Ua faateleina Europa mo tuai (taavale)

Anonim

O le faʻalavelave tau tamaoaiga na luluina ai Europa i le sefulu tausaga muamua o le 21st seneturi atonu ua maeʻa, ae ui i lea, o "manuʻa" na tuʻua i le maketi o taavale o loʻo lagona pea. O le faamaoniga o lenei mea o le mea moni, i lea tausaga ma lea tausaga, ua va'aia e le paka ta'avale a Europa lona fa'atuputeleina o tausaga.

E tusa ai ma faʻamatalaga mai le ACEA (le European Automobile Manufacturers Association), i le 2017, o taavale pasese i Europa na oʻo i le averesi o le 11.1 tausaga (i le 2013 e 10.5 tausaga). O oloa mama na vaʻaia foʻi le faʻatuputeleina o tausaga, faʻatupuina i le 11 tausaga i le 2017 (e 10.4 tausaga i le 2013).

O tagata matutua…

E tusa ai ma atunuu, o fuainumera ua taʻu mai ia i tatou, e masani lava, o le mamao atu i sasaʻe tatou te o ai, o le matua foi lea o le paka o taavale.

O le atunuu o loʻo i ai le tele o vaʻa taʻavale i latou na suʻesuʻeina e le ACEA o Lithuania, ma le averesi o tausaga e 16.9 tausaga. Ona oo mai lea o atunuu e pei o Romania (16.2 tausaga), Latvia (16 tausaga) po o Eleni (15 tausaga).

Fa'asoa i la matou nusipepa

O se mamao mamao, ae o loʻo i ai pea le maualuga o tausaga o vaʻa taʻavale, e sau Estonia (14.6 tausaga), Czech Republic (14.5 tausaga), Croatia (14.3 tausaga), Hanikeri (13.9 tausaga), Polani (13.6 tausaga) ma Slovakia (13.5 tausaga) .

…ma le uii

Afai e faʻatupulaʻia le averesi o tausaga o vaʻa taʻavale aʻo tatou agai atu i Europa i Sasaʻe, pe a tatou latalata atu i le mea ua taʻua o le "loto tamaoaiga" o le Iuni a Europa, o lona uiga, Europa Tutotonu ma le itu i matu o le konetineta o Europa, o le faʻafeagai e tupu.

Faatasi ai ma se vaʻa taʻavale ma le averesi o tausaga o le 7.8 tausaga, o le United Kingdom o le atunuʻu i Europa lea e "fou ai" taavale, o se mea e le tatau ona le amanaʻiaina (matua) manaʻomia asiasiga o loʻo faia iina. (le lauiloa MOT) , sosoo ai i luga o le pulelaa e Austria (8.2 tausaga) ma Suiselani (8.6 tausaga).

O Farani e iai le averesi o tausaga o le 8.8 tausaga, ae o Siamani e vaʻaia le maualuga o le tau i le 9.3 tausaga ma Italia e sili atu i le 10 tausaga (10.8 tausaga). Ae mo Sepania, o le averesi o tausaga o le va'a ta'avale e tu i le 11.4 tausaga.

I Europa i matu, na o Tenimaka e i lalo ifo o le 10-tausaga averesi (8.8 tausaga), faatasi ai ma Suetena o loʻo i ai se vaʻa taʻavale ma le averesi o tausaga o le 10 tausaga ma Nouei i le 10.5 tausaga (e ui lava i le faʻatupulaia o le faʻatauga o taavale eletise).

Le mataupu Potukale

I le iloiloina o le tulaga Europa, ua oʻo i le taimi e iloa ai le panorama a le atunuʻu. Manatua na matou fai atu ia te oe i le atunuu tuaoi o le averesi o tausaga o le paka taʻavale e 11.4 tausaga? Ia, i'inei ua i ai le isi tausaga, ua oʻo i le tausaga talu ai, e tusa ai ma le ACAP, 12.6 tausaga, o le tau sili ona maualuga.

Ina ia maua se manatu, i le 1995 o le averesi o tausaga o vaʻa taʻavale a le atunuu e 6.1 tausaga, ae i le 2000 na siitia i le 7.2 tausaga. E tusa ai ma le ACAP, o mafuaʻaga autu mo lenei tulaga o le matua o le vaʻa taʻavale i Potukale o le faʻamutaina lea o faʻamalosi mo le faʻaumatiaina o taavale ma le faʻalavelave tau tamaoaiga.

Ae ui i lea, e iai isi mafuaʻaga e mafai ona mafua ai lenei faʻaopoopoga. Muamua, o taavale i aso nei e sili atu ona faatuatuaina ma tetee nai lo le taimi ua tuanai. E le gata i lea, o le IPO na faʻamalosia le maualuga o le tausiga o taavale ma, o le mea lea, latou te tumau i tulaga lelei ma faʻasalalau mo le tele o tausaga.

Ma afai e moni o le fesuiai o se taavale tuai i se taavale fou e mafai ona i ai ona aafiaga faalesiosiomaga, aemaise lava e faatatau i emissions, o le toe faaaogaina o se taavale tuai i se tulaga lelei e i ai foi i latou, ona o le gaosiga o se taavale fou e iai foi lona tulaga. tulagavae si'osi'omaga.

Faitau atili