AGAFAI "E leai ni faiga e lagolago ai le vaega o taavale" ile OE 2021

Anonim

O le Tala o le Tupe a le Setete o le 2021 ua faʻamaonia nei, ae ua uma ona finauina e le ACAP (Association of Automobile Trade in Portugal) ona o le leai o ni faiga e faʻamoemoe e faʻaosofia ai le vaega.

A uma mea uma, o le vaega o taavale e iai sona taua tele i le tamaoaiga o le atunuu. I le amataga, o loʻo faʻatusalia ai le 8% o le GDP a le atunuʻu ma le aofaʻi o le sili atu i le 33 piliona piliona, ma o se pisinisi e nafa ma le GVA (Gross Added Value) o le 4.2 piliona piliona.

I le faaopoopo atu i lenei mea, o loʻo faʻamaonia e le vaega le 21% o le aofaʻi o tupe maua lafoga a le Setete (e tusa ma le 10 piliona euros) ma faʻafaigaluegaina le aofaʻi o le 152 afe tagata faigaluega, faʻatasi ai ma ana oloa auina atu i fafo (e tutusa ma le 15% o oloa auina atu i fafo) o loʻo taʻua i le tusa ma le 8,8 piliona piliona. .

E leai se fa'aosofiaga mo le fasia, ae le gata

I le amanaia o fuainumera o loʻo tuʻuina atu e le vaega o taʻavale, ua faʻanoanoa ai le ACAP i le tausaga na ia lesitalaina ai le pa'ū o le sili atu i le 35% i le 10 masina talu ai. lagolago ma fuafuaga tau atinae e le o vaaia i le Tala o le Tupe a le Malo mo le 2021.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O se tasi o faiga e sili ona faanoanoa ai le ACAP o le faʻaosofia lea mo le tapeina o taʻavale e gata ai le ola, o se fua faʻamalosia i Sepania, Farani ma Italia talu mai Iuni.

E tusa ai ma le saunoaga a Hélder Pedro, le failautusi aoao o le ACAP, o lenei fuataga o le a fai ma sui o "se avanoa e le gata mo le vaega o taavale, ae mo le Malo", ma faamamafa mai "o lenei fua, o le a mafai, mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻaitiitia ai tupe gau i le sili atu. o le 270 miliona euros e naʻo le faʻatonu e faʻatatau i le ISV".

E le gata i lea, na faaopoopo foi e le failautusi aoao o le ACAP e faapea "o le faatinoga o faiga e uunaia ai le fasimateina o le a (...) e faaopoopo atu i le avea ma se faamuamua mai le tulaga tau tamaoaiga, o se laasaga taua (ma faanatinati) i le tulaga o le pulega o le siosiomaga. ”.

E tusa ai ma fuainumera mai le 2019, o le taʻavale a le atunuʻu o loʻo i ai le averesi o tausaga e tusa ma le 13 tausaga, lea e maualuga atu nai lo le averesi a Europa, lea e faʻamauina i le 11 tausaga.

Mulimuli ane, na faitioina foi e le ACAP le faʻatagaina o le faʻamutaina o lafoga faʻaosofia mo taavale hybrid ma plug-in hybrid ma manatua ona o le leai o ni faiga e faʻamalosia ai le fasia, e le gata o Potukale "e mamao ese mai le manatu o le siosiomaga" ae o le a faapena foi. e mafua ai le faʻatupulaia o le faʻaulufaleina mai o taʻavale faʻaaogaina.

Faitau atili