E mana'o Daimler e fa'atau atu le fale gaosi Smart i Farani

Anonim

O le fale gaosi a Smart i Hambach, Farani - ua lauiloa foi o le "Smartville" - o loʻo gaosia le tamaʻi taulaga talu ona taunuu i luga o le maketi i le 1997. Talu mai lena taimi, e sili atu i le 2.2 miliona iunite na gaosia i le va o augatupulaga eseese o le Fortwo (ma sili atu. talu ai nei Forfour), faatasi ai ma le 1600 tagata faigaluega.

O le taimi nei o loʻo sailia e Daimler se tagata faʻatau mo lana iunite gaosiga , o se fuataga ua tu'ufa'atasia i fuafuaga toe fa'atulagaina a le kulupu e fa'aitiitia ai tau ma fa'amalieina lona gaosiga o feso'otaiga i le lalolagi atoa. O se fua e maua atili ai le faanatinati ona o tulaga faigata i le maketi o taavale i aso nei, ona o le faʻamaʻi.

Matou te manatua na o le sili atu i le tausaga talu ai, na faʻasalalau ai e Daimler le faʻatau atu o le 50% o Smart ia Geely, ma na ioeina foi o le gaosiga o tagatanuu o le a sosoo ai o le a siitia atu i Saina.

atamai EQ lua cabrio, atamai EQ lua, atamai EQ mo fa

Ae ui i lea, i le tausaga na muamua atu, i le 2018, na tui ai e Daimler le 500 miliona Euro i totonu o le falegaosimea a Smart e gaosia ai taʻavale eletise, e sauniuni ai mo le suiga a Smart i se ituaiga taʻavale eletise uma. Tupe faʻafaigaluega e leʻi faʻamoemoeina mo naʻo le gaosiga o Smart Electrics, ae faʻapea foʻi le gaosiga o se tamaʻi faʻataʻitaʻiga EQ (sub-brand mo faʻataʻitaʻiga eletise) mo Mercedes-Benz sa talanoaina foi.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Mo le taimi nei, o le Smart fortwo ma forfa o loʻo iai nei o le a faʻaauau pea ona gaosia i Hambach, ae o le sailiga mo se tagata faʻatau e faʻamautinoa le lumanaʻi o le Smart factory e taua tele, e pei ona taʻua e Markus Schäfer, sui o le komiti a Daimler AG, COO ( ulu o galuega) o taavale Mercedes-Benz, ma e nafa ma le suʻesuʻega i le Daimler Group:

Le suiga i le lumanaʻi CO-neutral feʻaveaʻi lua e mana'omia ai fo'i suiga i la tatou feso'ota'iga gaosiga i le lalolagi. E tatau ona fetuunai a tatou gaosiga e tali atu ai i lenei vaega o luitau tau tamaoaiga, faapaleni manaoga ma gafatia. Suiga e aafia ai foi le fale gaosi Hambach.

Ole fa'amoemoe taua ole fa'amautinoa ole lumana'i ole iunite. O le isi tulaga o le faʻaauau pea ona tuʻuina atu faʻataʻitaʻiga Smart i Hambach.

Faitau atili