Na matou fa'ata'ita'iina le Mazda3 SKYACTIV-D fou fa'atasi ma fa'asalalauga otometi. O se tuufaatasiga lelei?

Anonim

Le fou Mazda3 atonu o le a oʻo lava i le mauaina o le SKYACTIV-X faʻafouina (se penisini ma le faʻaaogaina o le Diesel), ae e le o lona uiga o le Iapani ua faʻaumatia atoa le Diesel ma o le mea moni na faʻapipiʻiina le lona fa o augatupulaga o loʻo faʻamaonia ai. -vaega fa'atasi ma se afi tiso.

O le afi na faʻaaogaina e Mazda3 o le SKYACTIV-D, tutusa 1.8 l o le 116 hp ma le 270 Nm lea na amata i lalo o le pulou o le CX-3 faʻafouina. Ina ia iloa pe faʻafefea ona alu le "faaipoipoga" i le va o lenei afi ma le faʻataʻitaʻiga Iapani fou, na matou faʻataʻitaʻiina le Mazda3 1.8 SKYACTIV-D Excellence faʻapipiʻiina i le ono-saosaoa faʻasalalau otometi.

O se faʻamatalaga lata mai o le Kodo design (lea na maua ai le RedDot award), o le Mazda3 o loʻo faʻaalia i laina faʻaititia (faʻamavae faʻamavae ma pito maʻai), faʻatasi ai ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻapitoa foliga foliga faʻaalia pito maualalo, lautele, ma maai. o se fa'agatama ta'aloga tu'u ai le matafaioi a le vaega C-vaega tu'u atu i le CX-30.

Mazda Mazda 3 SKYACTIV-D
O le mea fa'alelei, na taula'i atu le Mazda i le tu'uina atu o se va'aiga ta'aloga i le Mazda3.

I totonu o le Mazda3

Afai ei ai se vaega na faʻaaogaina e Mazda o loʻo i totonu o le atinaʻeina o totonu ole Mazda3 fou. Lelei fau ma ergonomically mafaufau lelei, o le Japanese compact o loʻo faʻaalia foi se filifiliga faʻaeteete o meafaitino, faʻalagolago i mea vaivai-paʻi ma, sili atu i mea uma, lelei.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Ae mo le infotainment system, o lenei e sau ma se ata sili atu ona lata mai nai lo isi faʻataʻitaʻiga Mazda. O loʻo i ai foi le mea moni o le pupuni tutotonu e le o ... tactile , o loʻo faʻaogaina e ala i le faʻatonutonuina o le foeuli poʻo le faʻatonuga faʻasolosolo i le va o nofoa, o se mea, e ui lava e ese i le taimi muamua, e iu lava ina "maua" pe a tatou faʻaaogaina.

Mazda Mazda3 SKYACTIV-D
I totonu o le Mazda3 o loʻo tu i fafo le lelei o le fausiaina ma, sili atu i mea uma, mea.

Ae mo le avanoa, aua e te faʻamoemoe e mafai ona ave lenei lalolagi ma le isi i totonu ole Mazda3. O le vaega o ato e na o le 358 l ma o le potu vae mo le pasese i le nofoa pito i tua e le o se tulaga masani.

Mazda Mazda3
E ui lava e le o ni faʻailoga, o le 358 l gafatia e faʻamaonia e lava. Manatua le i ai o ni fusi e lua i le itu o le ogalaau, lea e faʻamaonia e matua aoga pe a faʻamautinoa mea tatou te le manaʻo ai "i luga o le tatalaina".

Ae ui i lea, e mafai ona ave ni pasese se fa i le mafanafana, ma na o sina gauai e manaʻomia pe a ulu atu i nofoa pito i tua ona o le laina i lalo o le taualuga e mafai ona mafua ai ni "faʻafeiloaʻiga vave" i le va o le ulu o le tagata le mataala ma le taualuga.

Mazda Mazda3 SKYACTIV-D

E ui ina maualalo, ae o le tulaga aveta'avale e lelei.

I le uili o le Mazda3

O le taimi lava e nofo ai i tua o le uili o le Mazda3 e faigofie ona maua se tulaga lelei (e ui ina maualalo i taimi uma). E tasi le mea o loʻo faʻaalia foi: Mazda ua tuʻuina atu foliga e faʻapipiʻi ai galuega, ma o le C-poutu e iʻu i le faʻaleagaina (tele) i le vaʻaia i tua - o le mea pueata pito i tua, e sili atu nai lo se gadget, ua avea ma mea e manaʻomia, ma e tatau. o meafaigaluega masani i luga o Mazda3 uma…

Mazda Mazda3 SKYACTIV-D
O le mea faigaluega laulau e faʻaogaina ma faigofie ona faitau.

Faʻatasi ai ma se faʻamautu (ae le o le le toʻa) faʻamautu faʻamalolo, taʻavale tuusaʻo ma saʻo ma se taʻavale paleni, o le Mazda3 e fai atu ia i latou e ave i tulimanu, ma faʻamaonia ai o lenei Diesel version ma le faʻaogaina otometi o loʻo i ai se taʻavale faaopoopo mo le afi. .itiiti (e tutusa ma le mea e tupu i le Civic Diesel).

I le tautala e uiga i le Civics, o le Mazda3 e faʻatau tele foi i luga o le malosi. Ae ui i lea, o le tauvaga a Honda e sili atu le agile (ma vaivai) ae o le Mazda3 o loʻo faʻaalia le aoga atoa - i le faaiuga, o le mea moni o le maeʻa ona tietie uma, tatou te maua le lagona o loʻo tatou feagai ma ni taʻavale sili e lua i le. vaega.

Mazda Mazda3 SKYACTIV-D
O le SKYACTIV-D afi o loʻo agaʻi i luma i le tuʻuina atu o le mana, peitaʻi, o le atigipusa otometi e iu lava ina faʻatapulaʻaina.

E uiga i le SKYACTIV-D , o le mea moni o lenei mea e faʻamaonia e lava. E le faapea e leai, peitaʻi e foliga mai e iai lava se “mama”, o se mea e (matua) aʻafia i le mea moni e faapea o le atigipusa otometi, e faaopoopo atu i le tuai (na iʻu ina matou faʻaaogaina foe) , e tele ana mafutaga. umi.

Na o le pau lava le mea e foliga mai ai e pei o se iʻa i le vai o loʻo i luga o le alatele le afi / gearbox, lea e faʻalelei ai le Mazda3, mautu ma filemu. E tusa ai ma le taumafaina, e ui lava e le faʻafefe, latou te le mafai lava ona faʻaalia, i le va o le 6.5 l/100 km ma le 7 l/100 km i luga o se auala fefiloi.

Mazda Mazda3 SKYACTIV-D

O le va'aiga i tua e fa'alavelaveina i le tele o le pou-C.

Pe sa'o le ta'avale mo a'u?

Afai o lo'o e su'eina se ta'avale fa'alelei, fa'apipi'i lelei ma fa'amalosi, o le Mazda3 1.8 SKYACTIV-D Excellence atonu o le filifiliga sili lea. Ae ui i lea, aua le faʻamoemoeina faʻamanuiaga maualuga. Pe a tuʻufaʻatasia ma le faʻasalalauga otometi, o le SKYACTIV-D e faʻataunuʻuina naʻo le "Olympic minima".

Fa'asoa i la matou Youtube channel

O le mea moni, o le tuʻufaʻatasia o le 1.8 SKYACTIV-D ma le ono-saosaoa faʻasalalau otometi e foliga mai o le "Achilles mulivae" o le faʻataʻitaʻiga Iapani, ma afai e te manaʻo moni i se Mazda3 Diesel, o le mea sili o le filifili mo le. felauaiga tusilima.

Mazda Mazda3 SKYACTIV-D
O le iunite na fa'ata'ita'iina sa iai le fa'alogo leo o le Bose.

Na matou maua foi le avanoa e ave ai le Mazda3 SKYACTIV-D faʻatasi ma le faʻasalalauga tusi (ono saosaoa), e faigata ona puipuia le filifiliga o le faʻaogaina otometi. E ui lava i le mea moni o le 1.8 SKYACTIV-D e le vave tele, o loʻo i ai se malosi sili atu o lenei, faʻatasi ai ma le ponesi o le faʻasalalauga tusi e ofoina atu se masini faʻainisinia sili ona lelei.

Faitau atili