Potukale i le Top 5 o le vaega o trams i Europa

Anonim

O faʻamaumauga e mai se suʻesuʻega a le European Federation of Transport and Environment (T&E) talu ai nei na tuʻuina atu e le sosaiete faʻalesiosiomaga Zero ma faʻaalia ai o le maketi o taavale a Potukale o loʻo i ai le 5th sili ona tele o faʻataʻitaʻiga eletise 100%.

I le afa muamua o lenei (faalavelave) tausaga, o taavale eletise e tusa ma 6% o faʻatauga i Potukale.

Ina ia maua le maualuga o sea maketi e tatau ona tatou "malaga" i Nouei (lea e maua ai e faʻataʻitaʻiga eletise le 48% o le aofaʻi o faʻatau); Netherlands (faatasi ai ma le 9.2%, o le pito sili ona maualuga i le EU); Suetena (7.3% sea) ma Farani (6.3%).

Ae mo le faʻasoa maketi o taʻavale faʻapipiʻi faʻapipiʻi i Potukale, lea o loʻo aofia ai foi i lenei suʻesuʻega, e tu i le 5.8%. I le amanaia ai o lenei mea, i le ono masina muamua o le 2020, o taʻavale faʻapipiʻi (100% eletise ma plug-in hybrids) e tusa ma le 11% o le maketi.

Poloketi Nissan V2G

O le mea moni, i totonu o atunuʻu o Europa, o le maketi Potukale o loʻo i ai le 3rd sili ona tele sea maketi o plug-in hybrids, naʻo Suetena (e tusa ma le 19%) ma Finelani (12.4%). Ae o le taimi nei, o Nouei o loʻo umia le tele o maketi maketi, 20%.

E mafai ona sili atu le manuia

E tusa ai ma le suʻesuʻega a le European Federation of Transport and Environment, o nei faʻaiʻuga o se ata o mea e lua: o le i ai o lafoga lelei ma se faʻatinoga lelei o le faʻatupeina o atinaʻe.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Mo se faʻataʻitaʻiga o le aʻafiaga o nei mea e tuʻuina atu e le suʻesuʻega i… Nouei, ioe. A uma mea uma, i totonu o lena atunuʻu, faʻapipiʻi eletise ma taʻavale hybrid na maua le 2/3 o le aofaʻi o faʻatau (68%) i le afa muamua o le 2020.

Volkswagen Tiguan 2021

E tusa ai ma le tulaga o le maketi tau taavale a Potukale, ua manatu Zero e faapea "o le faatapulaaina o le sapalai o nofoaga e molia ai ua afaina ai le faatauina mai o taavale eletise atoa e avetaʻavale, ma o le taimi nei o se faʻalavelave taua i le faʻatupulaia manaʻomia o nei faʻatau. taʻavale ".

Fa'ateleina le aga'i?

E tusa ai foʻi ma lenei suʻesuʻega, o loʻo i ai nisi faʻailoga e mafai ai ona vaʻai o le faʻatupulaia o le faʻatupulaia o le maketi o le faʻapipiʻiina o le eletise ma le hybrid taʻavale o le a faʻaauau i le afa lona lua o le tausaga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, ia Iulai, Suetena na ausia le maketi o le 29%, i Netherlands 16% ma Siamani 9%.

Punavai: Zero; European Federation of Transport and Environment (T&E).

Faitau atili