10 mafuaaga e faigata ai le avea ma se inisinia (matua!).

Anonim

Ou te fiafia i le inisinia talu mai loʻu laʻitiiti - i le ala, o loʻu ala aʻoga e leʻi alu i le inisinia masini. Mulimuli ane, o le mea moni na ou ola aʻe i Alentejo o loʻo siomia e XF's-21s, DT's 50 (o loʻo viliina foʻi pistons na tuʻu ai o latou tamatamailima i luga o le ea!) Ma taʻavale tuai, e mautinoa lava na fesoasoani i le faʻamaʻaina o lenei tofo.

O le mea lea, soʻo se taimi lava ou te maua ai le avanoa, ou te faʻataʻitaʻiina le faʻaogaina o le DIY (fai oe lava).

O lea la ina ua uma le aso atoa loka i totonu o le faletaavale faia mea taua e pei o le suia o le suauu ma faamama, faasaʻo le bumper ma suia e lua bearings i luga o le Renault Clio 99-inisi, ua ou sau e vaai i le galuega o le inisinia e sili atu le faaaloalo. Aisea? Aua e toetoe lava o mea uma o se luitau. Ua ou tuʻufaʻatasia se lisi o iloiloga e 10 mo luʻitau e feagai ma le inisinia i aso taʻitasi:

1. E faigata uma ona tuueseeseina

E i ai lava se ave o se sikulima natia ma faigata ona maua. E le aunoa! Po'o ai lava na te mamanuina ia ta'avale e tatau ona fa'amalosia e ta'ape ma toe fa'aleleia e su'e ai po'o le a le mea lelei mo le tale...

2. E faigata uma ona fa'apotopoto

O vaega u'amea e le tele naua, ae o mea uma e palasitika pe a malepe e le toe fo'i i lona tulaga muamua. Po'o le tupu a'e palasitika, po'o le ta'avale ua fa'aitiiti (ou te le iloa...) ae leai se mea e ofi e aunoa ma le fesoasoani taua a lena mea faigaluega lautele ma le matagofie e ta'ua o le… samala! Amuia Samala.

3. Pe tiga lou tua? Le manuia

Faletaalo mo tama. Afai o oe ose enisinia, e te galue i maso maso e te le'i fa'alogo iai. E masani lava e tatau ona e faia ni tulaga faigaluega e agavaa mo Circo Cardinali ma tuʻu le malosi tele i ou tamatamailima e pei o se lomitusi uʻamea. E le faigofie ma pe a e oʻo i le faaiuga o le aso, o le a tiga vaega o lou tino e te leʻi iloa o iai.

4. E iai le ola o u'a ma nati

E tusa lava po o le a le malosi o lou lima, o le ai ai pea se faʻamau poʻo se nati e alu ese mai ou lima ma tuʻu i le nofoaga sili ona fufusi ma sili ona faigata. E sili atu le leaga… latou te faʻateleina. A o'o i le taimi e fa'apotopoto ai, o lo'o i ai pea sikulima e totoe. Aua… mama!

5. Ua mou atu meafaigaluega

E foliga mai o se faataulaitu. Matou te tu'u i lalo se meafaigaluega i o matou tafatafa ma 10 sekone mulimuli ane e mou atu e pei o se togafiti. “Na i ai se tasi na vaai i le tagata saili pou?”, Leai, e leai! E i ai goblins e le vaaia pe a tatou liliu o tatou tua e sui mea faigaluega o le nofoaga. O nei goblins foi e fai ni galuega faʻapitoa i ki, faʻatonu televise, telefoni feaveaʻi ma atotupe. Masalo ua uma ona e mauaina se…

6. Matou te leʻi mauaina lava le meafaigaluega saʻo

E te mana'omia se ki 12? O lea la i totonu o le pusa o le ae maua ai na o le 8, 9, 10, 11 ma le 13. E masani lava o le ki tatou te manaʻomia o luga o Mars ... Faʻapea foʻi iinei ou te matua talitonu i le i ai o goblins, fairies ma isi mea faʻatauvaʻa e faʻapaʻiaina o latou ola. i le nanaina o lea ituaiga meafaigaluega.

7. E i ai lava se isi mea

Sa na o le suia o se tulaga, a ea? Ia ... pe a amata ona e faʻamavaeina o le a e vaʻai i mea uma e tatau foi ona e suia mea faʻapipiʻi, discs ma cardin o le faʻasalalauga. A e matauina, i lena auala itiiti e na o le 20 euros e alu ai ma e tolu itula, ua uma ona tau 300 euros ma le aso atoa galuega. Lelei... na alu ai le tupe o le malologa.

8. E taugata uma vaega

E leai se aoga atoa, ae ou te talitonu afai ou te tu'u ese la'u ta'avale ma fa'atau atu fa'atasi, e mafai ona ou fa'atauina le 50% o le Sonae. O vaega uma o taavale e taugata, e oo lava i mea e sili ona faatauvaa. Afai e iloa e tupe…

9. Suauu i soo se mea

Po o le a lava lou faaeteete, e te palapalā. Ma leai, o le suauu afi e le faʻafefeteina lou paʻu.

10. O se luʻi i lo tatou tomai e onosaia ai

O le matua o le taʻavale, o le tele foi lea o ou tomai mo le atamai o le a faʻataʻitaʻiina. A le o le taugata tele o lena vaega pe ona ua le toe i ai, e tatau ona e sailia se auala e foia ai le faafitauli i se isi auala. E masani lava o nei fofo e alu i le faʻaaogaina malosi o le meafaigaluega na ou taʻua i le numera n.º 2.

Aoteleina…

E ui lava i mea uma, e matua tauia ma togafitiga le faʻaaluina o se aso tapunia i se mafutaga faaleaoaoga, e oʻo i le faaiuga ma fai mai "Na ou faʻatulagaina lenei!".

O laʻu miti o le tatalaina lea o se Caterham, faʻapotopoto i loʻu taimi avanoa ma auai i aso taʻavale ma ia. O lea la ua e iloa, o le isi taimi lua te i ai ma lau enisinia, fusi tele o ia ma fai atu "faʻafilemu, ou te iloa le mea na e oʻo i ai". Ae fai lenei mea ae na te leʻi tuʻuina atu ia te oe le pili ...

Faitau atili