Na matou tofotofoina le SEAT Ibiza 1.6 TDI 95hp DSG FR. O le ā le tau e lua acronyms?

Anonim

Fanau i le 1984, le igoa Ibiza e toetoe lava a le mana'omia se folasaga. E le taumateina o se tasi o faʻataʻitaʻiga sili ona lauiloa a le SEAT ma o se tasi o faʻatau sili atu i le B-segment, o le Spanish SUV ua uma ona oʻo i le lima augatupulaga, ma mo ni nai tausaga, e lua acronyms ua tutusa ma Ibiza: TDI ma FR.

I le taimi nei, ina ua mavae le silia ma le tolusefulu tausaga i luga o le maketi, ua toe foi mai le Ibiza i le pule ma le lona lima o augatupulaga e oo lava i le aia tatau e amata ai le MQB A0 compact platform mai le Volkswagen Group. Ma ina ia mautinoa o loʻo faʻaauau pea le manuia, o le faʻailoga Sipaniolo na faʻaauau pea ona peti i luga o acronyms TDI ma FR. Ina ia iloa pe o latou faia pea a latou "togafiti", matou faʻataʻitaʻiina le Ibiza 1.6 TDI FR.

Aesthetically, o le Ibiza tausia le lagona o le aiga, e oo lava e fai si faigofie ona sese e le gata mo Leon ae faapea foi mo iunite o le augatupulaga talu ai post-restyling (o le taimi lena e te vaai i ai mai le pito i luma). E ui lava i lea, o le faʻataʻitaʻiga Sipaniolo o loʻo tuʻuina atu ia lava ma se foliga faʻapitoa ma, sili atu i mea uma, faʻatasi ai ma se faʻatonuga e mafai ai foi ona faʻaogaina le vaega o loʻo i ai.

NOFO Ibiza TDI FR
O le fa'ailoga fa'alua e ta'usalaina le Ibiza TDI FR.

I totonu o le SEAT Ibiza

I totonu o le Ibiza, e le faigata ona iloa o se oloa lenei mai le Volkswagen Group brand. Lelei lelei i le ergonomic faaupuga, o le fale o le Ibiza o loʻo i ai se tulaga lelei fau / faʻapipiʻi lelei, ma naʻo le faʻanoanoa o le faʻateleina o palasitika malo.

Fa'asoa i la matou nusipepa

NOFO Ibiza TDI FR
E ui o le tulaga lelei o le fausiaina o loʻo i ai i se fuafuaga lelei, e faʻanoanoa ona o le tele o palasitika malo e faʻaaogaina.

I totonu foi o le fale o Ibiza, o le mea taua o le uili lelei o le FR version e aumaia, e sili atu nai lo le mea o loʻo maua i isi faʻaliliuga; mo nofoa faʻatasi ma se teuteuga faʻapitoa ma faʻalelei tele i malaga umi; faʻapea foʻi mo le faʻaogaina o le infotainment e faigofie ma faʻaogaina e faʻaoga.

NOFO Ibiza TDI FR

E le gata i le faigofie e faʻaoga, o le infotainment system e faʻafeiloaʻi i taimi uma pulega faʻaletino.

Ae mo le avanoa, o le Ibiza e faʻaaogaina le MQB A0 platform e faʻafeiloaʻi ai tagata matutua e toafa ma ofoina atu se tasi o ato sili ona tele i le vaega ma le aofaʻi o le 355 l, o se tau e tutusa lelei ma le 358 l na faʻaalia e le Mazda Mazda3 foi. sili atu, ma mai se filo i luga!

NOFO Ibiza TDI FR

Faatasi ai ma le malosi o le 355 l, o le ogalaau a Ibiza o se tasi o le tele i le B-vaega.

I le uili o le SEAT Ibiza

Pe a tatou nonofo i tua o le uili o le Ibiza, o le ergonomics lelei, e pei o se tulafono, faʻaalia le Volkswagen Group (ma o lea SEAT) faʻataʻitaʻiga e toe foʻi mai i luma, aʻo tatou maua uma pulega "i lima i fatu" ma faʻaalia pe afai faigofie tele ona maua se tulaga lelei avetaavale.

NOFO Ibiza TDI FR
O le taʻavale taʻaloga taʻavale paʻu ma le pito i lalo e faʻapitoa i le FR version, ma sili atu le lelei nai lo le faʻaaogaina i isi lomiga Ibiza.

Ua uma ona fa'agasolo, o le FR version o lo'o i ai se fa'agata fa'afefeteina o lo'o fa'aalia ai pa'u pa'u fa'amama teisi ma pa'u maualalo. E ui lava i lea, o le Ibiza e faʻamaonia le faʻalelei, faʻatasi ai ma se laʻau mautu, maualuga maualuga ma se tulaga e faʻalatalata atu ai i faʻataʻitaʻiga mai se vaega i luga.

I faaupuga faʻamalosi, o le taʻavale faʻaoga Sipaniolo e faʻamaonia le agavaa ma le lelei ma le maualuga maualuga o le uu, ae le fiafia tele. Afai e moni o nei mea uma e iu i le fesoasoani ia i latou e fia o vave e aunoa ma le fefe, o le mea moni e tumau pea o loʻo i ai ni talosaga e faʻamutaina atili i lenei ituaiga taʻavale, e oʻo lava i le tulaga o taavale e pei o le Mazda CX-3 , mai le “ofuofu ua taai i luga” .

NOFO Ibiza TDI FR
O le DSG gearbox fitu-saosaoa faʻamaonia e avea ma soʻo lelei e le gata i le taʻavale i le taulaga ae faʻapea foʻi pe a suʻeina le faʻaaogaina o suauʻu maualalo.

Ae mo le afi, o le iunite na mafai ona matou suʻeina sa i ai le 1.6 TDI i le 95 hp version e fesoʻotaʻi ma le pusa DSG e fitu-saoasaoa. A aunoa ma le avea ma se tagata taʻavale i le natura, o le afi e faʻamaonia e mafai ona tuʻuina atu ni paʻu talafeagai i le Ibiza. O le pusa DSG, i le isi itu, o loʻo faʻaalia uma uiga lelei ua uma ona faʻaalia mo ia, e mafai ai ona faigofie tele ona faʻaoga.

Fa'ameaalofaina i faiga masani aveta'avale, o le eseesega i le va oi latou e faautauta, ma le tele o "ta'aloga" auala e mafai ai ona sili atu le si'itia i le rpm, a'o le Eco e fiafia i suiga muamua o masini, o mea uma e fa'aitiitia ai le taumafaina.

NOFO Ibiza TDI FR
O uili 18" e filifili ma e ui lava e lelei le aoga, e le taua (o le 17" e mautinoa ai le lelei o le fetuunaiga i le va o le mafanafana / amio).

I le tautala e uiga i le taumafaina, i se avetaavale toʻafilemu e mafai ona oʻo atu i tau maualalo, i totonu o le fale o 4.1 l/100 kilomita , ma afai o loʻo e faanatinati, o lenei Ibiza TDI FR e ofoina atu le taumafa ile fale 5.9 l/100 kilomita.

NOFO Ibiza TDI FR
E faigofie ona faitau ma malamalama i le vaega o meafaigaluega a le Ibiza.

Pe sa'o le ta'avale mo a'u?

I le oʻo atu i lona lima o augatupulaga, o loʻo faʻaauau pea ona tuʻuina atu e le Ibiza ia lava finauga na avea ma faʻamatalaga. Faʻataʻitaʻiga, faʻamalosi malosi, malosi ma le tamaoaiga, i lenei FR TDI version, o le Ibiza o le filifiliga sili lea mo i latou e mananaʻo i se SUV ma se foliga "fesoʻo" ae aua le fiu i le taumafaina lelei pe manaʻomia le malaga i le tele o kilomita.

NOFO Ibiza TDI FR
A va'ai mai luma, e le natia e Ibiza le masani ma Leon.

Faʻapipiʻiina i masini e pei o le Adaptive Cruise Control with Front Assist system, o le faʻataʻitaʻiga Sipaniolo e oʻo lava i le faʻaalia o se "ivi" gaoa e mafai ai ona 'ai kilomita - ma na ia talitonu o lenei suʻega na matou faia ai le tele o mea - i se auala taugofie ma saogalemu. .

I le amanaia ai o finauga o le Ibiza na matou suʻeina, o le mea moni o le acronyms FR ma le TDI o loʻo faʻaauau pea ona tutusa ma se Ibiza teisi atu "faʻapitoa", e ui lava i lenei tulaga e le o toe tutusa ma tulaga faʻatinoga o tausaga ua mavae. .

Fa'asoa i la matou Youtube channel.

Faitau atili