O le SUV fou a Frankfurt. Arona, Stonic, C3 Aircross, Ecosport ma Kauai

Anonim

Afai mo i matou, Potukale, o le tuʻuina atu o le Volkswagen T-Roc i le Frankfurt Motor Show sa sili ona taua - mo mafuaaga manino ... - o isi SUV e le itiiti ifo. Aemaise lava pe a faʻatatau i le vaega SUV compact.

O SUVs Compact o loʻo faʻaauau pea ona maua sea maketi i Europa, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o faʻatauga i le 10% i le afa muamua o le tausaga, e sili atu i le faaluaina le saoasaoa nai lo le averesi maketi.

E le gata iinei

O le tulaga e faʻaauau pea, ona o le vaega e le taofia le mauaina o tagata talosaga fou o loʻo faʻaauau pea le Renault Captur le taʻitaʻi atoatoa.

I Frankfurt, na fa'aalia fa'alaua'itele ni nai mea fou: SEAT Arona, Hyundai Kauai, Citroën C3 Aircross, Kia Stonic ma le Ford Ecosport fa'afouina. E iai a latou mea e manaʻomia e osofaʻia ai taʻitaʻi maketi?

NOFOA Arona

NOFOA Arona

O se talosaga e leʻi tupu muamua a le faʻailoga Sipaniolo, faʻaaogaina le MQB A0 platform - faʻalauiloa e Ibiza. E fa'atatau i lona uso e umi ma umi, o lona uiga maualuga atu i totonu. O le a mai Ibiza foi o le a maua ai faʻamalosi ma faʻasalalauga. I se isi faaupuga, o le 1.0 TSI ma le 95 ma le 115 hp, 1.5 TSI ma le 150 hp ma le 1.6 TDI ma le 95 ma le 115 hp o le a avea ma se vaega o le laina, lea e mafai ona tuʻufaʻatasia, e fuafua i lomiga, i le lua faʻasalalauga - tasi tusi lesona poʻo tasi le DSG (pipii fa'alua) ono-saosaoa.

O avanoa faʻapitoa o se tasi lea o finauga sili ona malosi ma o le a taunuu i Potukale i le masina a sau, ia Oketopa.

Hyundai Kauai

Hyundai Kauai

O le taunuu mai o le Hyundai Kauai o lona uiga o le faaiuga o le ix20 - manatua o ia? Ia… E mautinoa lava o se oso tele i itu uma: tekinolosi, tulaga lelei ma le mamanu. O le fa'ailoga a Korea e fa'amaoni atoatoa i aulia le #1 Asian brand place i Europa.

O le fuafuaga fou a Korea na amata ai se tulaga fou ma o se tasi lea o nai vaega e fa'ataga ai le ta'avale uili uma - e ui lava e na'o le feso'ota'i ma le 1.7 hp 1.6 T-GDI ma le fa'aliliuga fa'alua-lua-fitu saosaoa.

O le 1.0 T-GDI afi ma le 120 hp, ono-saosaoa faʻasalalauga tusi lesona ma luma-uili taavale o le a fausia le faavae o le ofo. O le ai ai se Diesel ae na o le taunuu mai i le 2018 ma o le ai ai foi se 100% eletise e iloa ai mo le tausaga. E pei o SEAT Arona, e taunuu i Potukale ia Oketopa.

Citroën C3 Aircross

Citroën C3 Aircross

E mana'o le fa'ailoga e ta'ua o se SUV, ae atonu o le mea lea e sili ona fetaui ma le fa'auiga o le crossover - e pei o se fa'afefiloi o le MPV ma le SUV. O le sui lea mo le C3 Picasso ma le "tausoga" o le Opel Crossland X, faʻatasi ai ma faʻataʻitaʻiga e lua e fefaʻasoaaʻi tulaga ma masini. E tulaga ese mo lona mamanu, faʻatasi ai ma elemene e iloagofie ai ma tuʻufaʻatasiga chromatic.

O le a faʻapipiʻiina i le 1.2 Puretech penisini i 82, 110 ma 130 hp versions; ae o le filifiliga Diesel o le a faatumuina e le 1.6 BlueHDI ma le 100 ma le 120 hp. O le ai ai se atigipusa tusi lesona ma se ono-saosaoa gearbox otometi. O Oketopa foi o le masina lea e taunuu mai ai i lo tatou atunuu.

Kia Stonic

Kia Stonic

Mo i latou na manatu o Stonic e aiga ia Kauai, fai se mea sese. Kia Stonic ma Hyundai Kauai e le tutusa tulaga (sili atu evolved i luga o le Hyundai), faʻaaogaina le tulaga tutusa tatou iloa mai Rio. E pei o isi talosaga i lenei vaega, o loʻo i ai se finauga malosi i le mataupu o fafo ma totonu customization. .

O le tele o afi e aofia ai filifiliga e tolu: 1.0 T-GDI penisini ma le 120 hp, 1.25 MPI ma le 84 hp ma le 1.4 MPI ma le 100 hp, ma le tiso ma le 1.6 lita ma le 110 hp. O le a maua na'o le uili pito i luma ma o le ai ai se lima-saosaoa tusi lima feavea'i po'o se fitu-saosaoa pipii lua. Ma mate le a? Okitopa.

Ford Ecosport

Ford Ecosport

O le Ecosport - na o le pau lea o le faʻataʻitaʻiga i lenei vaega e le o se mea fou -, e leʻi maua se galuega faigofie i Europa ona o ana faʻamoemoega muamua, e sili atu ona faʻatatau i le maketi i Amerika i Saute ma Asia. Na vave ona faʻaitiitia e Ford faʻaletonu o lana SUV faʻapitoa.

I le taimi nei, i Frankfurt, ua toe fa'afouina e Ford le Ecosport mai luga i lalo, fa'atasi ai ma Europa e fa'atatau i ai.

Sitaili faʻafouina, afi fou ma mea faigaluega, sili atu faʻapitoa avanoa ma se taʻaloga - ST Line - o finauga fou ia o le Ecosport fou. Na te mauaina se afi fou 1.5 Diesel ma 125 hp, lea e faʻatasi ma le 100 hp ma le 1.0 Ecoboost ma le 100, 125 ma le 140 hp.

O le a maua se tusi lesona ono-saosaoa ma otometi, faʻapea foʻi ma le avanoa o le taʻavale uma. E le pei o isi faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai i lenei vaega, o le Ford Ecosport o le a le taunuu i Potukale ia Oketopa, ma e faʻamoemoe o le a latalata i le faaiuga o le tausaga. E mafai ea ona e tauimasui?

Faitau atili