Ua o'o i le taimi a Toyota e fa'alauiloa ai lana osofa'iga eletise

Anonim

e ui lava i le Toyota i le avea ai ma se tasi o matafaioi autu mo le eletise o le taavale, o se tasi o le toaitiiti e ausia pisinisi ma mea tau tupe i taavale faʻapipiʻi, ua matua tetee malosi i le oso i le 100% taavale eletise ma maa.

O le ituaiga Iapani o loʻo tumau pea le faʻamaoni i ana tekonolosi faʻapipiʻi, faatasi ai ma le aofaʻi o le eletise o le taʻavale o loʻo nafa ma le hydrogen fuel cell technology, o lona aapa atu (o loʻo) faʻatapulaʻaina i tulaga faʻapisinisi.

O suiga, e ui i lea, o loʻo oʻo mai ... ma vave.

toyota e-tnga fa'ata'ita'iga
E ono faʻataʻitaʻiga na faʻasalalau, e lua na mafua mai i faiga faapaaga ma Subaru ma Suzuki ma Daihatsu

I tausaga talu ai nei, ua faʻavaeina e Toyota le faʻavae mo le atinaʻeina ma le maketiina o taʻavale eletise eletise, faʻaiʻu i se fuafuaga faʻasalalau talu ai nei.

O le tufuga e le misi le fiasili, o loo faatalitali fa'atau atu le 5.5 miliona ta'avale eletise i le 2025 — hybrids, plug-in hybrids, suauu suauu ma maa eletise -, lea e tasi le miliona e tatau ona tutusa ma le 100% eletise, o lona uiga, suauu suauu ma taavale-maa.

e-TNGA

E faapefea ona e faia? Atina'eina o se fa'avae fa'alelei fou ma fa'apitoa, lea na ia ta'ua e-TNGA . E ui lava i le igoa, e leai se mea e fai i le TNGA ua uma ona tatou iloa mai isi vaega o le Toyota, faatasi ai ma le filifiliga o le igoa e tauamiotonuina i mataupu faavae lava e tasi na taialaina ai le mamanu o le TNGA.

Toyota e-TNGA
E mafai ona tatou va'ai i itu mautu ma fetuutuuna'i o le e-TNGA platform fou

O le fetuutuunai o le e-TNGA o loʻo faʻaalia e le ono fa'ata'ita'iga fa'asalalau o le a maua mai ai, mai se saloon i se SUV tele. E masani ia i latou uma o le nofoaga o le pusa maa i luga o le fola o le fausaga, ae a oʻo i le afi o le a tele atu ituaiga eseese. E mafai ona latou maua se afi i le pito i luma, tasi i le pito i tua poʻo luga uma e lua, o lona uiga, e mafai ona tatou maua taavale i luma, tua poʻo uili uma.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le faʻavae ma le tele o vaega e manaʻomia mo taʻavale eletise o le a fananau mai i le consortium e aofia ai kamupani e iva, lea e masani ona aofia ai Toyota, ae faʻapea foi Subaru, Mazda ma Suzuki. e-TNGA, e ui i lea, o le a avea ma taunuuga o se vavalalata vavalalata i le va o Toyota ma Subaru.

Toyota e-TNGA
O le galulue faʻatasi i le va o Toyota ma Subaru o le a faʻalautele atu i afi eletise, axle shafts, ma iunite faʻatonutonu.

O faʻataʻitaʻiga e ono o loʻo faʻasalalauina o le a aofia ai vaega eseese ma faʻataʻitaʻiga, ma o le vaega D o le tasi lea o loʻo i ai le tele o talosaga: se saloon, se crossover, se SUV (na atiina ae i le faiga faapaaga ma Subaru, lea o le ai ai foi se lomiga o lenei mea) ma e oo lava i se MPV .

O faʻataʻitaʻiga e lua o loʻo misi o se SUV atoa ma i le isi pito o le fua, o se faʻataʻitaʻiga faʻatusatusa, lea o loʻo faʻapipiʻiina faʻatasi ma Suzuki ma Daihatsu.

Ae muamua…

O le e-TNGA ma taavale e ono o le a sau mai ai o se tala tele i le tau eletise a Toyota, ae aʻo leʻi oʻo mai o le a tatou vaʻavaʻai i le taunuu mai o lana taavale eletise muamua, i le tulaga o le 100% eletise C- HR o le a faʻatau atu i Saina i le 2020 ma ua uma ona tuʻuina atu.

Toyota C-HR, Toyota Izoa
Le eletise C-HR, poʻo Izoa (faʻatau e FAW Toyota, taumatau), o le a faʻatau atu i le 2020, naʻo Saina.

O se talosaga e manaʻomia e tausisia ai le fuafuaga a le malo o Saina mo taʻavale fou malosi, lea e manaʻomia ai le oʻo atu i se numera o credits, e naʻo le faʻatau atu o plug-in, eletise poʻo suauu suauu.

fuafuaga lautele

O le fuafuaga a Toyota e le gata o le gaosia ma le faʻatau atu o taavale eletise lava latou, e le lava e faʻamautinoa ai se faʻataʻitaʻiga pisinisi aoga, ae faʻapea foi le mauaina o tupe maua faaopoopo i le taamilosaga o le olaga o le taavale - lea e aofia ai auala faʻatau e pei o le lisi, auaunaga fou mo feʻaveaʻi, auaunaga lautele, faʻaaogaina. fa'atauga ta'avale, toe fa'aoga ma'a ma toe fa'aaogaina.

O le taimi lena, fai mai Toyota, e mafai ona avea taʻavale eletise e faʻaaogaina maa ma pisinisi, tusa lava pe tumau le tau o maa, ona o le maualuga o le manaʻoga ma le utiuti o le sapalai.

O le fuafuaga e mataʻutia, ae lapatai mai le kamupani Iapani e mafai ona faʻagesegese nei fuafuaga pe a le mafai ona faʻamautinoa le tuʻuina atu o maʻa talafeagai; fa'apea fo'i ma le malosi e ono pa'u'u ai tupe mama i lenei vaega muamua o le fa'amalosia o le fa'aaogaina o ta'avale eletise.

Faitau atili