Ole mega-containers fou a Maersk o le a mafai ona ta'avale ile methanol lanu meamata

Anonim

O le faʻaaogaina o le methanol lanumeamata, o se suauu e leai se carbon e maua mai punaoa faʻafouina (biomass ma le malosi o le la, mo se faʻataʻitaʻiga), o le a mafai ai e Maersk fou valu mega-containers (AP Moller-Maersk) ona faʻaosoina pe tusa ma le tasi miliona tone le itiiti ifo i le CO2 i le tasi. tausaga. I le 2020, na tuʻuina atu e Maersk le 33 miliona tone o le CO2.

O va'a fou, o lo'o fausia i Korea i Saute, e le Hyundai Heavy Industries - Hyundai e le na'o le faia o ta'avale -, afai e alu mea uma e pei ona fuafuaina, o le a tu'uina atu i le amataga o le 2024 ma o le a maua le malosi fa'atatau e tusa ma le 16 afe pusa ( TEU) taitasi.

O va'a fou e valu o se vaega o le fuafuaga fa'afouina va'a a Maersk ma lana fuafuaga ina ia ausia le carbon neutrality i le 2050 mo le va'a tele i le lalolagi, ma le maliliega na sainia ma le Hyundai Heavy Industries e iai pea le avanoa mo va'a fa'aopoopo e fa e fausia i le 2025. .

I le faaopoopo atu i lana sini i totonu o le carbon neutral i le 2050, o loʻo tali atu foi Maersk i manaoga o ana tagata faʻatau. E sili atu ma le afa o le 200 tagata faʻatau pito i luga a Maersk, lea matou te maua ai igoa e pei o Amazon, Disney poʻo Microsoft, o loʻo faʻamalosia foʻi le faʻaitiitia o le faʻaosoina i luga o latou filifili sapalai.

O le lu'itau sili e le o afi.

O afi tiso o le a faʻaauupegaina nei vaʻa o le a mafai ona taʻavale e le gata i luga o le methanol lanumeamata, ae faʻapea foʻi i luga o le suauu mamafa, o le suauu masani i totonu o nei vaʻa koneteina, e ui lava i le taimi nei ma le maualalo o le sulfur i totonu (e pulea ai le faʻaosoina o le sulfur sili ona leaga. oxide po'o SOx ).

O le i ai o le avanoa e galulue ai ma suauʻu eseese e lua o se mea tatau e faʻaauau pea le faʻaogaina o vaʻa, e tusa lava po o le a le itulagi o le paneta o loʻo latou faʻaogaina ai poʻo le maua o le methanol lanumeamata, lea e tau le maua i le maketi - o le maua o suauʻu faʻafouina ma faʻaogaina. afaina foi le taavale alamanuia.

O le luʻitau sili lea, fai mai Maersk: o le sailia, mai le aso muamua, o le sapalai o aofaʻiga talafeagai o methanol lanu meamata e tuʻuina atu ai ana vaʻa pusa, aua e ui lava o le "naʻo" vaʻa e valu (tele tele), o le a latou faʻamalosia tele le faʻateleina o le gaosiga o lenei kaponi le fa'afefe suauu. Mo lenei faʻamoemoe, Maersk ua faʻavaeina ma saili e faʻavae faiga faʻapaʻaga ma galulue faʻatasi ma tagata fai ata i lenei vaega.

O le gafatia o nei afi e faʻaogaina i luga o suauʻu eseese e lua o le a maua ai le tau o vaʻa taʻitasi 10% i le 15% maualuga nai lo le masani, e tusa ma le 148 miliona euros taʻitasi.

Ae i luga o le methanol lanu meamata, e mafai ona maua mai i le gaosiga (e-methanol) pe mafai ona gaosia fa'atumauina (bio-methanol), tuusa'o mai le biomass po'o le fa'aogaina o le hydrogen fa'afouina, fa'atasi ma le carbon dioxide mai le biomass po'o le pu'eina o le carbon dioxide.

Tala lelei mo pisinisi ta'avale?

Leai se masalo. O le ulufale atu o le “sea giants” i suauʻu gaosia po o suauʻu faʻafouina o le a taua tele i le tuʻuina atu o le fua o loʻo le maua e lenei mea e manaʻomia tele i suauʻu faʻasolosolo, lea e mafai ona i ai se aafiaga lelei i le faʻaitiitia o kasa kasa.

O afi afi i totonu e mafai ona "faʻaumatia" mo se taimi umi, ae e le o lona uiga e le mafai ona latou saofagā lelei i le faʻaitiitia o le faʻamalo.

Punavai: Reuters.

Faitau atili