Auala saogalemu ma tekinolosi 5G? E talitonu le SEAT

Anonim

O le IoT (Initaneti o Mea) poloketi ma le taʻavale fesoʻotaʻi mai SEAT na oʻo atu i nuʻu i tua ma oʻo mai e faʻamaonia ai o le 5G ma le fesoʻotaʻiga i le va o taʻavale i le taimi moni e le naʻo le tutusa ma siosiomaga i le taulaga.

Ina ua uma ona faʻataʻitaʻiina le taʻavale fesoʻotaʻi a le SEAT i totonu o le taulaga i le vaega muamua o le poloketi, lea na faʻataʻitaʻiina ai lona gafatia e fegalegaleai ai ma masini faʻapipiʻi i totonu o auala tetele e pei o mea puʻeata, moli moli poʻo masini infrared na faʻataʻitaʻiina, o lea ua oʻo i le taimi “suiga o le ea”.

O lea na amata ai e le SEAT, Telefónica, DGT, Ficosa ma Aeorum se poloketi pailate IoT (Internet of Things) lea na latou aveina ai le taavale fesoʻotaʻi a le SEAT i Robledillo de la Jara, o se nuʻu o loʻo i luga o mauga 80 km mai Madrid, e faʻataʻitaʻi ai le gafatia o se ta'avale feso'ota'i mamao mai 'a'ai.

NOFOA Ateca
Fa'afetai i le fa'aogaina o le drone ma le 5G technology, o le ta'avale feso'ota'i a le SEAT e o'o lava i nu'u i tua o lo'o maua ai ana aseta.

E tusa ai ma le SEAT, o le faʻamoemoe o lenei poloketi "ia tuʻuina atu i le avetaavale se "seni ono" e aloese ai mai faʻalavelave faʻafuaseʻi". O le mea moni, e tusa ai ma le 5G international car associations (5GAA), o le faʻatinoina o le 5G tekinolosi i le uili e mafai ona faʻaliliuina i se faʻaititia o le lamatiaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi e tusa ma le 69%.

I lenei suʻega pailate, matou te faʻapipiʻiina se drone, lea e tuʻuina atu faʻamatalaga i luga o fesoʻotaʻiga feaveaʻi ma le taʻavale, ma e mafai e le avetaʻavale ona vaʻai i faʻamatalaga o loʻo faʻaalia i luga o le meafaigaluega.

César de Marco, e nafa ma le 5G Connected Car i SEAT

O le su'ega na faia i le fa'aogaina o le SEAT ta'avale ma se drone. E tusa ai ma le SEAT, o le faʻaogaina o lenei tekonolosi e fesoʻotaʻi ma le 5G fesoʻotaʻiga o le a faʻatagaina le taimi tali mai le iloa o le faʻalavelave i fesoʻotaʻiga ma le taʻavale e naʻo le 5 milliseconds.

Fa'asoa i la matou nusipepa

NOFOA Ateca
O le faiga e mafai ai ona iloa fa'alavelave i luga o le auala ma lapataia le avetaavale e ala i se mataala i luga o le meafaifaaili.

Ina ia maua se manatu, e tusa ma le 150 milliseconds le tagata soifua e tali atu ai i le pa'i, vaai ma sogisogi, o lona uiga, o le mea na fa'ailoa mai e le SEAT o le tali atu i le 30 taimi vave!

I le tulaga o loʻo e mafaufau pe faʻapefea ona galue se taʻavale fesoʻotaʻi i se siʻosiʻomaga i tua, o le faʻamatalaga lea:

  1. O le mea pu'eata a le drone e pu'eina se ata, mo se fa'ata'ita'iga o se tagata ti'eti'e uila i luga o le auala;
  2. E auina atu e le drone le ata i le taimi moni i le MEC (Multi-Access Edge Computing) server;
  3. O le MEC server o loʻo i ai polokalama faʻapitoa faʻaaliga, e suʻesuʻe ai le ata ma iloa pe iai se uila poʻo se isi faʻalavelave i luga o le auala;
  4. O le taimi lava e suʻesuʻeina ai faʻamatalaga, e tuʻuina atu se lapataiga i le taʻavale fesoʻotaʻi, ma faʻaalia se faʻailo i le laulau meafaigaluega. Ua uma ona iloa e le avetaavale o loʻo i ai le uila uila o loʻo i luma ma e tatau ona ia gaoioi ma le faʻaeteete ina ia maua atu o ia.

O le mea moni, o lenei tekinolosi o loʻo faʻataʻitaʻiina e le SEAT o loʻo faʻamoemoe e "vaai i tua atu o pupuni", o se mea e foliga mai e amata ona avea ma "faiga", talu ai ua uma ona faʻaalia e Nissan se tekinolosi e mafai ai ona vaʻai i mea o loʻo i tua atu o pupuni, le I2V.

Faitau atili