O le a taofia foi e Renault le atina'eina o afi tiso fou

Anonim

I le mulimuli ai i le faʻataʻitaʻiga o isi ituaiga, o le a taofia e Renault le atinaʻeina o afi tiso fou, faʻatapulaʻaina o ia lava i le faʻaauau pea ona faʻafouina poloka o loʻo iai.

O le faʻamaoniga na faia e le pule sili o le French brand, le Italian Luca de Meo, o le na faʻaalia o le a taofia e Renault le faʻatupeina i le atinaʻeina o se augatupulaga fou o afi afi.

Ae ui i lea, ua fa'amaonia e de Meo o iunite dCi o lo'o i ai nei o le a fa'afouina ma fa'afetaui ina ia mafai ai ona fa'amalieina le fa'atupuina o fa'amoemoega fa'aoso.

Luca DE MEO
Luca de Meo, Pule Sili o Renault

O lenei faʻamaoniga na faʻamalosia ai le mea ua uma ona faʻasalalau e Gilles Le Borgne, le ulu o le inisinia a Renault, i se faʻatalanoaga ma le faʻasalalauga Farani Auto-Infos, pe a ma le ono masina talu ai: "Matou te le o toe atinaʻeina ni afi afi fou."

O loʻo tumau pea le vaʻaia pe faʻafefea ona aʻafia ai le fuafuaga a Renault mo le vaitau fou "Euro 7", lea e sili ona lelei e tatau ona tupu i le 2025.

I le fautuaga lata mai a le AGVES (Vaega Faufautua i luga o Tulaga Faʻasalalau Taʻavale) i le Komisi Europa, o se laʻasaga i tua e tusa ai ma manaʻoga mo le Euro 7, faʻatasi ai ma le Komisi Europa e amanaʻia ma talia tapulaʻa o mea faʻapitoa e mafai.

Ae ui i lea, ma le amanaia o le faatupulaia o le lauiloa o eletise ma hybrids i Europa pe a faatusatusa i Diesel, e le o se mea uiga ese pe afai o le Gallic brand na paʻu le Diesels i le 2025. Manatua o le "tuafafine" Dacia ua uma ona "tipi" le Diesel engines o lona fa'ata'ita'iga aupito lata mai i Europa.

Faitau atili