O saunia e Toyota se twin-turbo V8 fou? Pateni fou e foliga mai o loʻo faʻaalia ioe

Anonim

I le itu faafeagai i ituaiga ua uma ona faasilasilaina le faaiuga o tupe teufaafaigaluega i afi afi fou (vaai le faataitaiga o Volkswagen po Audi), sa faamauina i le "United States Patent and Trademark Office" (United States Patent and Trademark Office) .), o se pateni lea tatou te vaʻaia ai se twin-turbo V8 fou e Toyota.

O le a le mea e fia iloa, ona o lenei pateni e aliali mai ina ua mavae le tausaga talu ai tala o le Iapani o loʻo sauni e lafoai le atinaʻeina o lenei ituaiga o afi i le faʻaleagaina o masini laiti (ma le tamaoaiga) V6 .

Ae ui i lea, e ui lava i le pateni o loʻo faʻaalia ai se twin-turbo V8, e foliga mai e taulaʻi atili i se PCV fou (Positive Crankcase Ventilation) separator o lana galuega o le vavaeeseina o kasa faʻafefe mai le suauʻu e sola i le va o le puipui i totonu o le paʻu ma vaega. o le pa'u piston (o-mama).

Toyota V8 afi pateni_2
Le fa'asologa o lo'o fa'aalia ai e Toyota le tu'uina o le afi fou.

O sau se Toyota twin-turbo V8?

E le o lona uiga, e ui i lea, e le o galue Toyota i se twin-turbo V8. O faʻataʻitaʻiga i lenei pateni o loʻo faʻaalia, mai le amataga (ma i se auala toetoe lava a tamaiti), o le tulaga lea o le afi i totonu o le taʻavale o le a faʻaumi i luma; ma faʻaalia manino le lua turbochargers o loʻo faʻapipiʻi i luga o le afi poloka, i le va o ona nofoa nofoa lua faʻatulagaina i se "V".

O lou fa'atulagaina e fautua mai ai se fa'atulagaga "V vevela" . I se isi faaupuga, e le pei o le mea e masani ai i isi masini "V", o pusa taʻavale (i luga o le ulu o le paʻu) e faasino i totonu o le "V" nai lo fafo, e mafai ai ona sili atu le faʻaogaina ma sili atu le vavalalata i le va o turbochargers ma le gas. ports - maua uma aoga o lenei faʻatulagaga.

Toyota V8 afi pateni

O le resitalaina o pateni a Toyota e aofia ai faʻamatalaga auiliili e faʻaalia ai vaega eseese o le afi V8 fou.

Ae ui i lea, i le faʻamatalaga pateni, ua faʻaalia e Toyota, e ui lava i le faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia ai se twin-turbo V8, o fofo tutusa o loʻo faʻamatalaina (e fesoʻotaʻi ma le PCV separator) e mafai ona faʻaoga i se V8 ma na o le tasi le turbocharger, se V6 poʻo se fa- fa'ato'aga i le laina (fa'aola i taimi uma i turbochargers).

Na ia taʻua foi o turbochargers e le tatau ona i ai i luga o le poloka i le va o nofoa paʻu, ae mafai ona faʻaaogaina se tulaga masani, i fafo o le nofoa faʻataʻavalevale.

O a ni fa'ata'ita'iga e mafai ona maua e lenei afi?

Mulimuli ane, e tusa ai ma faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻaogaina lenei afi, o loʻo i ai nisi "tagata faʻapitoa", e le tele i Toyota - masalo e mafai ona faʻaaogaina le pikiapu tele Tundra poʻo le Land Cruiser - ae i Lexus. Faatasi ai ma i latou o faʻataʻitaʻiga F o le ituaiga Iapani, e taʻua o le IS, le LS ma le LC.

Lexus IS 500 F Ta'aloga Fa'atinoga
Lexus IS 500 F Ta'aloga Fa'atinoga

I le tulaga o Lexus IS , o le faʻafouga lata mai o le faʻataʻitaʻiga o lona uiga o le iʻuga o lana galuega i Europa, ae i le US, lea o loʻo faʻatau ai pea, na matou vaʻaia talu ai nei se afi faʻapitoa V8 faʻaalia: IS 500 F Sport Performance. I se isi faaupuga, o loʻo i ai pea le avanoa mo se sui moni i le IS F.

I le tulaga o Lexus LS , lea i le augatupulaga o loʻo i ai nei na leiloa le V8 e masani ona faʻaalia - o lea ua naʻo le V6 -, o le twin-turbo V8 e mafai ona avea ma se tali sili atu ona talafeagai i ona fili autu o loʻo faʻaauau pea ona fiafia i lenei ituaiga afi.

E faapena foi ona fai e uiga i le Lexus LC , o le coupé mataʻina ma le mafai ona liua lea o loʻo iai foʻi i le taimi nei se V8 i luga o le ea e fai ma ana afi pito i luga, lea na matou fiafia i ai:

O se Lexus LC F e mafai e aunoa ma se masalosalo e tu'u ai le "vai i totonu o le isu". Ae ui i lea, e fautuaina le tausia o faʻamoemoega "puleaina" e uiga i le avanoa o lenei afi o loʻo i ai moni. A uma mea uma, o le resitalaina o se pateni e le o taimi uma e tutusa ma le gaosiga.

Faitau atili