Na faapefea ona oo Toyota i Potukale?

Anonim

O le 1968. Salvador Fernandes Caetano, na faavaeina le Salvador Caetano - Indústrias Metalúrgicas e Veículos de Transporte SARL, o le kamupani sili ona tele o fale pasi i totonu o le atunuu.

O se ala na ia amata savali ai ina ua na o le 20 ona tausaga, ma i lalo ifo o le 10 tausaga na taitai atu ai o ia i le taʻitaʻi o pisinisi i Potukale.

Salvador Fernandes Caetano
Salvador Fernandes Caetano (2 Aperila 1926/27 Iuni 2011).

O Salvador Caetano I.M.V.T na fa'alauiloaina i Potukale, i le 1955, le metotia o le fausiaina o le tino u'amea atoa - fa'atalitali i tauvaga uma, lea na fa'aauau pea ona fa'aogaina fafie e fai ma ana mea mata'utia. Ae mo lenei alii mai le amataga faatauvaa, o le na amata galue i le 11 o ona tausaga i le fausiaina, sa le lava le gaosiga o le tino.

O lana "misiona faapisinisi" na faamalosia ai o ia e alu atili:

E ui lava i manuia na ausia i totonu o pisinisi ma faʻalapotopotoga o pasi [...], sa i ai saʻu manatu saʻo ma atoatoa o le manaʻoga e faʻalauteleina a matou gaioiga.

Salvador Fernandes Caetano

O le tulaga tau alamanuia ma le mamalu na ausia e le kamupani Salvador Caetano i le taimi nei, o le aofaʻi o tagata na ia faʻafaigaluegaina ma le tiute na ia mafaufau i ai, o loʻo nofoia le mafaufau o lona faʻavae "ao ma le po".

Salvador Fernandes Caetano e leʻi manaʻo i le vaitau ma le maualuga o le tauvaga siʻosiʻomaga o le faʻalapotopotoga o le tino e lamatia ai le tuputupu aʻe o le kamupani ma le lumanaʻi o aiga na faʻalagolago i ai. O le taimi lena na tulaʻi mai ai le ulufale atu i le vaega o taavale afi o se tasi o avanoa mo le faʻalauteleina o gaioiga a le kamupani.

Le ulufale atu o Toyota i Potukale

I le 1968 Toyota, pei o ituaiga uma o taavale Iapani, sa toetoe lava a le iloa i Europa. I totonu o lo matou atunuu, o Italia ma Siamani na puleaina le maketi, ma o le tele o manatu na matua le mautonu e uiga i le lumanaʻi o Iapani.

Toyota Potukale
O le Toyota Corolla (KE10) o le uluai faʻataʻitaʻiga na faʻaulufale mai i Potukale.

E ese le manatu o Salvador Fernandes Caetano. Ma ona o le le mafaia e le kamupani Baptista Russo - o loʻo i ai se mafutaga sili - e faʻaputuina le faʻaulufaleina mai o faʻataʻitaʻiga Toyota ma isi ituaiga (BMW ma MAN), Salvador Caetano na agai i luma (faatasi ai ma le lagolago a Baptista Russo) e taumafai e ausia. le konekarate faaulufale mai Toyota mo Potukale.

Na matou amataina talanoaga ma Toyota - e leʻi faigofie - ae, i le faaiuga, na latou faʻamutaina o matou o se peti sili ona lelei, ona o lo matou gafatia [...].

Salvador Fernandes Caetano
Salvador Caetano Toyota Potukale
I le aso 17 o Fepuari, 1968, na iu ai ina sainia le konekarate faaulufale mai a Toyota mo Potukale. Salvador Fernandes Caetano na mafai ona ausia lana sini.

O le muamua 75 Toyota Corolla (KE10) iunite na fa'aulufale mai i Potukale na vave ona fa'atau atu.

Na o le tasi le tausaga mulimuli ane, o le faʻamoemoe e uiga i le lumanaʻi o le Toyota brand na faʻaalia i le faʻasalalauga faʻasalalauga muamua na faia i lo tatou atunuu, ma le faʻaupuga: "Toyota o iinei e nofo!".

50 tausaga Toyota Potukale
Taimi o le sainia o le konekarate.

Toyota, Potukale ma Europa

Na'o le 5 tausaga talu ona mae'a le amataga o le Toyota fa'atau i le teritori o Potukale, i le aso 22 o Mati, 1971, na fa'aulufaleina ai le uluai fale gaosi oloa Iapani i Europa i Ovar. I lena taimi o le anavatau "Toyota o iinei e nofo!" maua se fa'afouga: "Toyota o iinei e nofo ma sa matua tumau ...".

Na faapefea ona oo Toyota i Potukale? 6421_5

O le tatalaina o le falegaosimea i Ovar o se tulaga iloga iloga mo Toyota, e le gata i Potukale ae faapea foi i Europa. O le ituaiga, sa le iloa muamua i Europa, o se tasi lea o le televave o le tuputupu ae i le lalolagi ma Potukale sa filifili mo le manuia o Toyota i le "konetineta tuai".

I se vaitaimi o le iva masina na mafai ai ona matou fausia le fale tele ma sili ona lelei faʻapipiʻiina i totonu o le atunuʻu, lea e le gata na faateʻia ai Iapani a Toyota ae faʻapea foʻi ma le tele o a tatou tagata tauva tetele ma taua.

Salvador Fernandes Caetano

E taua le taʻua e le o mea uma o se "moega o rosa". O le tatalaina o le fale gaosi Toyota i Ovar, e le gata i lea, o se manumalo mo le tumau o Salvador Fernandes Caetano e faasaga i se tasi o tulafono sili ona finau a le Estado Novo: le Industrial Conditioning Law.

Toyota Ovar

Na o le 9 masina. Ua oo i le taimi e faatino ai le fale gaosi Toyota i Ovar.

O le tulafono lea na faʻatonutonu ai laisene fale gaosi oloa i nofoaga e taua tele i le tamaoaiga o Potukale. O se tulafono na i ai i le faatinoga e faatapulaa ai le ulufale atu o kamupani fou i totonu o le maketi, faʻamaonia faʻamaonia le pulea o maketi e kamupani ua uma ona faʻapipiʻiina, faʻatasi ai ma le faʻaituau i tauvaga saoloto ma le tauvaga a le atunuu.

O le tulafono lea na fai ma fa'alavelave tele i fuafuaga a Salvador Fernandes Caetano mo Toyota i Potukale.

I lena taimi, o le faatonu aoao o Indústria do Estado Novo, Engº Torres Campo, sa faasaga ia Salvador Caetano. Na'o le mae'a ai o fonotaga umi ma faigata na fa'atosina ai e le Failautusi o le Setete mo Alamanuia i lena taimi, Engº Rogério Martins, i le tumau ma le maualuga o le fa'anaunauta'iga a Salvador Fernandes Caetano mo Toyota i Potukale.

Talu mai lena taimi, o le fale gaosi Toyota i Ovar o loʻo faʻaauau pea lana gaioiga e oʻo mai i le aso. O le faʻataʻitaʻiga na gaosia mo le taimi sili ona umi i lenei falegaosimea o le Dyna, lea faʻatasi ma Hilux faʻamalosia le faʻailoga o le malosi ma le faʻamaoni i Potukale.

Toyota Potukale

Toyota Corolla (KE10).

Toyota i Potukale i aso nei

O se tasi o fuaitau lauiloa a Salvador Fernandes Caetano o le:

“O le asō e pei o ananafi, o lo’o fa’aauau pea la tatou galuega o le Lumana’i.”

O se agaga, e tusa ai ma le faailoga, o loʻo ola pea i lana gaioiga i le teritori o le atunuʻu.

toyota corolla
Le ulua'i ma le tupulaga fou o Corolla.

Faatasi ai ma isi mea taua i le talafaasolopito o Toyota i Potukale o le taunuu mai i luga o le maketi a le atunuu o le ituaiga muamua o le gaosiga o le lalolagi, le Toyota Prius, i le 2000.

Na faapefea ona oo Toyota i Potukale? 6421_9

I le 2007 na toe paionia ai Toyota i le faʻalauiloaina o le Prius, lea o loʻo i ai i fafo le totogi: le Prius Plug-In (PHV).

Le fua o Toyota i Potukale

Faatasi ai ma se fesoʻotaʻiga o le 26 faʻatau, 46 potu faʻaalia, 57 fale toe faʻaleleia ma faʻatau vaega, Toyota / Salvador Caetano faʻafaigaluegaina pe a ma le 1500 tagata i Potukale.

O le isi mea mata'ina i le atina'eina o ta'avale eletise o le fa'alauiloaina lea o le Toyota Mirai - o le fa'asologa muamua o le gaosiga o le suau'u sedan i le lalolagi, lea na fa'asalalau muamua i Potukale i le 2017 e fa'amanatu ai le 20 tausaga o tekinolosi fa'atosina.

I le aofaʻi, ua faʻatau atu e Toyota le silia ma le 11.47 miliona taʻavale eletise i le lalolagi atoa. I Potukale, ua sili atu nai lo le 618,000 taʻavale ua faʻatau atu e Toyota ma o loʻo i ai nei le tele o faʻataʻitaʻiga 16, lea e 8 faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai le tekonolosi "Full Hybrid".

50 tausaga toyota portugal
Ata o le a fa'aogaina e le fa'ailoga se'ia o'o i le fa'ai'uga o le tausaga e fa'amanatu ai le mea na tupu.

I le 2017, o le Toyota brand na faʻaiʻuina le tausaga ma se maketi o le 3.9% e tutusa ma le 10,397 iunite, o se faʻaopoopoga o le 5.4% faʻatusatusa i le tausaga talu ai. O le faʻamalosia o lona tulaga taʻitaʻi i le eletise eletise, na ausia ai se faʻaopoopoga tele i le faʻatau atu o taavale faʻapipiʻi i Potukale (3,797 iunite), faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le 74,5% faʻatusatusa i le 2016 (2,176 iunite).

Faitau atili