CaetanoBus. Le muamua na gaosia pasi hydrogen i Europa

Anonim

O le faʻasalalauga na faia i le Aso Lulu nei e Toyota Caetano Portugal, lea, faʻatasi ai ma le CaetanoBus pasi, faʻatasi ai le vaega o Salvador Caetano.

Fa'aaoga lelei le ala a le Energy Observer i ogasami o Potukale, o le va'a muamua e fa'amalosia e le hydrogen e aunoa ma le fa'aleagaina o kasa , Toyota Caetano Portugal faʻaalia o CaetanoBus o le a le uluai kamupani Europa e le gata e gaosia, ae faapea foi i le maketi i Europa, pasi pasese faʻapipiʻiina i le Toyota Motor Company's hydrogen fuel cell technology.

I le faʻamatalaga, Toyota Caetano Potukale o loʻo faʻaalia foi, faʻafetai i le maliliega na ausia, o le a tuʻuina atu e le kamupani gaosi taʻavale Iapani ana "tekinolosi suauu taʻutaʻua", "tane vai ma isi vaega autu", ia CaetanoBus, ina ia "muamua." ua amata ona alu ese pasi suauu e leai se fa'avevela mai laina ole CaetanoBus i le faaiuga o le tausaga a sau, ua fuafua mo le maketi a Europa”.

Faatasi ai ma lenei faiga faapaaga, ua faʻamalosia e Toyota lona sao i le faʻavaeina o se sosaiete e faʻavae i luga o le hydrogen, faʻalauiloaina le tekonolosi suauu faʻaogaina i isi auala o felauaiga nai lo na o taavale pasese mama.

Toyota Caetano Potukale

“O le vai o se vaifofo lelei mo pasi”

I lana tautalaga i le au tusitala, o le peresitene o Salvador Caetano Indústria, José Ramos, na ia taʻua e "matua mitamita lava" o le kamupani o loʻo ia taitaia o le " muamua i Europa e faʻamanuiaina mai le Toyota's taʻutaʻua suauʻu masini tekinolosi ", faʻamautinoa, o le a faia e le kamupani Potukale mea uma e "faʻaalia ai le gafatia o le lelei" faʻapotopotoina i le silia ma le 60 tausaga i le gaosiga o pasi. E ui lava ona, na ia faaopoopo mai, "matou te talitonu o le ose vaifofo lelei mo pasi e leai ni fa'avevela”.

Fai mai le Peresetene Pule Sili o Toyota Motor Europe, Johan Van Zyl, "matou te matua fiafia lava e vaʻai i pasi muamua a le matou paaga ua leva ona fai i luga o auala i Europa", ae le faʻagaloina "o pasi hydrogen e i ai tulaga lelei pe a faʻatusatusa i isi taʻavale e leai se faʻamalama, o lona uiga, pule tuto'atasi ma fa'aitiitia le taimi e fa'asu'u ai ”. O se mea moni e mafai ai ona latou, mo se faʻataʻitaʻiga, e "galue i luga o auala uumi", ma le "faʻaoga sili atu".

I le faʻaaliga o le poloketi, na faʻaalia ai foi e Toyota Caetano Portugal o le peti lea ua faia nei, lea na faaigoaina o le Fuel Cell Bus, ua faʻamoemoe e fai. o se tali i sini tau le siosiomaga ua tuuina atu e le Iuni a Europa i luga o aai , seia oo i le 2050. E tasi foi le isi laasaga i taumafaiga e decarbonize aai, "le autu sili o lenei seneturi", puipuia le Failautusi o le Setete mo le Siosiomaga, José Mendes, o loʻo i ai foi i le fuafuaga.

E mana'o le malo o Potukale e fa'amama felauaiga lautele

Manatua o le vaega o felauaiga o loʻo nafa, i aso nei, mo " 15% o CO2 fa'aoso ", na puipuia foi e le ofisa o le malo e faapea, "a leai se mea e faia, e mafai ona faigofie ona tatou alu atu mai le valu gigatonnes o loʻo i ai nei i le lalolagi atoa, i le 15 poʻo le 16. O lenei, e ui lava i le Paris Agreement o loʻo valoia le faʻaitiitia o le faʻa fitu o le faʻaitiitia o faʻamalama".

I le itu a le Malo Potukale, o faiga e tetee atu ai i lenei taufaamataʻu e tatau ona faia i le " fa'amanino o felauaiga, fa'atosinaina le tele o tagata fa'aoga i felauaiga lautele ”. Fua e tatau ona o faatasi ma le " tu'uina atu o felauaiga fa'alaua'itele fa'atasi ai ma afi fa'asao ”, o le faaopoopo mai lea a le Failautusi o le Malo.

Ae ui i lea, ua maeʻa ona maua e le Malo "10 fou ma itiiti le faʻaleagaina o vaʻa mo Transtejo", aʻo, " mai le 2030 agai i luma, o le a le toe i ai ni taavale fou i le Pulega a le Malo o loʻo faʻaogaina suauʻu. ”. “E mautinoa lava o le a fa'aauau pea ona matou nonofo ma Diesel mo ni nai tausaga, a mae'a ona soso'o ai lea ma le fa'agasologa o le fa'agasologa. O se mea, e ui lava i lea, e tatau ona umi se taimi sili atu i le sefulu tausaga”.

Fa'asoa i la matou Youtube channel.

Mobi.e - o le a amata totogi le eletise ia Novema

Ae mo le fa'aogaina o le eletise, na fa'ailoa mai fo'i o le Mobi.e o le a amata ona fa'atumuina le eletise o lo'o fa'aavanoaina e ala i ana ta'avale eletise, e pei o Novema a sau.

Ia Oketopa, o le faasalalauina o le tagata fa'atautaia ma tulaga o le a fa'agaioi ai le maketi.

Faitau atili