Hyundai ma Audi aufaatasi malosi

Anonim

Hyundai, faʻatasi ai ma Toyota, o faʻailoga na sili ona faʻatupeina i le atinaʻeina o tekonolosi suauu. I se isi faaupuga, o taʻavale eletise e le manaʻomia e a latou afi ni maa, i le faʻaleagaina o se sela eletise o loʻo faʻaaogaina (suauʻu) o le hydrogen.

O le Korean brand o le muamua lea na faʻalauiloaina se taʻavale gaosiga o le hydrogen i luga o le maketi, faʻaavanoaina talu mai le 2013. O loʻo faʻatau atu nei taavale afi i totonu ole 18 atunuu, e taʻitaʻia ai le leaga mo lenei tekinolosi i le maketi a Europa.

Ona o nei fa'amaoniga, na mana'o Audi e faipa'aga ma le fa'ailoga a Korea e fa'aauau lana ta'iala tau eletise. O se mana'oga na i'u ai i le sainia o se maliliega fa'asalalau mo pateni i le va o fa'ailoga e lua. Mai le taimi nei, o nei ituaiga e lua o le a galulue faʻatasi i le atinaʻeina o taʻavale ma suauʻu suauu hydrogen.

E faapefea ona aoga?

O lenei tekinolosi e faʻaogaina ai le hydrogen e, e ala i se faʻalavelave faʻamaʻi, e maua ai le malosi mo le afi eletise, e aunoa ma le manaʻomia o maa mamafa. Ole fa'ai'uga ole fa'a'avega fa'ama'i ole a'ave ole eletise ma... ausa vai. E sa'o, na'o le vai ausa. E leai ni fa'aleagaga fa'aleaga.

O lea maliliega o lona uiga o le a faʻaalia manino e kamupani taʻitasi lona tomai i le atinaʻeina ma le gaosiga o taavale afi. O le a mafai e Audi, mo se faʻataʻitaʻiga, ona maua faʻamatalaga faʻaaogaina mo le atinaʻeina o le Hyundai Nexo hydrogen crossover ma o le a maua foi le avanoa i vaega o loʻo gaosia e le Hyundai mo ana taavale afi e ala i le sub-brand Mobis na faia mo lena faʻamoemoe. .

E ui lava o lenei maliliega sa sainia faapitoa i le va o le Hyundai Motor Group - lea foi e ona Kia - ma Audi - lea e nafa ma le suauu suauu i totonu o le Volkswagen Group - avanoa i tekinolosi a Korea ua faalautele atu i oloa Volkswagen.

Hyundai ma Audi. Ose feagaiga le paleni?

I le tepa muamua, e aunoa ma le iloaina o tulaga taua o loʻo aʻafia i lenei faiga faapaaga, o mea uma e taʻu mai ai o le faʻamanuiaga autu o lenei maliliega o Audi (Volkswagen Group), lea o le a mafai ai ona maua le poto ma vaega o le Hyundai Group. Na fai mai, o le a le lelei o Hyundai? O le tali: fa'aitiitiga tau.

Hyundai Nexus FCV 2018

I upu a Hoon Kim, e nafa ma le R&D fuel cell department i Hyundai, o se mataupu o le tamaoaiga o le fua. E fa'amoemoe Hyundai o lenei felagolagoma'i o le a saofagā i le fa'ateleina o le mana'omia mo ta'avale suauu. O lenei mea o le a faʻaogaina ai tekinolosi ma sili atu ona faigofie.

Faatasi ai ma le gaosiga o le va o le 100,000 ma le 300,000 taʻavale i le tausaga mo ituaiga taʻitasi, o le gaosiga o taʻavale suauu o le a aoga.

O lenei maliliega ma Audi atonu o se laasaga taua i le faʻasalalauina o tekinolosi, agai i lona faʻatemokalasi. Ma fa'atasi ai ma tapula'a fa'aoso kaponi e o'o atu lava i le 2025, o ta'avale suauu o lo'o i luga o le tafailagi e avea o se tasi o vaifofo sili ona aoga mo le ausia o tulaga fa'aoso.

Ono mea moni e uiga i Hyundai Fuel Cell Technology

  • Numera 1. O le Hyundai o le fa'ailoga ta'avale muamua na fa'ataunu'uina ma le manuia le gaosiga fa'asologa o tekonolosi Fuel Cell;
  • Tuto'atasi. O le 4th generation Fuel Cell Hyundai o loʻo i ai le maualuga maualuga o le 594 km. E na'o le 3 minute e toe fa'atumu ai;
  • Tasi lita. Na'o le lita o le hydrogen e mana'omia uma e le ix35 e malaga ai i le 27.8km;
  • 100% fa'alelei le si'osi'omaga. O le ix35 Fuel Cell e maua mai ai le ZERO fa'aoso fa'aleagaina i le ea. E na'o le vai e fa'asu'u mai ai;
  • Le leoa atoatoa. Talu ai o le ix35 Fuel Cell o loʻo i ai se afi eletise nai lo se afi afi i totonu, e maua ai le leo tele nai lo le taʻavale masani;
  • Taitai i Europa. O lo'o iai le Hyundai i atunu'u e 14 i Europa fa'atasi ai ma ana ta'avale e fa'aaogaina le hydrogen, e ta'ita'ia ai lenei tekonolosi i la tatou maketi.

Faitau atili