Ua lafoai e Toyota le atinaeina o afi V8? E foliga mai

Anonim

Le lafoaia o masini V8 i Toyota? Ae latou te le na o le faia o hybrids lelei? Ia… ona o Toyota o se tasi o kamupani gaosi taavale tetele i luga o le paneta, e te le faamoemoeina se isi mea latou te faia ai le tele o ituaiga o taavale ma latou afi.

O afi V8 a Toyota ua mamao lava - ua avea ma mea faʻapipiʻi i le gaosiga Iapani talu mai le 1963, faʻatasi ai ma le faʻalauiloaina o le aiga afi V. O lo latou tulaga o le a faasolosolo ona suia e le aiga UZ mai le 1989 agai i luma, ma o nei mea na iu lava ina amata e suitulaga i le aiga UR i le 2006.

O nei masini sili ona lelei na faʻapipiʻiina ai nisi o Toyota sili ona mamalu, e pei o le uluai augatupulaga o le Toyota Century, o le faleoloa taugata a Iapani.

Toyota tundra
Toyota Tundra. E le mafai e le pikiapu sili a Toyota ona fai e aunoa ma le V8.

I le gasologa o tausaga, na masani ai i le tele o laufanua uma o le ituaiga, e pei o le Land Cruiser, faʻapea foʻi ma ana Tacoma pick-ups ma le tele o Tundra. O le mea moni, ua latou uia foi le tele o le tele o Lexus talu mai le 1989 (le tausaga o lo latou foafoaga), tautua, e pei o se tulafono, e pei o afi pito i luga i latou tulaga.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le Lexus fo'i na matou va'aia ai suiga sili ona malosi o nei V8, ona o le filifiliga fa'aletonu mo fa'ata'ita'iga F o le fa'ailoga Iapani: IS F, GS F ma RC F.

Ua lata mai le iuga

E foliga mai ua lata mai le iuga mo nei masini masini. O mafuaʻaga o le lafoaia e Toyota o le atinaʻeina o afi V8 e faigofie ona iloa.

I le tasi itu, o le faʻatuputeleina o tulaga faʻamalo ma le faʻateleina o le eletise o lona uiga o le atinaʻeina o afi afi i totonu o loʻo faʻalauteleina i le lua pe tolu poloka autu. Faatasi ai ma le fesoasoani o le supercharging ma hybridization e mafai ona ausia tulaga tutusa ma e oʻo lava i maualuga maualuga o le mana / torque nai lo nei masini maualuga maualuga, faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina.

I le isi itu, o le Covid-19 ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavavevaveina le faia o nisi faʻaiuga - e pei o le le faʻaaluina o nisi tupe i le atinaʻeina o masini V8 - o mea uma e feagai ma le leiloa o tupe mama poʻo le leiloa o loʻo tupu i totonu. le alamanuia.

O le vave muta o masini V8 i Toyota, e mautinoa, na afaina ai foi le lumanaʻi o nisi faʻataʻitaʻiga. O le faʻailoga e alu i le Lexus LC F, lea ua vaʻaia nei lona lumanaʻi ua matua faʻafefeteina.

Lexus LC 500
Lexus LC 500 sau fa'apipi'iina ma le 5.0 L le gafatia V8.

Lexus LC F o le a le toe tupu?

O se mea moni sa galue Lexus i se twin turbo V8 fou e faʻaauupegaina lana coupé mataʻina, le LC. O lana amataga e le o le faia i luga o le auala, ae i luga o le taamilosaga, i le 24 Itula o le Nürburgring. Faatasi ai ma aʻafiaga o le faʻamaʻi, o fuafuaga mo le atinaʻeina o lenei masini e foliga mai, i faʻamatalaga uma, ua faaleaogaina.

O le a le mea e lamatia ai le auala o lenei faʻataʻitaʻiga, le LC F.

E le o mafai nei ona fa'amaonia pe ua fa'aleaogaina tumau lenei fa'ata'ita'iga pe leai. E mautinoa lava o se faamavaega sili i lenei ituaiga afi i le Iapani sauai.

Tofa V8, talofa V6

Afai o masini V8 a Toyota e foliga mai o loʻo i ai lo latou taunuuga, e le o lona uiga tatou te le faʻaauau pea ona maua ni faʻataʻitaʻiga Toyota ma Lexus e sili atu le malosi o afi. Ae nai lo le tele o le V8 NA (4.6 i le 5.7 l gafatia) o le a latou maua se masaga turbo V6 fou i lalo o le pulou.

Lexus LS 500
Lexus LS 500. Le LS muamua e leai se V8.

Fa'aigoa V35A, o le twin turbo V6 ua uma ona fa'aauupegaina Lexus 'pito i luga o le laina, le LS (USF50 tupulaga, fa'alauiloa i le 2018), lea mo le taimi muamua i lona talafaasolopito e le fa'aalia ai se V8. I le LS 500, o le V6 ma le 3.4 l o le malosi, e maua ai le 417 hp ma le 600 Nm.

Faitau atili