Czinger 21C. E sili atu nai lo se ta'aloga ta'avale, o se auala fou e fai ai ta'avale

Anonim

I le Geneva Motor Show lea sa tatau ona faia, o le mea fou, North American ma ballistic o le a faʻaalia faalauaitele. Czinger 21C . Ioe, o le isi ta'aloga ta'aloga ma le numera tele o le malosi, fa'avavevave ma le saoasaoa maualuga.

E ui lava, i aso nei, o se taʻaloga fou fou e foliga mai e aliali mai i vaiaso uma, e tele naua mea e faʻamaonia i le Czinger 21C, pei o lona mamanu, faʻailogaina i se vaʻa vaapiapi. Fa'atoa mafai ona o le fa'atulagaina o nofoa e lua, i le laina (tandem) ae le o le fa'atasi. I'uga: O le 21C o lo'o fa'atasi ma nai fa'ata'ita'iga e ofoina atu se tulaga fa'aautuga ta'avale.

I tulaga o le faʻatinoga, o le faʻailoga o le folafolaga naʻo le 29s e faʻataunuʻu ai le 0-400 km / h-0, o se fuainumera maualalo ifo nai lo le 31.49s na ausia e le Koenigsegg Regera. Ina ia malamalama pe faʻapefea ona mafai, o le mea sili o le amata i au numera ...

1250 kilokalama pe itiiti

Matou te amata i lona mamafa maualalo, maualalo 1250 kilokalama mo le auala auala, e oʻo lava i lalo ifo 1218 kilokalama mo le faʻataʻitaʻiga e taulaʻi i taʻavale e mafai ona faʻaititia i le 1165 kilokalama, pe a naʻo tatou faʻaaogaina i luga o taʻaloga.

1250 kilokalama o se tau maualalo tele i lenei atulaulau o taʻaloga taʻavale, ma mo le tele o faʻatasi ma le 1250 hp o le maualuga tuʻufaʻatasiga malosi. Tuufaatasi? Ioe, talu ai o le Czinger 21C o se taʻavale faʻapipiʻi, faʻapipiʻiina afi eletise e tolu: lua i luga o le axle pito i luma, faʻamautinoa le taʻavale uma-uili ma le faʻaogaina o le vevela, ae o le lona tolu e sosoo ma le afi afi, e avea o se afi afi.

Czinger 21C

I le pa'epa'e le auala, i le lanumoana (ma fa'atasi ai ma se apa'au iloga tua), le fa'asologa o le matagaluega

O le faʻamalosia o afi eletise o se tamaʻi lithium titanate maa e naʻo le 1 kWh, o se filifiliga e le masani ai i le lalolagi taʻavale (o nisi faʻaaliga o le Mitsubishi i-Miev na sau ma lenei ituaiga maa), ae sili atu le vave nai lo le ion-ion. e sau i le molia.

2.88 V8

Ae o le afi faʻapipiʻiina e le tagata lava ia, peitaʻi, e tatau i mea taua uma. Ose mea fa'aopoopo Bi-turbo V8 fa'atasi ai ma le 2.88 l, fa'ato'a mafolafola ma le fa'atapula'a ile... 11,000 rpm(!) - o le isi tasi e motusia le 10,000 rpm pa, i le sili atu supercharged, auai i le ea V12s o le Valkyrie ma Gordon Murray's T.50.

Czinger 21C
V8, ae na o le 2.88 l

Ole maualuga ole malosi ole 2.88 V8 ole 950 hp i le 10,500 rpm ma le 746 Nm o le malosi , faʻatasi ai ma le masini eletise e tuʻuina atu solofanua o loʻo misi e oʻo atu i le faʻasalalauga maualuga tuʻufaʻatasiga malosi 1250 hp. O loʻo taʻua foi e Czinger o lona bi-turbo V8, e ala i le ausiaina o le 329 hp / l, o le afi gaosiga foi lea e sili atu le malosi.

Fa'asoa i la matou nusipepa

A uma mea uma, 1250 hp mo le 1250 kilokalama o se meaola ma le mamafa / malosi fua e naʻo le 1 kilokalama i le solofanua - o le faʻatinoga e mafai ona sili atu nai lo le ballistic ...

E vave? Leai se masalo

tagata sosola 1.9s ma ua tatou i ai i le 100 km/h; 8.3s ua lava e fa'auma ai le 402 mita o se tuuga toso masani; mai le 0 i le 300 km/h ma toe fo'i i le 0 km/h, na'o 15s ; ma, e pei ona uma ona matou taʻua, naʻo Czinger e faʻasalalau 29s e fai le 0-400 km / h-0, o se fuainumera maualalo nai lo le tagata e umia faamaumauga Regera.

Czinger 21C

Ole maualuga ole saoasaoa fa'asalalau ole 432 km/h mo le auala auala, faatasi ai ma le lomiga matagaluega "nofo" i le 380 km / h - tuuaia (i se vaega) le sili atu nai lo le 790 kilokalama o downforce i le 250 km / h, faatusatusa i le 250 kilokalama i le saoasaoa tutusa ma le auala auala.

Ma le mea mulimuli, o le faʻasalalauga o le ituaiga transaxle (transaxle) faʻatasi ai ma le pusa faʻapipiʻi o le faʻasologa faʻasologa ma le fitu saoasaoa. E pei o le afi, o le felauaiga o lona lava mamanu.

i tua atu o numera

Ae ui i lea, i tua atu o numera mataʻina, o le auala lea na faʻaalia ai le Czinger 21C (puʻupuʻu mo le 21st Century poʻo le 21st Century) ma o le a gaosia e puʻeina mata. E ui o le gaosiga Czinger 21C faatoa faʻaalia, o le mea moni o le 2017 na matou vaʻaia ai mo le taimi muamua, ae o se faʻataʻitaʻiga, ma taʻua o le Divergent Blade.

Czinger 21C
Tulaga aveta'avale tutotonu. O le pasese lona lua o loo i tua o le avetaavale.

O le Divergent o le kamupani lea na atiaeina tekinolosi e manaʻomia e gaosia ai le Czinger 21C. Faatasi ai ma i latou o loʻo i ai faʻaopoopoga gaosiga, sili atu ona lauiloa o le 3D lomitusi; ma o le mamanu o le laina faʻapotopotoga, pe sili atu, o le potu faʻapipiʻi o le 21C, o ia foi, ae o le a vave ona tatou i ai ...

E le o se mea faʻafuaseʻi i tua o Divergent tatou te maua ai, i le Ofisa Sili o Pulega, Kevin Czinger, le faʻavae ma le Pule Sili o… Czinger.

Lomiga 3D

O le gaosiga faʻaopoopo poʻo le lolomi 3D o se tekonolosi e maualuga le faʻalavelave faʻalavelave pe a faʻaaogaina i le gaosiga o taavale (ma tua atu), ma o le 21C na avea ma uluai taʻavale gaosiga (e ui lava e naʻo le 80 iunite i le aofaʻi) lea e mafai ai ona tatou vaʻaia le tele o vaega o lona. fausaga ma chassis e maua i lenei auala.

Czinger 21C
O se tasi o le tele o vaega e mafua mai i le faʻaogaina o le 3D lomitusi

3D lomitusi i luga o le 21C o loʻo faʻaaogaina i luga o vaega faʻapipiʻi lavelave, e faʻavae i luga o se alumini alumini - o mea e sili ona faʻaaogaina i luga o le 21C o le alumini, carbon fiber ma le titanium - e le mafai ona gaosia i le faʻaaogaina o auala masani, pe manaʻomia ai ni fasi pepa se lua pe sili atu. (mulimuli ane tu'u fa'atasi) ia ausia le galuega tutusa mai le tasi vaega.

Masalo o se tasi o vaega tatou te vaʻai ai i lenei tekonolosi o loʻo faʻaaogaina sili ona mataʻutia, o tafatolu faʻafefeteina ma faʻalavelave faʻalavelave o le Czinger 21C, lea e gaogao lima ma eseese le mafiafia - e ala i le faʻatagaina o foliga "e le mafai", lomitusi 3D e mafai ai ona faʻaleleia le faʻatulagaina o le. soʻo se vaega e sili atu nai lo le mea e mafaia e oʻo mai i le taimi nei, faʻaaogaina mea itiiti, faʻaitiitia otaota ma le mamafa.

Czinger 21C

I le faaopoopo atu i le 3D lomitusi, o le Czinger 21C e faʻaaogaina foi auala masani o gaosiga, mo se faʻataʻitaʻiga, e aofia ai foi vaega alumini faʻasalalau.

Laina Cell Assembly

O tala fou e le gata i le 3D lomitusi, o le 21C's gaosiga laina e le masani foi. Fai mai Divergent e leai se laina gaosiga, ae o se sela gaosiga. I se isi faaupuga, nai lo le vaʻaia o se taʻavale o loʻo faʻaalia i luga o le alalaupapa poʻo le alalaupapa i totonu o se fale gaosimea, i lenei tulaga tatou te vaʻaia ai le faʻaogaina i se avanoa o le 17 m i le 17 m (sili atu le faʻaogaina nai lo le avanoa o loʻo nofoia e masini masini i se laina. o le faʻapotopotoga), o se vaega o lima robot, e mafai ona gaoioi 2 mita i le sekone, faʻapipiʻi le "skeleton" o le 21C.

Czinger 21C

E tusa ai ma le faamatalaga a Lukas Czinger, le faatonu o le masini ma le gaosiga (ma le atalii o Kevin Czinger), faatasi ai ma lenei faiga ua le toe manaʻomia ai le iai o meafaigaluega masini: "e le faʻavae i luga o se laina faʻapotopotoga, ae i luga o se potu faʻapotopotoga. Ma o loʻo faia i se tulaga saʻo e leʻo vaʻaia i totonu o pisinisi taʻavale.

O nei sela taʻitasi e iai le malosi e faʻapipiʻi ai le 10,000 taʻavale fausaga i le tausaga i se tau maualalo tele: naʻo le tolu miliona tala, faʻasaga i le sili atu i le 500 miliona tala mo le faʻapipiʻiina o se fausaga masani / tino.

Czinger 21C

E tusa ai foi ma Lukas, i lalo ifo o le itula, e mafai e nei robots ona faʻapipiʻiina le fausaga atoa o le Czinger 21C, taofi i tulaga eseese, aʻo faʻapipiʻi vaega eseese.

E le gata i lea, o lenei fofo e matua faigofie lava, e mafai ai e robots ona faʻapipiʻiina taavale eseese i se taimi puʻupuʻu, usitaʻia isi faʻatonuga o loʻo tuʻuina atu i le faʻatulagaga - o se mea e le mafai ona faia i luga o se laina gaosiga masani.

Na maua e Top Gear le avanoa e asiasi ai i le fale gaosi oloa a Czinger, ma maua ai se malamalamaga sili atu i tekinolosi o loʻo i ai i le 21C, e le gata i le 3D lomitusi ma le auala e faʻapipiʻi ai.

E fia le tau?

E na o le 80 iunite o le a gaosia - 55 iunite mo le auala faʻataʻitaʻiga ma 25 mo le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga - ma le tau faʻavae, e le aofia ai lafoga, e 1.7 miliona tala, e tusa ma le 1.53 miliona euros.

Czinger 21C. E sili atu nai lo se ta'aloga ta'avale, o se auala fou e fai ai ta'avale 6272_9

Faitau atili