O le fa'aitiitiga o le 10 sene ile lita ole suau'u e amata ile aso 10 o Novema

Anonim

Na faamaonia e le Malo, i le Aso Tofi nei, se tupe faaalu e 130 miliona Euro mo le faaitiitia o le 10 sene i le lita o le suauu e oo atu i le maualuga o le 50 lita i le masina, lea ua uma ona faalauiloa i le vaiaso talu ai.

O lenei fa'aitiitiga, e leai se mea e sili atu nai lo le toe fa'afo'i tupe e faia e ala i le IVAucher system, o le a avanoa mai ia Novema 10 ma o le a fa'atumauina pea se'ia o'o ia Mati 31, 2022.

O le Failautusi a le Setete mo Mataupu Tau Tupe, António Mendonça Mendes, o loʻo faʻamatalaina lenei faʻaitiitiga o se "tupe fesoasoani mo tagata Potukale uma" ma faʻamautinoa o le a faigofie lana gaioiga.

aū fa'ailoga suauu

Soʻo se tasi e manaʻo e maua lenei fuataga e tatau ona lesitala i luga o le IVAucher platform (afai ua uma ona e lesitala, e te le manaʻomia le toe faia o le faagasologa, ae o le a logoina oe e uiga i lenei polokalame fou) ma o le a maua, i totonu o le lua aso talu ona maeʻa le muamua sapalai, i lau faletupe, o le "tutusa ma le 10 sene i le 50 lita".

Na faamatala e António Mendonça Mendes e faapea “afai e te le faaaluina le lima euros o le masina, o le a e faaputuputuina mo le masina e sosoo ai”.

E ui o le toe faafoi e faia e ala i le IVAucher system, e le manaʻomia le faʻaputuina o le VAT ina ia manuia mai le faʻaitiitiga mulimuli ane. Ae ui i lea, e manaʻomia lou totogi ile kata e faʻamanuiaina mai le faʻaitiitiga, e pei o le VAT refunds.

Na faalauiloa foi e le Failautusi a le Malo mo Lafoga le fesootai atu o le Malo ma le 3800 o avanoa ua lesitalaina i le National Energy Sector, ma ua faamoemoe o le a faailoa atu i latou o loo mulimuli atu i se faamaufaailoga, e pei ona i ai i le taimi nei i faalapotopotoga e faapea. ua auai i le IVAucher.

Faitau atili