O le 40 tausaga talu ai na avea ai le ABS ma se taavale gaosiga.

Anonim

O le 40 tausaga talu ai na avea ai le Mercedes-Benz S-Class (W116) ma uluai taʻavale gaosiga na faʻapipiʻiina i le fa'aeletonika anti-loka braking system (mai le uluai Siamani Antiblockier-Bremssystem), e sili atu ona lauiloa i le acronym ABS.

E maua na'o se filifiliga, mai le faaiuga o le 1978, mo le tau le tauagafau o le DM 2217.60 (toetoe lava 1134 euros), o le a vave ona faʻalauteleina i luga o le tele o le ituaiga Siamani - i le 1980 o se filifiliga i ana faʻataʻitaʻiga uma. , i le 1981 na oʻo atu i faʻasalalauga ma mai le 1992 o le a avea ma se vaega o meafaigaluega masani o taavale Mercedes-Benz uma.

Ae o le a le ABS?

E pei ona ta'u mai e le igoa, o lenei faiga e taofia ai le lokaina o uili pe a taofi - aemaise lava i luga o luga o le mau i lalo - e mafai ai ona e faʻaogaina le malosi maualuga o le taofi, aʻo tumau pea le faʻatonuga o le taʻavale.

Mercedes-Benz ABS
O le faiga fa'aeletonika fa'ato'a loka sa fa'aopoopoina i le faiga fa'apipi'i masani, e aofia ai masini fa'avavevave i uili pito i luma (1) ma luga o le au i tua (4); se iunite fa'aeletoroni (2); ma se iunite hydraulic (3)

E mafai ona tatou vaʻavaʻai i vaega eseese o le faiga i le ata o loʻo i luga, e le o se eseesega tele mai aso nei: faʻatonutonu iunite (komepiuta), fa saosaoa sensors - tasi i le uili - hydraulic valves (lea e pulea le mamafa o le taofi), ma se pamu (toe faʻaleleia taofi. mamafa). Ae fa'afefea ona aoga uma? Matou te tuʻuina atu le fola i Mercedes-Benz lava ia, na aumai mai se tasi o ana polosiua i lena taimi:

E fa'aogaina e le faiga fa'amalo taofi se komepiuta e iloa ai suiga i le saosaoa o le ta'amilosaga o uili ta'itasi a'o taofi. Afai e vave fa'aitiitia le saoasaoa (e pei o le taofi i luga o se mea mase'ese'e) ma e i ai se tulaga lamatia o le lokaina o le uili, e otometi lava ona fa'aitiitia e le komepiuta le mamafa o le taofi. E toe fa'avave le uili ma toe fa'ateleina le malosi o le taofi, ma fa'apea ona taofi le uili. O lenei faiga e toe fai faafia i se mataupu o sekone.

40 tausaga talu ai…

O le va o le 22nd ma le 25th o Aokuso 1978 na tuʻuina atu ai e Mercedes-Benz ma Bosch le ABS i Untertürkheim, Stuttgart, Siamani. Ae e le o se taimi muamua lea na ia faʻaalia ai le faʻaogaina o sea faiga.

O le talaʻaga o le atinaʻeina o ABS i Mercedes-Benz e toe foʻi i tua i le taimi, faatasi ai ma le uluai talosaga pateni lauiloa mo le faiga i le 1953, e ala ia Hans Scherenberg, ona faʻatonuina lea o le mamanu i Mercedes-Benz ma mulimuli ane lona faʻatonuina o le atinaʻe.

Mercedes-Benz W116 S-Class, su'ega ABS
Faʻaaliga o le aoga o le faiga i le 1978. O le taʻavale i le agavale e aunoa ma le ABS na le mafai ona aloese mai faʻalavelave i se tulaga faʻalavelave faʻafuaseʻi i luga o se susu susu.

O faiga faʻapena ua leva ona iloa, pe i vaalele (anti-skid) poʻo nofoaafi (anti-slip), ae i totonu o se taavale o se galuega faigata tele, ma le tele o manaʻoga i masini, faʻasologa o faʻamatalaga ma le pulea. O le atinaʻe malosi i le va o le Suʻesuʻega ma Atinaʻe matagaluega lava ia ma paʻaga faʻapisinisi eseese o le a iu lava ina manuia, faatasi ai ma le suiga na tupu i le 1963, ina ua amata galuega, i se tulaga sima, i luga o le eletise-hydraulic system.

I le 1966, na amata ai e Daimler-Benz se galulue faʻatasi ma le faʻatekonolosi faʻapitoa Teldix (mulimuli ane mauaina e Bosch), fa'ai'u i se fa'aaliga muamua o le "Mercedes-Benz/Teldix Anti-Block System" i le aufaasālalau i le 1970 , na taitaia e Hans Scherenberg. O lenei faiga na fa'aogaina le analog circuitry, ae mo le tele o le gaosiga o le faiga, na va'ava'ai le au atina'e ile fa'asologa numera o le auala agai i luma - o se fofo sili atu ona faatuatuaina, faigofie ma sili atu ona malosi.

Mercedes-Benz W116, ABS

O Jürgen Paul, enisinia ma e nafa ma le poloketi ABS i Mercedes-Benz, o le a mulimuli ane fai mai o le filifiliga e alu numera o le taimi autu lea mo le atinaʻeina o ABS. Faatasi ai ma Bosch - e nafa ma le iunite faʻafuainumera - Mercedes-Benz o le a faʻaalia le lona lua o augatupulaga o le ABS i luga o le suʻega suʻega o lona falegaosimea i Untertürkheim.

ABS na o le amataga

E le gata o le a iu ina avea ABS ma se tasi o mea sili ona taatele o le saogalemu o mea faigaluega i totonu o taavale, ae na faailogaina foi le amataga o le atinaʻeina o faiga fesoasoani numera i taavale Siamani, ma tua atu.

O le atinaʻeina o masini mo ABS, faʻatasi ai ma isi vaega, o le a faʻaaogaina foi, i le Siamani, mo le ASR poʻo le anti-skid control system (1985); le ESP po'o le fa'atonuina o le mautu (1995); le BAS po'o le Brake Assist System (1996); ma adaptive cruise control (1998), faatasi ai ma le faaopoopoga o isi masini ma vaega.

Faitau atili