Auala e faaitiitia ai feeseeseaiga i le va o Volkswagen, Skoda ma SEAT

Anonim

"Ioe, o nisi taimi o se luʻitau tele le faʻatautaia o lenei vaʻa ma faapaleni mea (eseese) mea e fiafia i ai," o le tala lea a Matthias Mueller, faatonu sili o le Volkswagen Group. I le faʻalauiloaina o le faʻamoemoe o Volkswagen e faʻaitiitia le tauvaga mai Skoda, lona faʻailoga avanoa, o loʻo sailia nei e Mueller ni auala mo tagata uma e ola faʻatasi ai i le sili atu o le fealofani.

I lenei tulaga, o le a taumafai le vaega e iloa le eseesega sili atu i le va o le Volkswagen, Skoda ma SEAT ituaiga, faʻaitiitia le faʻaogaina o oloa ma faʻaitiitia ai feeseeseaiga i totonu. O Mueller ma le komiti fa'afoe a le vaega na fa'atulaga se taulaiga fou mo ituaiga e tolu i le maketi a Europa, e fa'avae i luga o le 14 vaega fa'atau.

O le sini, e tusa ai ma le saunoaga a Mueller, o le ausia lea o le faʻasalalauga atoatoa o le maketi, ae faʻatasi ai ma vaega faʻatino manino mo ituaiga taʻitasi, e aunoa ma se faʻaogaina. Mo lena mea, e tatau ona i ai se faʻaoga sili atu nai lo le mea o loʻo tatou vaʻaia i le taimi nei o fesoʻotaʻiga o loʻo i ai i le vaega.

Le Tauvaga Skoda

Volkswagen pule ma iuni o loʻo vaʻavaʻai e faʻaitiitia le tauvaga a Skoda, faʻafeiloaʻi se vaega o lana gaosiga i Siamani ma faʻamalosia le faʻailoga e totogi atili mo tekinolosi fefaʻasoaaʻi. E manino lava o le a faʻamoemoe se tasi i se tali mai le Czech brand.

O le iuni autu i Skoda ua uma ona faʻamataʻu i le tipiina o ovataimi faigaluega, ona o le avanoa o se vaega o le gaosiga e alu atu mo Siamani, ma tuʻu ai galuega lamatia i le Czech units. Ma e le gata i le iuni - o le Palemia Czech, Bohuslav Sobotka, ua uma ona manaʻomia se fonotaga ma le taʻitaʻiga a le faʻailoga.

Porsche ma Audi e tatau ona laina nila nila

Fa'ailoga fa'ailoga o lo'o fa'aauau pea ona avea ma mataupu fa'alagona i totonu o le vaega. E tusa lava pe oʻo mai i ana faʻailoga faʻapitoa - Porsche ma Audi - o le a latou vaʻai foi i lona tulaga e sili atu ona eseese. O feeseeseaiga i le va o le lua ua faʻaalia faʻalauaʻitele i luga, pe mo le taʻitaʻiga i tulaga poʻo le atinaʻeina o tekonolosi poʻo le tau a Dieselgate.

E ui lava i eseesega, o loʻo galulue faʻatasi ia ituaiga e lua i le atinaʻeina o se tulaga fou faʻapitoa mo taʻavale eletise, e taʻua o le PPE (Premium Platform Electric), lea e tolu aiga faʻataʻitaʻiga o le a maua mai: tasi mo Porsche ma le lua mo Audi.

O le 30% fa'aitiitiga o galuega e tatau ona fa'amoemoeina pe a fa'atusatusa i le tu'ufa'atasiga o le fa'aogaina o le MLB (Audi) ma le MSB (Porsche) fa'avae - MLB e tatau ona lafoa'ia i le lumana'i ae fa'alelei le MSB. O le sini autu a le vaega Siamani o le faʻaitiitia o tau ma faʻateleina le faʻatinoina o galuega, a le o le taulimaina o tau e fesoʻotaʻi ma Diesegate, poʻo le faʻaputuina o tupe talafeagai mo le faʻafaigaluegaina i trams.

Faitau atili