Opel Crossland X 1.6 Turbo D. I le uili o le SUV fou Siamani

Anonim

muamua lava Moka X , o le taunuuga o le toe faʻaleleia o loʻo faʻaogaina i le Mokka i le 2016 lea na faʻaopoopoina e le gata o le mataitusi "X" i le igoa ae faʻapea foʻi suiga laiti faʻalelei i le faʻataʻitaʻiga. I le amataga o le 2017, na faʻaalia ai e Opel le Crossland X , o se sui masani mo le Meriva - o se MPV mo se SUV laititi, o le a le mea fou? - atiina ae faʻatasi ma PSA. I le taimi nei, na matou iloa le Grandland X , Le talosaga fou a Opel mo le C-segment SUV.

Ma o le a le mea e tutusa ai nei faʻataʻitaʻiga e tolu? O i latou uma o se vaega o le laina fou o talosaga sili atu ona lelei o le ituaiga Siamani, musuia e le SUV universe. Ma e maise lava i le Crossland X o loʻo faʻamoemoe Opel e manumalo i se vaega o loʻo i ai le Renault Captur o lona pule ma le matai i Potukale. Na matou o e matamata i le Opel Crossland X fou.

O se SUV laititi mo le taulaga

I le 4212 mm le umi, 1765 mm lautele ma le 1605 mm maualuga, o le Opel Crossland X e laʻititi laʻititi, vaapiapi ma maualalo ifo nai lo le Mokka X, tuʻu i lalo ifo i le vaega B. Ae e le naʻo le mea e vavaeeseina ai i latou. .

Opel Crossland X

Aʻo faia e le Mokka X se uiga sili atu ona faʻataʻitaʻi ma, afai e mafai ona tatou taʻua o lena, "ava-avanoa", o le Crossland X e sili atu ona fetaui ma se faʻaoga i le taulaga, ma e vave ona iloa i le mamanu fafo.

Fua o le mafutaga ma Grupo PSA, o le tulaga e tutusa ma le Citroen C3, ae faʻateleina.

Aesthetically, o le Crossland X o se ituaiga o Opel Atamu i se tulaga tele: o le lua-leo bodywork, o le C-poutu ma laina chrome e tafe i luga o le taualuga na musuia e le aai-nofo. Ae o le musumusuga mo Atamu e gata ai iina. Na suia le fouvalega a Atamu i se tulaga e sili atu ona matuiā.

Ma talu ai o loʻo matou talanoa e uiga i se SUV (e ui o se tausoga mamao o se MPV), e le mafai ona leai se maualuga faʻaopoopo i luga o le eleele ma puipuiga o le tino palasitika, lea e aoga i ... leai. E le mo luga ole auala. E le o le taia o auala savali ma le faatagaina o isi taavale e valuina le vali i pakaga. E te le fa'apea "vao fa'a-urban" fa'afuase'i.

Opel Crossland X

I totonu, ua faia e Opel se taumafaiga e faʻateleina le aofaʻi o mea e nonofo ai, e ui lava i le faʻatusatusaina o fua, e mulimuli i le upu tuai "laʻititi i fafo, tele i totonu". Ma o le mea moni, e le mafai ona tatou faitio i le leai o se avanoa.

E tele avanoa e teu ai, ma o le gaugau nofoa pito i tua (i le 60/40 fua faatatau) e mafai ai ona faateleina le gafatia ato i le 1255 lita (e oo i le taualuga), nai lo le masani 410 lita. Nofo si'itia, e masani lava SUV, faafaigofie le ulufale ma alu ese o le taavale.

Opel Crossland X

Ae mo le mamanu, o se evolusione o le filosofia e mafai ona maua i isi faʻataʻitaʻiga i le vaega Opel. O le Crossland X e ave fa'aaafiaga mai le Astra, o lo'o va'aia i totonu o le fa'amafanafanaga tutotonu ma le dashboard.

I le tulaga o le afifi faatekinolosi, o lenei lomiga Faʻafouina e leʻo maeʻa ma se faiga faʻatautaia - avanoa e fai ma filifiliga mo 550 €. E le gata i lea, o le infotainment system (4.0 IntelliLink) e faʻatagaina ai le tuʻufaʻatasia o telefoni feaveaʻi e ala i le Apple Car Play ma le Android Auto, ma, e pei o le vaega atoa o Opel, e leai se faʻaogaina o le Opel OnStar auala fesoasoani fesoasoani.

O se tama'i va'a faafoliga o se SUV?

Maua ma le tele o afi i le va o le 81 ma le 130 hp, na matou maua le avanoa e faʻataʻitaʻi ai le vaeluaga o le diesel version o le Crossland X: 1.6 Turbo D ECOTEC. E pei ona e faʻamoemoeina, faʻatasi ai ma le 99 hp o le mana ma le 254 Nm o le torque e le o se afi malosi tele, ae e fetaui lelei ma faʻamoemoega.

Opel Crossland X

E ui lava e sili atu le toʻa i luga o le taulaga i le taulaga nai lo le auala tatala, o le 1.6 Turbo D Ecotec engine, iinei e faʻapipiʻiina i le lima-saosaoa gearbox, o loʻo i ai se amio sili ona laina. Ma o se ponesi e maua ai le faʻaitiitia o le taumafaina - na matou ausia tulaga taua i le itulagi o le 5 lita / 100 km e aunoa ma se faigata tele.

I le mataupu malosi, o le a mautinoa lava e le o se faʻataʻitaʻiga sili ona manaia ma malie e tietie i le vaega, e le valaʻauina foi oe e alu i luga o auala. Ae e faia. Ma o le usita'ia o lona uiga o le tali atu ma le toto'a i sao mai le fa'atonuga i faiga 'alo'ese. O lo'o lelei le fa'amafanafanaga.

Opel Crossland X

O le tulaga maualuga o le ta'avale e mautinoa lava e manuia ai le va'aia i luma, ae i le isi itu o le poutu B teisi lautele nai lo le masani e mafai ona fa'a'ole'ole mo le va'aia o le itu (vaega tauaso). E leai se mea ogaoga, peitaʻi.

Ae mo le faʻapipiʻi fesoasoani tekonolosi, i lenei faʻasologa o le Crossland X o loʻo faʻapipiʻiina le ala e alu ese ai ma le Opel Eye pito i luma mea pueata, faʻatasi ai ma faʻailoga faʻailoga.

E le pei o le Mokka X, o le faʻataʻitaʻiga sili ona "out-of-the-shell" a Opel i lenei vaega, o le Crossland X e le natia lana MPV i le taimi ua tuanai: e aunoa ma se masalosalo, o se SUV faʻatusatusa e sili atu ona mamanuina mo le aiga ma le taulaga. siosiomaga. .

Fai mai, o le Crossland X e faʻataunuʻuina mea uma e te faʻamoemoeina mai se taʻavale o nei uiga: avanoa, maualalo le faʻaaogaina o suauu, mafanafana ma se tulaga lelei o meafaigaluega. Mata e lava le manuia i se tasi o vaega sili ona leaga? E na'o le taimi e ta'u mai ai.

Faitau atili