Mai tagata o le taulaga i loli. Daimler e fa'alauiloa 10 ta'avale eletise i le 2022

Anonim

i lalo o le fa'ailoga EQ o le a tatou vaʻavaʻai i le alualu i luma electrification o taavale a le vaega Daimler. E aofia ai e le gata o Mercedes-Benz ma Smart, ae faʻapea foʻi ma ana loli, lea e aofia ai le North American division Daimler Trucks North America ma Mitsubishi Fuso.

O le fuafuaga o loʻo tuʻuina atu e le vaega e faʻasalalau ai le 10 taʻavale e leai ni faʻamalama i le 2022 ma o le a aofia uma ai ituaiga taʻavale - mai tagata o loʻo nonofo i le taulaga i loli. Ma amata i tagata o le taulaga, e tatau ona tatou taʻua Smart.

Na ala mai i le Smart i le 2007 na avea ai Daimler ma tagata gaosi oloa muamua na ofoina atu se 100% faʻasologa-faʻaaogaina taavale eletise. I le taimi nei i lona fa o augatupulaga, ua uma ona o'o atu ta'avale eletise a Smart i ana fa'ata'ita'iga uma - fortwo coupé, fortwo cabrio ma forfa. Ma e aunoa ma le faʻagaloina o le masina talu ai faʻasalalauga, lea mai le 2019 i le US ma Europa, Smart o le a faʻatau atu naʻo le 100% taʻavale eletise, tuʻuina atu i totonu afi afi.

atamai va'aiga EQ fa

I se taimi umi, e mafai lava e Smart ona faia e aunoa ma le avetaavale, faʻaogaina i tekinolosi faʻatautaia tutoʻatasi, ma tuʻuina atu auaunaga tau feoai, e pei o le fefaʻasoaaʻi o taavale. O loʻo faʻatatau i le Smart Vision EQ fortwo design study, na tuʻuina atu i le Frankfurt Motor Show mulimuli.

EQA ma le EQC, o le muamua o se augatupulaga fou

O le agai atu i Mercedes-Benz, mai le 2019 agai i luma, o lana taavale eletise muamua o le a gaosia tele i lalo o le EQ brand. Ua ta'ua o le EQC, sa fa'amoemoeina e le fa'ata'ita'iga o le 2016 i le Fa'aaliga o Ta'avale a Paris, o se fa'a'ese'esega tutusa i fua ma le GLC o lo'o iai nei. O se fa'avae tu'ufa'atasi fou (MEB) mo ta'avale eletise e amata ma o le a gaosia i lona fale gaosimea i Bremen.

O le a faʻatasi ma se faʻataʻitaʻiga sili atu ona faʻatusatusa, e pei o se A-Class, faʻamoemoeina i le Frankfurt Motor Show mulimuli e ala i le manatu EQA . Faʻapipiʻiina i afi eletise e lua, tasi i le axle, e mafai ona tuʻuina atu le sili atu i le 270 hp.

Mai tagata o le taulaga i loli. Daimler e fa'alauiloa 10 ta'avale eletise i le 2022 6060_2

E iai fo'i le avanoa mo suau'u suauu

A'o fa'alagolago uma le EQA ma le EQC i ma'a mo le sapalai eletise, o le GLC F-CELL, ma le 200 hp, o lo'o fa'apipi'iina i sela suauu. E le taofia le avea o se taavale eletise - o le malosi e sau mai se isi puna. Ae ui i lea, o le ai ai se seti o maa lithium-ion e avea o se puna malosi faaopoopo, lea e mafai ona molia fafo e ala i tekinolosi faʻapipiʻi.

O LE O le lelei o suauʻu suauu i luga o maa eletise o loʻo taoto i le tutoʻatasi ma le faʻatonuina . E le gata o loʻo i ai le latou tutoʻatasi e pei o afi afi i totonu, ae faʻapea foʻi le taimi e molia ai, poʻo le sili atu, faʻafefe, e faʻatapulaʻa i minute, e le umi se taimi nai lo le faʻafefeina o se taavale i se afi vevela.

Mercedes-Benz GLC F-CELL

O loli o le a avea foi ma eletise

O le a fa'aeletise fo'i e Daimler ia ta'avale tufatufa. O le Mitsubishi Fuso eCanter ua uma ona amata gaosiga, ma avea ma taʻavale muamua oloa eletise. Ma e iai foʻi se uiga faʻapitoa, e pei ona gaosia i fale faʻailoga i Tramagal, faʻatasi ai ma isi Canters.

O lona gaosiga, mo le taimi nei, i ni fa'asologa laiti, ma o iunite muamua na tu'uina atu i UPS i Niu Ioka i le masina talu ai.

O le lauiloa Vito ma Sprinter o le a iloa foi le leai o ni fa'aliliuga. Ma e ui lava tatou te leʻi iloa i latou, o se faiga faapaaga ma Hermès ua uma ona faʻasalalau, o lona uiga o le tuʻuina atu o 1500 iunite i le 2020. O lenei polokalame o le a amata i le amataga o le 2018, i totonu o aai o Stuttgart ma Hamburg, i Siamani.

O le siitia i luga o nisi o vaega mamafa, 2018 o le a faailogaina foi le amataga o le gaosiga o se pasi eletise eletise. Ma i le isi itu o le Atelani, e ala i lana Freightliner truck brand, Daimler o loʻo atiaʻe se eletise eletise Cascadia - o se tauva i le taʻavale a Tesla poʻo le manatu ole Nikola?

I le faaopoopo atu i eletise, tele plug-in hybrids ma… afi afi afi.

E pei ona matou taʻua muamua, o loʻo faʻaauau pea e Daimler lona ala agai i le avetaʻavale e leai se faʻafefe. Ae se'i o'o i ai, e tatau fo'i ona fa'alagolago i afi afi i totonu - penisini ma ioe, tiso fo'i -, ia o le a fa'asolosolo fa'aeletise.

O nisi o nei talosaga fou ua uma ona tuuina atu. O le Mercedes-Benz S-Class fou na fa'atauaina se aiga fou o afi fa'ato'a ono-pa'u, penisini ma tisi. I le tausaga talu ai, faʻatasi ai ma le E-Class, le OM 654, o se afi afi tiso e fa-silinder.

O pusa penisini e ono i totonu o lo'o fesoasoani ile eletise (mild-hybrids). O le faʻailoga ma le alamanuia o loʻo faʻatusalia ai le lumanaʻi o le afi afi i totonu, e aofia ai tekinolosi e pei o le 48V eletise eletise, le suia o le alternator ma le afi afi ma se afi eletise ma se compressor eletise.

O le alu aʻe i luga o le eletise, o le fetu o loʻo i ai se faasologa o plug-in hybrids, o se numera o le a le pine ae faʻateleina i le taunuu mai o le S-Class 560e.

E te le tu fo'i ma ta'avale, aua o lau pasi a le Citaro o le a ofoina atu lenei tekonolosi e fai ma mea faigaluega e filifili ai, tusa lava po'o le a le ituaiga afi - penisini po'o le tiso - ae le o se fa'ata'ita'iga ese'ese.

Faitau atili