mamanuina e Mercedes-Benz Design, e faʻaaoga ai nofoaga faʻainisinia a Geely. Ae mo le gaosiga, o le a faia lea i Saina.

E ui lava o le gaosiga o le isi Smart o le a faia i Saina, seia oʻo i le 2022 Daimler o le a faʻaauau pea ona gaosia le gaosiga o loʻo i ai nei o taʻavale Smart i ona faleoloa i Hambach, Farani ( Smart EQ lua ) ma Novo Mesto, Slovenia (Smart EQ forfa).

Smart EQ fortw nightsky lomiga
E ui o le isi Smart o le a avea ma Saina, seia oʻo i le 2022 faʻataʻitaʻiga o le a faʻaauau pea ona gaosia i Europa.

Fa'ata'ita'iga fou ile ala

Faatasi ai ma le fesiitaiga o le gaosiga o ata atamai i Saina, na faasilasila ai e Mercedes-Benz o le fale gaosi Farani i Hambach o le a tuʻuina atu o ia lava i le gaosiga o se taavale eletise eletise Mercedes-Benz sainia e le EQ brand. I le taimi lava e tasi, o loʻo vaʻaia e le polokalame faʻavae taʻavale a le kamupani soʻotaga le fausiaina o se Smart mo le B-segment.

Fa'asoa i la matou nusipepa iinei

Daimler ma Geely pisinisi fa'atasi
O alii e toalua i tua atu o le pisinisi soofaatasi: Li Shufu (agavale) ma Dieter Zetsche (taumatau).

Mo Li Shufu, peresitene o Geely - Volvo ma Lotus, faatasi ai ma isi, ua leva ona avea ma vaega o lona malo tuputupu aʻe - o le pisinisi soofaatasi o loʻo tuʻuina atu nei o le a mafai ai ona "faʻamalosia le faʻaofiina o oloa eletise faʻapitoa". Ona o lenei faʻatasiga i le va o Daimler ma Geely mo le atinaʻeina o Smart futures, naʻo le tasi le mea o loʻo totoe e vaʻaia: o le a le mea o le a tupu i le "uso" o le Smart i le taimi nei, le Renault Twingo.

Faitau atili