Ua uma ona matou aveina le Audi RS Q8 fou. Testosterone tui

Anonim

Ina ua uma ona tui e le Q8 nisi o vailaau i totonu o le mamanu Q7 le fiafia, o lea ua paʻu e le mama mama le fua o le fiafia o le aiga SUV ma le pito i luga o le laina. Audi RS Q8.

Audi e le o se taʻavale taʻavale e tu i fafo mo le mamanu mataʻutia o ana faʻataʻitaʻiga, aemaise lava i le ogatotonu ma le maualuga (faitau A4, A6, A8) ma o lenei siama o le tele o le faʻaogaina o le paso na amata ona salalau atu i ana SUV, i le Q5 ma Q7.

I le tulaga mulimuli, na ou faitioina, i le amataga, le filifiliga le mautonu o le ituaiga mama i le faia o se mea e sili atu nai lo se ituaiga o van e maualuga atu nai lo le Avants, faatasi ai ma se tulaga taualoa e mamao ese mai le galuega faainisinia sili ona lelei talu mai le taimi nei, MLB fua tele ma maualuga lea e faavae uma ai SUV tetele a le Volkswagen Group, mai le Bentley Bentayga i le Volkswagen Touareg, mai le Lamborghini Urus i le Porsche Cayenne.

Audi RS Q8

O le a le eseesega o le Audi RS Q8

O le Q8 o le Audi SUV muamua lea na mamanuina e Marc Lichte ma lana 'au, o le au Siamani na manumalo i le aʻoga faʻapitoa a le Italia Walter De Silva, o le na nofotupu mo le sefulu tausaga ma le afa i le consortium Siamani. Na vave lava ona iloa lenei mea i le fou, sili atu faʻamalosi radiator grille faʻatasi ma chrome faʻamau faʻamau lea na avea ma elemene masani e fesoʻotaʻi ai Audi SUVs.

Pe a faʻatusatusa i le Q7, o le taʻaloga taʻaloga o le Q8 e maua mai i le maualuga e maualalo ifo i le 3.8 cm, o le lautele e sili atu i le 2.7 cm ma le umi 6.6 cm pupuu pe a faʻatusatusa i le Q7, ae o le isi mea e faʻamoemoeina i lenei O le ata sili ona malosi o le le faʻapipiʻiina. faitotoa pito i luga ma le pou lautele, lautele pito i tua, lea e faalagolago i luga o se vaega pito i tua faapitoa musele.

Audi RS Q8

Fa'apitoa i le Audi RS Q8 o le ufimata lacquered uliuli i le vaega pito i luma, o le bumpers fa'apitoa fa'atasi ai ma le tele o le ea ma le fata fa'apipi'i meli, fa'aopoopo i le fa'apogisa o le Matrix LED headlamp, uma i luma.

I faʻamatalaga, e mafai ona e vaʻai i le faʻalauteleina i le vaega o faʻailoga uili (1 cm i luma ma 0.5 cm i tua) ma le aileron i luga aʻe o le faamalama pito i tua, lea e faʻateleina ai le uta aerodynamic i lena vaega. I le pito i tua, matou te vaʻai i le faʻalauteleina ma le pogisa tailpipes ma le faʻasalalauga faʻapitoa faʻapitoa e avea ma elemene iloga autu o le elemene sili ona taʻaloga o le aiga Q8.

Ki i numera laiti ma laiti

O le aotelega o le manatu ma le faʻaalia o le dashboard, faʻataʻitaʻiina i luga o le A8 / A7 Sportback / Q7, faʻatasi ai ma se mamanu faʻaonaponei, faʻatatau i le avetaavale ma faʻaalia le lelei i puʻu uma. E tolu lau, tasi i luga o le dashboard (12.3”) ma le lua i le ogatotonu (10.1” i luga ma 8.6” i le pito i lalo) e pulea mea uma e faatatau i infotainment, le tasi i luga, ma le ea malulu, le tasi i lalo.

Audi RS Q8

E toetoe lava a leai ni faʻamau ma leai se faʻailoga o le joystick pulea lea na amata faʻaaogaina e BMW pe a ma le sefulu tausaga talu ai (faatasi ai ma le 7 Series E65) ma lea, ina ua uma ona faitioina e le toʻatele, na faia le aʻoga i lenei pisinisi ma amata ona faʻaaogaina , seia talu ai nei, e toetoe lava o faʻailoga faʻapitoa uma ma e oʻo lava i nisi o tagata lautele.

E faia mea uma e ala i le fa'ase'e, pa'i, fa'afefe o nei mata'itusi e lua ma genes papa, lea e toetoe lava o mea uma e mafai ona fa'aogaina e fa'apitoa ai le fa'aogaina o le tagata fa'aoga.

O nisi o galuega e haptic, o lona uiga, o se fesoʻotaʻiga tactile o optics ma acoustics i le tali atu i le paʻi (o le igoa e maua mai le Eleni "haptikós", talafeagai mo le paʻi, maaleale i le paʻi). O le tu'ufa'atasiga e matua'i lelei lava ma fa'amatala mai e le au faufau a Audi o se ituaiga fou o ata palasitika na fa'aaogaina e aloese ai mai tamatamai lima le lelei e tatau ona tatou nonofo uma i luga oa tatou papa po'o i totonu o ta'avale fou.

Audi RS Q8

I totonu… RS

O iinei foi, o loʻo i ai faʻailoga o le "toto vevela" o le Audi RS Q8, e pei o nofoa taʻaloga sili ona lelei (faʻatasi ai ma le lagolago faʻamalosia itu) faʻatasi ai ma faʻamaufaʻailoga ulu ma e mafai ona faʻapipiʻiina i paʻu paʻu, faʻatasi ai ma le mamanu alveolar tutusa e pei o le. fa'alava ma le logo RS fa'atasi ai ma mea fa'apipi'i i tua. O pito pito i luma o loʻo i ai le faʻamafanafana ma le malulu, faʻaopoopo i se galuega massage e faia e 10 pneumatic chambers, faʻatasi ai ma polokalame e fitu ma le tolu tulaga o le malosi.

Audi RS Q8

O le uili RS o lo'o i ai se vaega pito i lalo ma fa'aalia ai le fa'amau RS e filifili sa'o ai le sili atu "mata'utia" faiga ta'avale RS1 ma le RS2, o le lona lua o lo'o i ai se fa'atulagaga e tape ai le fa'atonuga mautu. Ona i ai lea o le alumini poʻo le carbon inserts (faʻalagolago i le afifi filifilia, e pei o le tulaga i fafo) ma o le taualuga e mafai ona i ai ni leo eseese ma faʻamaeʻa.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O loʻo i ai foʻi ni menus faʻapitoa i luga o lenei Audi RS Q8 e pei o loʻo faʻaalia le faʻatinoga o le V8 4.0 twin-turbo engine i taimi uma (se torque ma se faʻailoga eletise), g malosi, paʻu paʻu, chronometer ma taimi vae, ma o loʻo i ai. ae o se faailo moli e faʻailoa ai le avetaavale pe a oʻo mai se taimi lelei e pasi ai le pusa "tasi".

Avanoa o se mea e tele i nofoa pito i tua o le Q8 fou lea, e ui i lea, e mafai ona i ai se filifiliga o nofoa taʻitoʻatasi se lua mo se malaga sili atu filifilia mo le fa (e manino lava e le faatagaina e le Q7 lenei, o se taʻavale masani, ae o lena mea. o le a fetaui lelei ma le ata coupé e manaʻo Audi e pipii i le Q8, aemaise lava ile RS prefix).

Audi RS Q8

Ina ia mafai ona fiafia i le avanoa i totonu o atopaʻu poʻo na faʻapolopolo mo pasese pito i tua, o le laina lona lua o nofoa o loʻo faʻapipiʻiina i luga o alavai e mafai ai ona faʻagasolo le 10 cm i luma poʻo tua i vaega tutusa, e pei o le gaugau.

e tele fesoasoani

E oʻo atu i le fa sefulu faʻaulu faiga fesoasoani, aua o le RS Q8 ua faʻapipiʻiina ma le ogatotonu o le faiʻai fesoasoani avetaʻavale (zFAS), lea e faʻaauau pea ona faʻaogaina se ata o le siosiomaga o le taʻavale. O lo'o fa'aaogaina se seti o masini, i le fa'asologa sili ona atoatoa, e aofia ai masini radar e lima, se su'e leisa, se mea pu'eata pito i luma, fa 360º meapueata ma le sefululua masini ultrasonic. I totonu o le tele o faiga, o loʻo i ai a matou fesoasoani e paka ai taavale, fesoasoani faʻafeiloaʻi (ACA), fesoasoani i fetaulaiga, suʻesuʻe tagata savali ma tagata tiʻetiʻe uila pe a matou o atu i mea faʻasolosolo, ma e leai se mea e leai se faʻaogaina fesoasoani fesoasoani.

tele, ae e le foliga mai

E tusa ai ma faʻataʻitaʻiga sili ona lata mai o ana tupe faʻaalu ma taʻaloga taʻaloga, o le Audi RS Q8 ua faʻapipiʻiina foi (e pei o tulaga masani) ma se faʻataʻitaʻiga pito i tua o se auala e faʻateleina ai lona agility, ae faʻapea foʻi le lelei o le taulimaina ma e oʻo lava i le mafanafana.

O lenei fofo na faʻaaogaina i le amataga o le 90s o le 20th seneturi e isi tagata gaosi oloa (e pei o Honda), ae o le faʻavae faʻainisinia o faiga faʻatapulaʻa le lautele o le fofo atamai, o se mea e le o toe vaʻaia i aso nei ma le faʻatupulaia o le eletise i totonu. le taavale i lenei meleniuma lona tolu.

O le taamilosaga o uili pito i tua i le lima tikeri i le itu faafeagai o le pito i luma i le saoasaoa maualalo e sili atu ai le agile o le Audi RS Q8 ma o le faamaoniga o lenei mea e faʻaitiitia ai le mita e tasi. Mai le 70 km / h i luga, o uili pito i tua e taamilo i le 1.5 tikeri i le itu lava e tasi ma le pito i luma, e fiafia i le mautu i luga o auala televave.

I lenei Q8 ta'aloga o le fa'amalologa e masani lava i le pneumatic fa'atasi ma le fa'aeletoroni fa'atonutonu fa'atasi ma auala e fa (e ala i le Drive Select selector) fesuia'i le maualuga i le eleele i le maualuga o le 90 mm.

Audi RS Q8

E oʻo atu i le 30 km / h e mafai e le avetaavale ona faʻateleina le kilia o le eleele i le 50 mm, ae a oʻo i le saoasaoa o le taavale, o le faʻamalolo e otometi lava ona faʻaititia i vaega, ina ia faʻaitiitia ai le tetee i le ala o le ea ma faʻaleleia le lelei o le taulimaina. Mai le 160 km / h (poʻo pe a filifilia le Dynamic mode), o le Q8 pa'ū 40 mm pe a faʻatusatusa i le tulaga ulufale ma pe a tu le SUV e mafai foi e le faiga ona faʻalauteleina le tulaga i le 65 mm (e fesoasoani i uta ma lafoaia, voluma poʻo tagata nofoia. ).

O le quattro traction e tumau ma faʻaaogaina se eseesega faʻainisinia mama, e tuʻuina atu ai le 40% i luma ma le 60% i tua, lea e mafai ona oʻo atu i tapulaʻa o le 70:30 ma le 15:85 e pei ona fuafuaina i tulaga o le uu, le ituaiga fola ma le taavale lava ia.

I le uili

O le faʻataʻitaʻiga o le Audi RS Q8 na faia i luga o le motu mauga o Tenerife, tele i luga o auala faʻafefe, e vaapiapi, ae lelei tele. O le mea muamua na matauina e tatau ona viia le tulaga taʻavale i luga o soʻo se ituaiga o fola, e oʻo lava ile iliili ma 23" uili (22" e pei o le faʻataʻitaʻiga, o le mea sili lea e faʻapipiʻiina i se Audi), aemaise ile faʻamafanafanaga, lea e mafai ona faʻamautinoa. mautu lelei e aunoa ma le ta'avale ua matua "mamago" mai tali.

Audi RS Q8

O se ata o le galuega lelei a le pneumatic suspension lea e faʻasaʻoloto ai ponaivi o tagata nofoia mai faʻaletonu o le fola. Ma, o le mea moni, i le taʻavale taʻavale o polokalame avetaʻavale e faʻafetaui ia lava i le faiga taʻavale ma le ituaiga auala e fetaui ma ituaiga uma o manaʻoga.

E fitu auala ta'avale: Fa'amafanafanaga, Ta'avale, Dynamic, Ta'ito'atasi, Lelei, fa'atasi ai ma auala fa'apitoa e lua mo le ta'avale i fafo (auala uma ma fafo).

Pe a filifilia le mea mulimuli (offroad), o le mautu faʻapitoa, traction ma braking control programs e faʻagaoioia e taʻavale ese ai le asphalt, aʻo faʻaogaina le faʻaogaina o le saosaoa otometi i luga o le mauga (i lalo ifo ma se faʻaoga sili atu nai lo le Saosaoa o le Audi RS. Q8 o loʻo faʻatumauina i le 6% e oʻo atu i le maualuga o le 30 km / h, o lenei saoasaoa o loʻo faʻatulagaina e faʻaaoga ai le faʻavave ma le taofi, faʻatagaina le avetaavale e taulaʻi atoatoa i le puleaina o le taavale).

Audi RS Q8

O fa'atonuga fa'atulagaina e lua (RS1 ma RS2) o mea ia e fa'aalia ai e le Audi RS Q8 ona nifo i le auala sili ona malosi e mafai ai.

I tua i le asphalt, o le faʻaofiina i totonu o pupuni e faia i taimi uma ma le toʻa lelei, lea e saofagā ai le taʻavale tumau e fa uili i tulaga tatou te faʻaaogaina ai le tele o fati "faʻalavelave", e masani ona valaʻaulia e le auala feʻaveaʻi.

O le taʻavale (faʻasologa alualu i luma) e fiafia ona e saʻo, fesoasoani tele (atonu e mafai ona "mafatia" teisi atu i Taaloga) ma e le mafai ai ona oʻo atu le eleele i lima, faʻaopoopo i le faʻatagaina o le taʻavale e punou i tulilima ma faʻaititia. fa'atelega o lima.

Audi RS Q8

Ma na ou toe tuuina atu foi i le aoga o le axle pito i tua, lea e faaopoopo atu i le "faaitiitia" o lenei taavale e toeitiiti atoa le lima mita le umi i le taulaga, e toetoe lava a tatou palauvale o loo i ai se lima i luga o le taavale e faia ai. tamoe i luga o lona lava axis pe a oʻo atu i se piʻo, e tusa lava po o le a le fufusi, lea e maua ai le agility o se lua-vaega taʻavale i lalo.

Fa'asoa i la matou Youtube channel

Chassis i le maualuga…

O le mea moni, i se Q o le laina RS e leai se mea o misi ma o loʻo i ai le tele o uiga faʻaopoopoina taua e fesoasoani i le faia o se poloka 2.3 tone o le mamafa i luga o uili e mafai ona fanaina i le 100 km / h i se taimi puupuu o le 3. .8 s (poʻo le 13.7 s e oʻo atu i le 200 km / h ma faʻatasi ai ma se lipine e faʻatonuina ai le faʻaaloalo pe a filifilia le tele o polokalame taʻaloga) e iai se faʻataʻitaʻiga amio, toetoe lava a teteʻe i tulafono o le fisiki, e le mamao ese mai le mea e te faia. 'e fa'amoemoe e maua i se R8 po'o se mea.

Audi RS Q8

Aemaise le pusa Dynamic Plus, lea e aofia ai le maualuga maualuga o le saoasaoa (305 km / h) ma le "uma-i-le tasi" chassis, lea e aofia ai le eseesega faaeletonika i le axle tua, le electromechanical stabilization system ma taofi sima. Sei o tatou faia i laasaga.

Ole faiga fa'amautu malosi e fa'aitiitia ai le ta'avale a le tino e o'o lava i tulimanu sili ona vave. O se afi eletise la'ititi la'ititi i le va o afa e lua o le pa fa'amau i luga o au ta'itasi e lua e fa'amavae uma afa a'o ta'avale agai i luma le ta'avale, fa'atonutonu le tino i luga o auala gaoa ma fa'aleleia atili ai le fa'amalieina, ae a tu'u tulimanu, e fa'afeagai afa elemene fa'amautu i le fa'afeagai. fa'atonuga, fa'aitiitia le pipi'i o le ta'avale ile tulimanu.

Audi RS Q8

I le isi itu, o le faʻaofiina o le Audi RS Q8 i totonu o pupuni, o lona gafatia e faʻatumauina le gaoioi ma le le faʻalauteleina o auala e faʻaleleia e le faʻaogaina o le eletise e faʻafeiloaʻi ai le uila mai le tasi uili i le isi e faʻatatau i le faigofie o taimi taʻitasi.

Ma le mea mulimuli, e mafai ona tuʻuina atu taofi sima mo le malaga taʻi vaiaso i le supamaketi poʻo le tuʻuina atu poʻo le pikiina o tamaiti mai le aʻoga, ae o iinei i le lotolotoi o le zig-zag faifai pea e alu ifo i lalo o le mauga o Teide (o lona tumutumu o le pito sili ona maualuga i Sepania. , i le sili atu i le 3700 m) e aoga tele ina ia i le va o le mamafa mamafa ma le faʻavavevave faʻavavevave o le pedal agavale e le amata ona faʻaalia faailoga o le vaivai (taʻitaʻia le avetaʻavale e laa atili ma sili atu i se tulaga latalata i le amata ona vaʻaia le pito o le pito. vae ooo i lalo o le pulou…).

Audi RS Q8

To'ese le 4 po'o le to'ese le 8 po'a?

O le fa o le valu ogalaau e tape i lalo o le mamafa o le togi, ae o le RS Q8 e sili atu, ma e mafai foʻi ona tape uma pusa e valu (freewheeling), faʻafetai i se faiga faʻapipiʻi e faʻalagolago i luga o le eletise eletise 48V (lea freewheeling). auai i le autu 12V) ma e mafai ai foi ona faʻamalosia le faʻaeletoroni uma e mafai ona faʻaogaina lenei faʻataʻitaʻiga. O mea lelei? O le afi e amata sili atu le sologa lelei ma faʻalautele le "zero emissions" vaitaimi (mai le 55 i le 160 km / h ma le maualuga o le 40s), faʻaopoopo i le faʻaogaina o le taofi / amata faiga mai le 22 km / h (muamua mai le 7). km/h). O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le 0.7 l / 100 km, ae e ui lava i lea, o le faʻaaogaina moni i lalo ole 18 l / 100 km e le mafai ona faʻamoemoeina.

… ma le ATM foi

O le va'aiga otometi valu-saosaoa e pulea e aveese mai le mea sili e tatau ona tuuina atu e le afi. Ole maualuga ole torque ole 800 Nm na'o le "fa'aalia" ile 2250 rpm, lea e fai si tuai, ae tusa ma le 1900 ua mafai e le avetaavale ona faitau ile 700 Nm i lalo ole vae taumatau.

I so'o se tulaga, i le mana fa'afuase'i / mana'omia e mafai lava ona kiki le pedal sa'o ina ia mafai ai e le kickdown galuega ona togi le afi i le maualuga maualuga (pe fai ma le lima e ala i le fa'aogaina o foe i luga o le uili po'o le mea e filifili ai mea i le tusi lesona tulaga).

E taua foi le taʻua o le polokalame "coasting", o lona uiga o le saoasaoa faʻamautuina o lenei Audi RS Q8 o loʻo gaoioi e ala i lona lava inertia (tuu ese le afi), faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le taumafaina (silasila i le pusa) e faia ai le RS Q8 a " lamolemole” hybrid ” (semi-hybrid po o mild-hybrid). O le isi faʻataʻitaʻiga o foliga e lua e mafai ona faʻaalia e le pito i luga ole laina Q8: faʻalelei, faʻalelei filemu ma o loʻo i ai i le taumafaina ma faʻafefe, poʻo le le faʻalavelaveina i amioga, pisapisao e pei o se urosa ala aʻe mai le tolu masina o le moe ma le faʻaleagaina / filogia i le tulaga o le avea ma taulaiga o le ita o le siosiomaga.

Audi RS Q8

O le Audi RS Q8 na avea ma SUV sili ona vave i luga o le Nürburgring, ma le taimi o le 7min42s.

Faitau atili