Jesko Avanoa Le Koenigsegg sili ona vave ma ... fa'avavau?

Anonim

Afai ei ai se faʻailoga e tatau ona faʻanoanoa i le faʻaleaogaina o le Geneva Motor Show, o lena faʻailoga o Koenigsegg. I le faʻaopoopoga i le Gemera mataʻina, o lona faʻataʻitaʻiga muamua e fa-nofoa, o le Swedish brand o le a faʻaalia foi le Koenigsegg Jesko Absolut.

Ou te fai atu, o le a ia faʻaalia i Geneva ma na ia faia, faʻaaogaina lona avanoa i le faleoloa Suiselani e faʻamaumau ai le tuʻuina atu o le faʻataʻitaʻiga, e tusa ai ma Christian Von Koenigsegg, o le a sili ona vave faʻataʻitaʻiga na gaosia e Koenigsegg ... i le taimi ua tuanaʻi, i le taimi nei ma ... i le lumanaʻi - i luga o le ala i le 500 km / h?

Faʻapipiʻiina i masini tutusa e pei o le "masani" Jesko, a 5.0 V8 twin turbo ma le 1600 hp ma le 1500 Nm lea e sau fa'atasi ma le atigipusa e iva-saosaoa ma… fitu u'u (!) Mai Koenigsegg, le Jesko Absolut fa'aogaina le aerodynamics e fa'atumauina ai ona (sili) fa'anaunauga.

Koenigsegg Jesko Absolut

Aerodynamics, o le uo sili a Jesko Absolut

E pei ona matou taʻu atu ia te oe, o le aerodynamics o le uo sili lea a le Koenigsegg Jesko Absolut. Toe faʻatulagaina ina ia latalata atili i le foliga o le "vai mataʻu" (ua iloa o le sili ona lelei i le aerodynamic terms), o le Jesko Absolut na faʻatupulaia le 85 mm pe a faʻatusatusa i le Jesko.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le taunuuga o nei taumafaiga uma o le aerodynamic toso coefficient (Cx) na o le 0.278 ma le pito i luma o le 1.88 m2.

Koenigsegg Jesko Absolut ma Jesko
O le mamafa mamago o le Jesko Absolut e na'o le 1290 kg, 30 kg e itiiti ifo nai lo le Jesko.

I totonu foi o le aerodynamic field, na maua ai e le Jesko Absolut uili pito i tua fou ma vaʻaia le mou atu o le apaau pito i tua, o le mea lea na paʻu ai le malosi mai le 1400 kg i le na o le 150 kg. Ina ia mautinoa le mautu i le saoasaoa maualuga, e lua "apa'u" e sui i le tulaga o le apaau pito i tua.

Koenigsegg Jesko Absolut
O le apaau pito i tua na suia e lua "apa".

Mo le taimi nei, o le maualuga maualuga o le saoasaoa o le Koenigsegg Jesko Absolut e le o iloa, e leʻi faʻataʻitaʻiina, faʻatasi ai ma le Swedish brand fai mai o loʻo faʻatali e faʻafetaui tulaga lelei (e pei ona tupu i le Agera RS) e faʻataʻitaʻi ai. .

Faitau atili