Ua sili atu nai lo le 380 nofoaga o loʻo faʻatau atu penisini i le lua euros i le lita

Anonim

E tusa ai ma le upega tafaʻilagi a le Online Fuel Price a le Directorate General for Energy and Geology, ua sili atu nai lo le 380 nofoaga tautua i Potukale o loʻo faʻatau atu le 98 penisini mo le tasi. tau tutusa pe sili atu i le lua euros mo lita taitasi o suauu . Ua uma ona iva nofoaga ua sili atu i le pa puipui o le lua euros i le lita.

O le fale kesi e sili ona taugata le suauu i totonu o le atunuu - i le taimi na faʻasalalau ai lenei tala - o loʻo i Baião, itumalo o Porto. O loʻo faʻatau atu le lita o penisini 98 mo le 2.10 euros. O le penisini Simple 95 o lo'o o'o fo'i i fa'amaumauga fa'asolopito, ona o lea ua fa'atauina i luga atu o le €1.85/lita i fale faigaluega e 19 i lo tatou atunu'u.

Talu mai le amataga o le tausaga, ua si'itia le tiso i le 38 taimi (lalo i le valu). Ua 30 taimi ua siitia ai le penisini talu mai Ianuari (faafitu i lalo).

fale penisini tiso

E tatau ona manatua o le tau o le tiso ma le penisini na faʻatupulaia tele mo le vaiaso sosoo lona lua: o le tiso na maualuga, i le averesi, e 3.5 sene i le lita; na siitia le penisini i le averesi e 2.5 sene.

Ae ui i le tulaga maualuga o tau o le suauu, e le o iai i le fuafuaga o le Tala o le Tupe a le Malo ni suiga i le avega o lafoga i luga o suauu, ma e le o fautuaina e le Malo se suiga i le lafoga o oloa tau suauu (ISP).

Faʻafetai i lenei lafoga, o loʻo faitaulia e le pulega a António Costa le faʻateleina o tupe maua i le 3% i le 2022, faʻateleina le isi 98 miliona Euro i le tausaga a sau.

E pei o le ISP, o le tau faaopoopo i luga o le Lafoga o Oloa Suauu (ISP) mo penisini ma tiso o le a tumau pea le malosi i le 2022.

E manatua na fa'aofi e le Malo lenei totogifuapauina fa'aopoopo i le 2016, na fa'alauiloa e le tumau, e feagai ma tau o le suau'u, lea na o'o i le taimi na maualalo ai le tala faasolopito (e ui na toe tula'i...), e toe fa'aleleia ai tupe maua na leiloa i le VAT.

O le fuafuaga o le Tala o le Tupe a le Setete o loʻo vaʻaia le faʻaauauina o le "faʻaopoopo i le tau o lafoga i luga o le suauu ma le malosi, i le aofaʻi o le 0.007 euros i le lita mo le penisini ma le aofaʻi o le 0.0035 euros i le lita mo le tiso ma mo le tiso le tiso lanu ma faailogaina. ”.

Faitau atili