Mai le Hot Hatch i Hypersports. Tala uma mo le 2021

Anonim

TALA FOU 2021, vaega deux... Ina ua maeʻa ona iloa le sili atu ma le 50 taavale fou e faʻamoemoeina mo le 2021, na matou filifili e taulaʻi i latou e faʻamuamua le faʻatinoga - o mea matou te manaʻo uma lava e faʻaoga o matou lima ...

Ma e ui lava i suiga televave uma o loʻo faia i totonu o pisinisi taʻavale, o le faʻatinoga (faʻafetai) e foliga mai e le faʻagaloina, ae o loʻo faʻateleina foʻi ma faʻamatalaga fou. Ioe, o le tele ma le tele o SUVs ma crossovers o loʻo ofoina atu faʻasologa maualuga, faʻapea foʻi ma eletise o loʻo faʻateleina vaega o le faʻafefiloi mo le sili atu o le faʻatinoga.

E aunoa ma se toe faʻalavelave, ia e iloa uma tala "maualuga" mo le 2021.

Hyundai i20 N
Hyundai i20 N

Fua vevela, Vasega 2021

Tatou amata i le mea e tatau ona sili ona taugofie pe a oo i le faatinoga: o le Hyundai i20 N . O le roketi taga e le'i tupu muamua ua folafola mai e faamamalu faavae na faavaeina e i30 N - lea na toe faʻafouina foi i le 2021 - ma o loʻo i ai faʻaaliga e faʻatatau i le tasi le tauva, o le Ford Fiesta ST. O faʻamoemoega e maualuga, maualuga tele, mo le auupega fou a Korea i Saute.

A'e maualuga maualuga atu i le fa'afiofi vevela, o lo'o i ai se mea fou Audi RS 3 . O lenei tausaga na matou iloa ai le S3 (2.0 turbo ma le 310 hp), ae o le mama mama e le manaʻo e tuʻua le Mercedes-AMG A 45 (2.0 ma e oʻo atu i le 421 hp) e nofotupu na o ia. E pei o lona muamua, o le RS 3 fou o le a faʻaauau pea ona faʻalagolago ma naʻo le 2.5 l pentacylinder ma, e mautinoa, o le malosiaga o le a i matu o le 400 hp - e sili atu nai lo le 421 hp? E foliga mai ioe…

Ae i totonu o le fanua o Siamani vevela vevela, o le a tatou vaʻai i mea ua uma ona faʻaalia Volkswagen Golf R , Le Tapolo sili ona malosi o taimi uma, faʻatasi ai ma le 2.0 turbocharged e tuʻuina atu se soifua maloloina 320 hp! E pei o le uiga iloga o le Golf R, o loʻo faʻaalia ai le taʻavale e fa uili ma le pusa faʻapipiʻi lua.

ta'aloga ta'avale

Masalo o se tasi o tala autu mo le 2021 mo i latou o loʻo naunau mo faʻataʻitaʻiga maualuga o le oʻo mai o se augatupulaga fou o le le maalofia. BMW M3 ma le tusitala BMW M4 . O faʻataʻitaʻiga uma e lua ua uma ona faʻaalia, ae o le a naʻo le tautotogo e sosoo ai ma e tele tala fou.

BMW M3

E pei ona tatou vaʻaia i isi BMW M, o le M3 ma le M4 o le a faʻapipiʻiina foi i "masani" ma faʻasalalauga faʻatauvaga. Afai o le mea muamua o loʻo faʻatumauina le taʻavale tua-uili ma (faʻaauau) faʻasalalau tusilima, o le mea mulimuli e ofoina atu le isi 30 hp - 510 hp i le aofaʻi -, faʻasalalau otometi ma ... taʻavale fa-uili, muamua atoatoa. O le tala sili o mea uma e uiga i le M3 fou, peitaʻi, e le oʻo mai seʻia oʻo i le 2022 - saili uma e uiga i ai!

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le M3 fou o le a le nofo to'atasi mo se taimi umi. O le au faʻatauvaʻa a Stuttgart, poʻo Affalterbach, ua uma ona saunia se osofaʻiga. I le faaopoopo atu i le Mercedes-Benz C-Class fou, e tatau foi i le AMG ona faʻaalia i le 2021 le fou. C 53 ma C 63 , ae o tala ua sili atu ona mautinoa e tuua ai i tatou teisi i tua.

E mautinoa lava o le C 53 fou o le a faia e aunoa ma le ono cylinders (pei o le C 43 o loʻo iai nei) ma i lona tulaga o le a sau ai se faʻauʻu e fesoasoani i se afi eletise. E sili atu le faʻalavelave o le C 63 malosi uma na folafola mai e mulimuli i ai, sui o le V8 masaga twin-turbo mo le tutusa M 139 e pei o le A 45, o lona uiga o se "toso" fa-silinder turbo afi, ae tutusa fesoasoani e electrons. Pe o le a faapena moni ea?

I le avea ai o se vaifofo i sea fua, e le mafai ona maua se matou fua sili atu nai lo le na maua e Alfa Romeo mo le fou. Giulia GTA : mama, sili atu le mamana, sili atu ... malosi. Ioe, ua maeʻa ona tuʻuina atu, ae naʻo le 2021 e faia ai faʻasalalauga.

Ae e le mafai ona taofia le alualu i luma, latou te fai mai ... Ua filifili foi Peugeot e mulimuli i le ala o le hybridization. O LE Peugeot 508 PSE o le muamua o lenei augatupulaga fou e tuʻufaʻatasia uiga o le afi afi ma afi eletise e lua. Le taunu'uga: 360 hp o le maualuga tu'ufa'atasi malosi ma le 520 Nm o le maualuga tu'ufa'atasiga tu'ufa'atasi na lafo atu i uili uma e fa e ala i le valu-saosaoa otometi fa'asalalau.

Ta'aloga ta'avale, XL lomiga

O lo'o i totonu lava o le autu o fale ta'aloga, ae o le taimi nei e tasi pe sili atu le tele i luga atu o mea ua uma ona ta'ua, o nisi o na mea mamafa moni, pe i le fa'atinoga po'o le mamafa moni.

Ina ia aua nei feteʻenaʻi, matou toe amata i le BMW M lea ua uma ona faʻaalia, "sili atu pe itiiti", le BMW M5 CS , o le M5 sili ona "taulai" i taimi uma. O a ni eseesega e te maua mo le Tauvaga M5? I se faapuupuuga, 10 hp (635 hp), 70 kilokalama itiiti ae fa nofoa ta'ito'atasi… E folafola mai le tele o le faatinoga ma le ma'ai, faatasi ai ma lana faaaliga aloaia e faia i lenei amataga o le tausaga.

View this post on Instagram

A post shared by BMW M GmbH (@bmwm)

Matou te faʻaauau pea ma le AMG, lea o le a maua ai tala fou e lua: o S 63e o le GT 73 . O le mea muamua e faasino i le tulaga maualuga o le S-Class W223 fou ma o le a tuʻufaʻatasia le 4.0 twin-turbo V8 faʻatasi ma se afi eletise, ofoina atu, o loʻo taumatemate, 700 hp.

O le lona lua, GT 73, ua folafola mai e "tu'imomomo" uma tagata tauva, a itiiti mai e tusa ai ma le numera o solofanua: sili atu i le 800 hp ua folafola mai! O le mea lena e tupu pe a tatou faaipoipo i le hydrocarbons na susunuina e le twin-turbo V8 ma le eletise mai le afi eletise. E le gata i lea, o le plug-in hybrid, o le a mafai foi ona faimalaga i ni nai kilomita i le eletise uma. O loʻo faʻapea o lenei tuufaatasiga e mafai foi ona oʻo atu i le Vasega S.

Mercedes-AMG GT Manatu
Mercedes-AMG GT Concept (2017) - Ua uma ona folafola mai, i le 2017, 805 hp mai lona hybrid powertrain

Ae ui i lea, o le elemene lona tolu o lenei triad, Audi Sport, e leʻi manaʻo foi e tuʻua i tua i lenei mataupu, ma e le pei o ia lava, o le a faʻapipiʻiina atoa le eletise. O LE Audi RS e-tron GT e 2021 o le a sili ona mamana gaosiga Audi. O le "uso" o le Taycan (lea e mauaina foi se tino fou i le 2021, le Cross Turismo) ua uma ona pasia o tatou lima, e ui lava o se faʻataʻitaʻiga.

O fea o iai taaloga moni?

Afai e oʻo mai i le taimi nei ua tatou masani i faʻataʻitaʻiga maualuga o hatchbacks ma saloons, e leai se mea fou i le 2021 i totonu o coupé ma roadsters, lea o loʻo faʻaauau pea ona avea ma faʻavae lelei mo taʻavale moni.

Ina ua uma ona iloa le lona lua o augatupulaga Subaru BRZ - lea o le a le maketiina i Europa - o loʻo matou faʻatali ma le naunautai i le faʻaaliga a le "uso" Toyota GR86 , o le sui o le GT 86. E tatau ona faʻaaogaina mea tutusa na matou vaʻaia i le BRZ, faʻatumauina le taʻavale tua-uili ma le atigipusa tusi, e tumau pea ona filifili pe o le a faʻaaogaina foi le atmospheric 2.4 l pusa na matou vaʻaia. i le BRZ.

Subaru BRZ
Fa'amasinoina i lenei ata, o le BRZ fou o lo'o fa'atumauina le amio fa'amalosi lea na ta'uta'ua e lona muamua.

Ituaiga 131 o le igoa fa'ailoga o le Lotus coupé fou - o le fa'ata'ita'iga muamua 100% fou a Peretania i le 12 tausaga - ma o le a taua tele ona o lo'o fa'asalalauina o le Lotus fa'amumū mulimuli! O loʻo lumanaʻi Lotus Post Type 131 e faʻamoemoe e 100% eletise, pei o le alo ese , le hypersport eletise eletise lea o le a amata gaosia i le 2021.

O le Ituaiga 131 o le a amataina se fausaga alumini fou, ae o le a taofia le afi i le ogatotonu pito i tua, pei o le Exige ma Evora. O le a le amataga o le afi? Masalo Suetena, mafaufau i le mea moni o Lotus ua avea nei ma vaega o Geely, lea e ona Volvo.

Porsche o loʻo sauni e faʻalauiloa ni suiga tetele se lua, o le 911 GT3 - ua uma ona faʻamoemoe i nisi o vitio - ma le sili ona faigata o le 718 Cayman, le GT4 RS . Fa'ata'ita'iga tuai-a'oga, fa'atasi uma ma masini pusa pusa ono-silinder e mafai ona ta'avale maualuga, ma uili tua.

Porsche 911 GT3 2021 teaser

Andreas Preuninger o le a maua muamua le 911 GT3 fou.

A aunoa ma le maai o le taulaiga e pei o le Porsche GTs, le fou Maserati GT, le GranTurismo o le a i'u ina feiloa'i ma se sui. O le coupé o le a tumau faamaoni i le 2 + 2 configuration, ae o se mea fou, faʻaopoopo i faʻaliliuga ma se afi afi, o le ai ai se 100% eletise e le masani ai.

I le Maserati foʻi, o le faʻailoga na faʻaalia i lenei tausaga le MC20 , lana ta'avale ta'aloga muamua muamua talu mai le MC12 sili ona mata'utia. E taunuʻu mai i le 2021 ma ua uma ona matou vaʻai i ai "ola ma lanu":

O le oso laitiiti "i luga o iina" i Modena, ua uma ona faʻaalia e Ferrari ni oloa fou se lua e taunuu i le 2021: o le Portofino M o le SF90 apogaleveleve . O le mea muamua e leai se mea e sili atu nai lo se faʻafouga i le auala na faʻaalia i le 2017: ua faʻapipiʻiina nei i le V8 tutusa e pei o le Roma, ma le 620 hp, ma maua ai ni suiga matagofie, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o tekinolosi.

O le lona lua o le lomiga liliu mai ua leva ona faatalitali i ai o le SF90, o le ituaiga muamua o le ituaiga-gaosiga hybrid - o le LaFerrari sa faatapulaaina le gaosiga - lea e tuufaatasia ai se twin-turbo V8 mai le F8 Tributo ma afi eletise e tolu, e oo atu i le 1000 hp o le mana. Ole auala sili lea ona malosi ole Ferrari!

O le fili a Ferrari, British McLaren, ua folafola mai foi e ulufale atu i se vaitau eletise fou ma le faalauiloaina o lana uluai faasologa hybrid supersport, le ua uma ona papatisoina. faatufugaga , lea o le a suitulaga i le 570S. O fafo o le V8 lea e masani ona matou fesoʻotaʻi ma le auala McLarens o lenei seneturi, faʻataʻitaʻiina se V6 fou fou.

hyper… mea uma

Ua uma ona matou ta'ua le Lotus Evija , o le taʻavale auala sili ona malosi na gaosia, ma le 2000 hp, ae o le talafou i le atulaulau o hypersports, pe eletise, afi poʻo se faʻafefiloi o le lua, e le muta ai.

Lotus Evija
Lotus Evija

Ae i totonu o le fanua o le 100% eletise eletise, o le a tatou vaʻaia a itiiti ifo ma le lua isi gaosiga amata ile 2021: le Rimac C-Lua o le Pininfarina Papatiso . O le lua e faʻamutaina e fesoʻotaʻi, ona o la latou filifili kinematic e tutusa lava, na atiaʻe e Rimac. E pei o Evija, latou te folafola atu le tele o solofanua, e lua uma i matu o le 1900 hp!

Tasi le igoa matou te le o faamoemoe e vaai i ai i lenei vaega o le Toyota, ae o lea. Ina ua maeʻa le galuega a le TS050 Hybrid i le WEC, faʻatasi ai ma le tolu manumalo i Le Mans, ua faʻamoemoe le Iapani e toe foʻi i le taamilosaga Farani, ma le vaega fou o le Hypercar. I lenei tulaga, o le tele o le TS050 o le a faʻaaogaina i se hypersport hybrid fou, le GR Super Ta'aloga , lea o le a faʻaalia i le amataga o Ianuari. Matou te le iloa lava numera aloaia, ae 1000 hp na folafola mai.

Toyota GR Super Ta'aloga
Toyota GR Super Ta'aloga

O lo'o fa'afefiloi pea electrons ma hydrocarbons, o le a iai a tatou fuafuaga fa'apitoa se lua. Muamua o le folafolaga ua leva AMG Tasi , lea o le a faʻaaogaina le 1.6 V6 tutusa e pei o le Formula 1 a le au Siamani, le Mercedes-AMG W07 (2016). O le AMG hypercar e tatau ona taunuu i le 2020, ae o lona atinaʻe na feagai ma faʻalavelave na faʻamaonia e faigata ona foia, e pei o le tausisia o faʻamalama, lea na tuleia ai le faʻalauiloaina i le 2021. Ua folafola mai, a itiiti mai 1000 hp.

O le talosaga lona lua o le Aston Martin Valkyrie , mai le mafaufau o le atamai Adrian Newey. O se poloketi na iloa foi nisi o faigata ma i le 2020 na matou iloa ai o le atinaʻeina o le tauvaga na faʻaleaogaina. Ae ui i lea, o le auala, e oʻo mai i le 2021, faʻapea foʻi ma lana 6.5 atmospheric V12, lea e maua ai le 1014 hp i le ... 10,500 rpm! O le mana mulimuli o le a maualuga atu, e tusa ma le 1200 hp, pei o le AMG One, o le a avea ma hybrid.

Ae i totonu o le fanua o le ea V12, e le mafai ona matou toilalo e taʻua le tulaga ese GMA T.50 , mo faamoemoega ma faamoemoega uma, o le sui moni o McLaren F1. O lona ea 4.0 l V12 "e'e" e sili atu le leotele nai lo le Valkyrie, maua "na'o" 663 hp, ae i le 11,500 rpm le talitonuina! O lenei mea e tu'ufa'atasia ma le 986 kilokalama - e mama e pei o le 1.5 MX-5 -, o se atigipusa ta'avale ma le ta'avale uili tua... Ma o le mea moni, o le tulaga e le masani ai le fa'afiafiaina o le ta'avale, fa'atasi ai ma le 40 cm-diameter fan mata'ina i tua. O loʻo faʻaauau pea le atinaʻe, ae o le gaosiga e amata ile 2021.

GMA T.50
GMA T.50

500 km/h o le tuaoi fou mo le ausiaina o le igoa o le taavale televave i le lalolagi. I le 2021, e to'alua isi sui tauva o le a taunu'u mai mo lea suafa, ina ua mae'a le taumafaiga finau a le SSC Tuatara i le 2020 - peita'i, ua uma ona latou faia se taumafaiga lona lua, e le'i manuia fo'i. O LE Hennessey Venom F5 na faʻaalia i lona faʻaiuga mulimuli ia Tesema ma le tausaga a sau e tatau foi ona tatou iloa le faʻauʻuga o Koenigsegg Jesko Absolut , lea e manaʻo e fai ma tofi le pale o lona muamua, le Agera RS.

O loʻo faʻapipiʻiina uma i le V8 afi ma le tele o turbochargers e ausia ai le 1842 hp ma le 1600 hp, mana o, i le faasologa, Venom F5 ma Jesko Absolut. Po o le a latou taulau? Ua faaalia e Tuatara le faigata ma le lavelave o lenei luitau.

E iai nisi tala fou mo le 2021?

Ioe e iai. E tatau lava ona tatou talanoa e uiga i ... SUVs. SUVs ma crossovers ua manumalo faʻatau atu i isi ituaiga uma ma le faʻamaonia manuia. O le a le faʻamoemoe se tasi i se isi lava mea nai lo se "osofaʻiga" i luga o le faʻailoga maualuga. Ua matou vaʻaia lenei mea i tausaga talu ai nei, i vaega maualuga, ae o le tausaga talu ai na amata ona matou vaʻaia le oʻo mai o talosaga e sili atu ona faigofie - o se aga e faʻaauau i le 2021.

O le mea taua e alu i Hyundai, lea o le a tuʻuina atu ai ni oloa fou se lua: le Kauai N o le Tucson N . Na matou vaʻaia talu ai nei le toe faʻaleleia o Kauai, ae o le N o le a le vaʻaia seʻia oʻo i le 2021. O le tala e faapea o le a maua le afi o le i30 N, o lona uiga o le B-SUV ma le 280 hp! Sa faatalitalia talu ai nei e se faasologa o ata o le Kerisimasi:

Na feiloai foi le Hyundai Tucson ma se augatupulaga fou, ma o mea uma e faasino i le mea moni e faapea i le 2021 o le a tatou iloa ai le Tucson N , lea e folafola atu e tau ma fili e pei o le Volkswagen Tiguan R poʻo le CUPRA Ateca. E o'o mai i le taimi nei na'o le ta'aloga e va'ai N Line versions:

Hyundai Kauai N laina 2021

Hyundai Kauai N Line 2021

Tautala e uiga i le Volkswagen Group, faʻaopoopo i le faʻafouina Audi SQ2 (300 hp), o tala fou i lenei tulaga o le a ... eletise. O LE Skoda Enyaq RS folafola e sili atu i le 300 hp "zero emissions", ma avea ai ma faʻataʻitaʻiga sili ona malosi o le Czech brand. O le a fa'atasi ma ia le "tausoga" tutusa malosi. ID.4 GTX , lea e fa'ailoa mai ai se fa'apuupuuga fou i Volkswagen e fa'ailoa ai fa'asologa maualuga o ana ta'avale eletise.

Skoda Enyaq iV Founders Edition

Skoda Enyaq iV Founders Edition

O le alu aʻe i luga i le tele o tulaga, ma tapunia lenei NEWS Faapitoa 2021, o le a tatou maua ai le mea e leʻi tupu muamua. BMW X8 M . Fa'amoemoe e avea ma pito i luga o le BMW X aiga, o le X8 M e fa'amoemoe e sau i ni fa'aaliga se lua. O le mea muamua, mama fa'amumu, e tatau ona maua le 4.4 V8 ua uma ona tatou iloa mai isi BMW M, ma le 625 hp. O le lona lua o le a electrified (hybrid), o le taimi muamua e tupu lenei mea i le talafaasolopito o le BMW M, lea, e tusa ai ma tala, o le a siitia ai le mana i tua atu o le 700 hp.

Faitau atili