Europa: 1 i le 50 taavale faʻatau atu e eletise

Anonim

Faʻatasi ai ma faʻatauga faʻatau mo taavale fou i Europa e fetaui ma le masina o Iulai na faʻaalia (o le maketi na pa'ū 3.1% i le ono masina muamua o le tausaga), na mafai ona faʻamaonia lena mea. fa'atauga o ta'avale eletise fou na ausia mo le taimi muamua i le 2% sea pe a tatou mafaufau i le vaitaimi o le tausaga e tasi (mai Aokuso 2018 ia Iulai 2019).

O se vaega o le 2% o loʻo manatu pea o se faʻailoga, ae o loʻo atagia mai ai le televave o le agai i luga, lea e tatau ona fai, e tusa ai ma Matthias Schmidt, o se tagata suʻesuʻe mai Siamani, e tolu mea taua.

O le mea muamua e fesoʻotaʻi ma le pulega faʻaletupe i Netherlands, lea na amata faʻamanuiaina faʻaletupe eletise i luga aʻe o le 50,000 euros, o se fuataga na faigofie ona faʻaaogaina e kamupani.

O le taunuuga o le faʻafuaseʻi o le faʻatau atu o taavale eletise fou, faʻatasi ai ma faʻataʻitaʻiga e pei o Tesla's Model S ma Model X manuia, ae o le Jaguar I-Pace o le "fetu" o lenei fuataga, ua mafai ona avea ma faʻataʻitaʻiga. i Netherlands ia Tesema 2018.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O mea lona lua ma le tolu e fesoʻotaʻi foʻi, aua e faʻatatau uma i le oʻo mai o faʻataʻitaʻiga fou ua faʻateleina ai le faʻatau atu o taavale eletise.

I le tulaga muamua, e faʻatatau i le mea na tupu Tesla Model 3, lea na taunuu i Europa i le amataga o lenei tausaga, ae ua uma ona taʻitaʻia faʻatauga i taavale eletise, ma 37 200 iunite faʻatau atu i le ono masina muamua o le tausaga.

I le tulaga lona lua, o le Hyundai / Kia e tulaga ese, ma le taunuu mai o faʻataʻitaʻiga e pei o Kauai Electric ma e-Niro.

Jaguar I-Pace

Jaguar I-Pace

2020 folafola mai e sili atu ona lelei

Afai o le 2019 folafola e avea ma tausaga o faʻamaumauga mo le faʻatau atu o taavale eletise fou i Europa, 2020 e tatau ona sili atu i faʻamoemoega uma, pe a mafaufau i le "mamafa mamafa" ua uma ona faʻasalalau.

Le vaega Volkswagen na o ia - e aofia ai Volkswagen, Audi, Skoda, SEAT, Porsche - faʻamoemoe e faʻatau atu 300,000 taavale eletise fou i le 2020. I le isi Frankfurt Motor Show o le a tatou vaʻai i le gaosiga mulimuli o le ID.3 lea e faʻamoemoe e fai ma sui o se vaega taua o lenei voluma, ma i le isi pito, o le Taycan.

Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3

O le a iai foi se tala a le vaega PSA, faatasi ai ma se tolu o faʻataʻitaʻiga fou: Peugeot e-208, Opel Corsa-e ma DS 3 Crossback E-Tense o le a maua foi. Ma aua neʻi galo talosaga a Honda, faʻatasi ai ma le naʻo le "e", faʻapea foʻi ma le faʻalauiloaina o le Fiat 500 eletise, faʻatulagaina mo le faʻaaliga i le Geneva Motor Show.

O lenei faʻamalosi, e le gata i faʻataʻitaʻiga eletise fou, ae faʻapea foʻi i taavale fou faʻapipiʻi faʻapipiʻi, o le auala talafeagai lea mo tagata gaosi oloa e mulimuli ai ina ia mafai ai ona faʻafetaui le maualuga o le faʻaitiitia o le CO2 na tuʻuina atu e le Iuni a Europa mo le 2021 - 95 g / km o averesi mo le fa'aputuga a le kamupani.

Punavai: Matthias Schmidt, Su'esu'ega Ta'avale.

Faitau atili