Na matou tofotofoina le Leon TDI FR ma le 150 hp. E talafeagai pea le Diesel?

Anonim

I aso nei, e sili atu nai lo se isi lava taimi, pe a iai se mea o le NOFOA Leon o ituaiga eseese o afi (atonu o se tasi o mafuaʻaga mo lona filifilia o Taʻavale o le Tausaga 2021 i Potukale). Mai le penisini i afi tiso, i le CNG poʻo le plug-in hybrids, e foliga mai o loʻo i ai se afi e fetaui ma ia.

O le Leon TDI o loʻo matou faʻataʻitaʻiina iinei, sa avea muamua ma filifiliga sili ona taugofie i totonu o le lautele, ua i ai nei le "tauvaga totonu" o le plug-in hybrid variant.

E ui i le i ai o se tau (laʻititi) maualalo - 36,995 euros i lenei FR version faʻatusatusa i le 37,837 euros na talosagaina mo le plug-in hybrid variant i luga o le tulaga tutusa o meafaigaluega - e tetee i ai le mea moni e 54 hp le itiiti ifo.

NOFOA Leon TDI FR

Ia, e oo lava i lenei lomiga sili atu ona mamana, o le 2.0 TDI e "naʻo" i le 150 hp ma le 360 Nm. O le 1.4 e-Hybrid, i le isi itu, e ofoina atu le 204 hp o le malosi tuʻufaʻatasia maualuga ma le 350 Nm o le malosi. O nei mea uma o loʻo faʻamoemoeina se olaga faigata e faʻamaonia ai le talosaga ma se afi tiso.

Tisele? O le a le mea ou te manao i ai?

I le taimi nei "i totonu o le faʻasalalauga" a le au fai tulafono ma tagata siosiomaga, o loʻo i ai i le 2.0 TDI lenei 2.0 TDI o le 150 hp ma le 360 Nm se faʻataʻitaʻiga lelei o le mafuaʻaga na latou manuia ai.

E fesoasoani i le fa'alava lelei ma le vave fitu-saosaoa DSG (papa'u fa'alua) atigipusa, o lenei afi fa'amaonia e fai lava si manaia e fa'aoga, e laina i le tu'uina atu o le eletise ma e foliga mai e sili atu le malosi nai lo le fa'asalalauga.

Nofoa Leon FR TDI
Ina ua mavae ni nai aso i tua o le uili o le SEAT Leon ma le 2.0 TDI sa ou talitonu o lenei afi tiso o loʻo i ai pea ni "togafiti i luga o lona lima".

Atonu e mafua mai i le mea moni o le maualuga maualuga o loʻo maua "i luga" i le va o le 3000 ma le 4200 rpm, ae o le 360 Nm o le torque e aliali mai i le amataga o le 1600 rpm ma tumau ai seia oʻo i le 2750 rpm.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le taunuuga o se afi e mafai ai ona tatou maua e aunoa ma le "faauo" i le avetaavale o le taavale i le isi fale (toe faʻaleleia vave) ma, sili atu i mea uma, e foliga mai e leai se eseesega faʻapitoa i le plug-in hybrid version I. faʻataʻitaʻiina talu ai nei (sei vagana ai le tuʻuina atu vave o le binary, ioe).

Afai e moni o le hybridized variant e sili atu nai lo le 54 hp, e le tatau ona galo ia i tatou e mamafa foi le 1614 kg e faasaga i le 1448 kg sili atu o le Diesel.

Nofoa Leon FR TDI

Mulimuli ane, faʻapea foʻi i le tulaga o le taumafaina, o le 150 hp 2.0 TDI o loʻo i ai lana tala. Ave i le nofoaga masani o nei afi (auala a le atunuu ma alatele) ma o le a le faigata ona e maua le averesi o le 4.5 i le 5 l/100 km i se taavale e aunoa ma se popole.

O le mea moni, e aunoa ma le tele o taumafaiga ma le tausisia o tapulaa saoasaoa, na ou pulea, i luga o se auala e tele lava ina faia i le Ribatejo marshlands, o le averesi o le 3.8 l / 100 km. E faia tutusa e le plug-in hybrid? E iai foʻi le malosi e mafai ai ona sili atu - aemaise lava i totonu o le taulaga - ae mo lena mea e tatau ona tatou tauaveina aʻo faia e le Diesel lenei mea e aunoa ma le manaʻomia o tatou e sui a tatou masani.

Nofoa Leon FR TDI
I lenei FR version o le Leon e maua ai ta'aloga ta'aloga e maua ai se va'aiga sili atu le malosi.

Ma le mea mulimuli, o se faʻamatalaga i uiga faʻamalosi. Fa'amatagofie i taimi uma, va'aia ma aoga, i lenei FR version o le Leon e sili atu ona taula'i i le fa'aogaina o tulimanu, o mea uma e aunoa ma le ositaulagaina o se tulaga fa'amafanafana e avea ai ma filifiliga lelei mo malaga umi.

Ma sili atu?

E pei ona ou taʻua pe a suʻeina le plug-in hybrid version o le Leon, o le evolusione pe a faʻatusatusa i lona muamua e manino. Mai fafo, faʻamalosi, ae aunoa ma le faʻateleina ma faʻafetai i elemene e pei o le moli moli e sopoia le pito i tua, o le Leon e le faʻaalia ma e tatau, i loʻu manatu, se "faʻamatalaga lelei" i lenei mataupu.

Nofoa Leon FR TDI

I totonu, o le faʻaonaponei o loʻo faʻaalia (e ui lava i le faʻaaluina o nisi faʻamatalaga ergonomic ma le faigofie o le faʻaogaina), faʻapea foʻi ma le malosi, faʻamaonia e le gata i le leai o ni paʻu parasitic ae faʻapea foʻi i mea e manaia i le paʻi ma le. mata.

Ae mo le vateatea, o le MQB platform e le tuʻuina atu ana "aitalafu i lima o isi" ma faʻatagaina le Leon e fiafia i tulaga lelei o le nofoia ma o le pusa ato ma le 380 lita o se vaega o le averesi mo le vaega. I lenei itu, o le Leon TDI e aoga mai le Leon e-Hybrid, lea, ona o le manaʻoga e "faʻalelei" maʻa, e vaʻaia ai lona malosi e pa'ū i le sili atu le 270 lita.

Nofoa Leon FR TDI

Fa'alelei fa'alelei, ole totonu ole Leon e leai se fa'atonuga fa'aletino, lea e fa'amalosia ai i tatou e fa'alagolago tele i luga ole lau ogatotonu.

Pe sa'o le ta'avale mo a'u?

Ole tali lea e fa'alagolago (tele) ile fa'aogaina ole SEAT Leon. Mo i latou, e pei o aʻu, o loʻo faimalaga i le tele o mamao i luga o le alatele ma le auala a le atunuʻu, o lenei Leon TDI, e foliga mai, o le filifiliga sili lea.

E le o fai mai tatou te totogia ina ia maua ai le maualalo o le taumafaina, e maua ai le faʻatinoga lelei ma faʻaaogaina se suauu lea, mo le taimi nei, e sili atu le taugofie.

Nofoa Leon FR TDI

E le gata i le i ai o ata faʻaonaponei, o le infotainment system e vave ma atoatoa.

Mo i latou o loʻo vaʻaia se vaega tele oa latou faigamalaga o loʻo faʻaalia i totonu o le taulaga, ona le mafai lea e Diesel ona faʻapitoa. I totonu o le taulaga, e ui lava i le tamaoaiga (o averesi e leʻi mamao mai le 6.5 l / 100 km), o lenei Leon TDI FR e le ausia le mea e faʻatagaina e le plug-in hybrid Leon: faʻasalalau i le 100% eletise ma e aunoa ma le faʻaaluina o se pa'ū. o suauu.

Ma le mea mulimuli, e taua le maitauina o Leon TDI toe faʻaalia e 30,000 kilomita poʻo 2 tausaga (poʻo fea lava e muamua) ma o le plug-in hybrid variant e faia i 15,000 kilomita poʻo tausaga taʻitasi (toe faʻataunuʻuina muamua).

Faitau atili