Ua uma ona matou aveina le Golf GTI fou. Saosaoa ma sili atu le agile, ae talitonu pea?

Anonim

O le fa'apu'upu'u GTI e toeitiiti lava fa'ailoga e pei o le Tapolo lava ia. A uma mea uma, o nei tusi faʻataulāitu e tolu na muamua faʻaalia i luga o le Tapolo i le 44 tausaga talu ai, ma e ui e le o se taʻaloga muamua taʻaloga taʻavale hatchback, ae o le Tapolo GTI o ai na faʻamatalaina lenei vasega, i le tele o tausaga, o le tele ma le tele o faʻailoga tauva na manaʻo e laa i luga.

O se tulaga lelei o vaaiga le manuia, e pei ona manatu tagata Siamani e faia se faasologa faapitoa o 5000 iunite ma gaosia ... 462,000 iunite o le uluai GTI, mai le aofaʻi o 2.3 miliona nofoaga faʻasalalau solo i le lalolagi i le faaiuga o le tausaga talu ai .

Na pau le suiga na resitalaina i Volkswagen i le tele o tausaga talu ai o le fausiaina o le ID eletise eletise, ma o le a matua ese lava pe afai o le Golf GTI VIII (8) fou e le o se Golf GTI VII (7)… lea na i ai se "I" faaopoopo”.

Volkswagen Golf GTI 2020

sili atu ona iloga

Vaʻai vaʻaia le 10 moli puao LED laiti (lima i optics) faʻapipiʻiina i totonu o le grille i le pito i lalo o le bumper ma faʻapea foʻi ma se fusi faʻamalamalama i le lautele atoa o le pito i luma, e ola mai pe a ave taavale i le po. A'o i tua, o le eseesega e sili atu ona maaleale, ae o loʻo i ai i le pito uliuli o le bumper, i totonu o le laina faʻapitoa ma i totonu o le oval exhaust outlets, latalata i le pito o le taavale.

O le manatu lava lea e tasi o le evolusione feololo na mulimulitaʻia i totonu, lea o le tala tele o nofoa pito i luma lea, mo le taimi muamua, ua tuʻufaʻatasia ulu ulu. O le fa'asologa o mea fa'apipi'i toe fa'afo'isia ma mea fa'amalosi i le itu e na'o talafou pe a leai.

Fua sima i le ufiufi o nofoa

E tusa ai ma isi lomiga o le augatupulaga fou, o loʻo i ai foi iinei le lua numera numera e faʻamalamalamaina ai le tele o le mea o loʻo i luga o le laupapa: o se 8.25" tasi e avea o se nofoaga autu e faʻatonutonu laʻititi agai i le avetaavale (ma e mafai ona i ai se diagonal 10.25" pei o. se filifiliga) ma le 10.25" meafaifaaili e iai ata ma faʻamatalaga faʻapitoa i lenei mea o le taʻaloga sili ona taʻaloga o le Tapolo fou i le taimi nei.

O le foeuli e sili atu le mafiafia o le uili ma le u'amea o le u'amea u'amea. O lo'o i ai mea e sili ona lelei ma fa'auma (na'o le palasitika e sili atu i nisi taimi e le fa'aalia ai lena lagona) ma o taga faitoto'a e lapopoa ma laina.

Dashboard ma faiga fa'amatalaga

O loʻo i ai saʻo saʻo pito i tua (faʻatasi ai ma tulafono faatonutonu o le vevela) i luga o se faʻamafanafanaga i le ogatotonu (lea e lua USB-C ports), o lona uiga lelei e le talitonuina, ae o le mea sili ona leaga o le ala masani i le fola e gaoia le avanoa ma le saolotoga. o le feoai mai le pasese ogatotonu pito i tua. O nofoa e gaugau i lalo 1/3-2/3 ma e mafai ona fausia ai se vaega mafolafola atoatoa uta, pe afai o le tulaga o atopa'u feaveai (i auala sili ona aoga) e tuu i le tulaga maualuga.

EA888 o loʻo faʻaauau pea ona faʻaleleia

O le Golf GTI muamua na fa'aalia ai le 2.0 l fa-cylinder (EA888) fa'atasi ma le 230 hp ma le sili atu le malosi 245 hp Fa'atinoga. O lea la ua maualuga atu le laasaga ulufale, tuu tonu i luga o lenei tulaga lona lua, faatasi ai ma le malosi lava e tasi ma nisi o mea fou e faʻamoemoe, i luga o mea uma, i le faʻaitiitia o le faʻaaogaina / faʻaaogaina ma le tali a le afi i pulega maualalo ma maualuga.

2.0 TSI EA888 Inisinia

Na amata ona i ai ni injectors faʻamalosi, o le mamafa o le tui penisini na tulaʻi mai le 200 i le 350 pa, ma o le faʻaogaina o le afi na "galue" foi, ae leai ni mea faʻapitoa i nei faʻaleleia: o le maualuga o le tau o le torque e tumau i le 370 Nm ma i totonu. o pulega lava e tasi - mai le 1600 i le 4300 rpm - o le malosi maualuga e tumau pea i le 245 hp ma e aunoa ma se fesuiaiga i revs.

Ma afai tatou te manatu o le 230 hp GTi muamua na ofoina atu le maualuga maualuga (laʻititi laʻititi, e moni) i luga o se laufanua na amata muamua ma umi umi (1500 i le 4600 rpm) e mafai foi ona tatou fesili ifo ia i tatou lava e uiga i le itiiti o taunuuga aoga o nei suiga. ua faailoa atu nei.

Fa'aleleia... ia fa'atumauina

O le uiga o lenei mea o le aoga aoga o tekinolosi sili atu ona alualu i luma sa tautua moni lava e faatumauina le faatinoga ma le faatinoga i le tulaga tutusa e pei ona i ai muamua, ona o le aofia ai o le tele o mea faʻapipiʻi (faitau faʻamama particulate ma se catalyst tele).

Volkswagen Golf GTI 2020

O le mea lea, o le Golf GTI fou e na o le 0.1s lemu i le saoasaoa mai le 0 i le 100 km / h (6.3 i le taimi nei, 6.2 sekone muamua atu) faʻatusatusa i le GTI Performance e le o toe gaosia (a itiiti ifo seia oʻo ina sili atu a matou numera aloaia).

E taua foi le manatuaina e oʻo lava i nei 245 hp e le faʻatagaina le Golf GTI fou e faia se galuega lelei pe a tuʻuina faʻatasi ma nisi o ana fili, e le o le mana poʻo le faʻatinoga: mataupu o le Ford Focus ST (280 hp, 5.7s mai le 0 i le 100 km/h), Hyundai i30 N (275 hp, 6.1s) poʻo Mégane RS (280 hp, 5.8s).

O le a tumau e faatali mo le lomiga GTi Clubsport lea o le a tuuina atu e oo lava i le faaiuga o le tausaga ma lena folafola 290 hp ia fa'aaogāina lenei tauvaga.

vave ma lelei

Se'ia o'o mai i lena taimi, o lo'o iai pea le GTI e matua'i agava'a le Tapolo e alu vave ma lelei.

O le taʻavale e iai se fua faʻatatau (o le tele e tatau ona e liliu ai uili, o le itiiti ifo o le tele o gaioiga ma lima o le a manaʻomia, e iai le fua faatatau o le 14: 1 i le ogatotonu ma le 8.9: 1 i le pito) ma o se so'o tele e lagona i taimi uma le mea o lo'o faia e le uili ta'avale i so'o se taimi, e le gata i le mamafa o le ta'avale (lea e fesuisuia'i i tulaga o le ta'avale) ma le sa'o (2.1 liliu mai luga i luga e fa'aalia ai o le tali e sa'o sa'o).

rim lona 19

O le faʻamalologa a le GTI e faʻaititia i le 1.5 cm pe a faʻatusatusa i le sili atu lemu ma o le mea moni o lenei iunite suʻega o loʻo faʻapipiʻiina i paʻu 235/35 R19 (o le lautele ma le maualalo o loʻo maua) e fesoasoani e fatuina se lagona o le taʻavale e matua lelei lava ona totoina i luga o le auala. , e tusa lava pe faateleina le saoasaoa o le avetaavale. I lenei tulaga, i le ala, Benjamin Leuchter (pailate suʻega na galue i le atinaʻeina o le Golf GTI VIII) faʻamatala mai ia te aʻu e faapea:

"Pe a suia mai le 225 paʻu i le 235 i le lautele, o le faʻaaliga vaaia e laʻititi, ae o le mea e maua i le mautu e taua tele".

Chassis e sili ona alualu i luma

Ae o loʻo faʻamalamalamaina foi e Leuchter o le alualu i luma sili ona talafeagai i le faʻamalosia o le auala tuʻufaʻatasia lea na amata galue ai le fesuiaiga o le eletise eletise (DCC) ma le faʻatapulaʻaina faʻaeletonika faʻaeseese i luma (XDS) amata galue i se auala tuʻufaʻatasia ma maua ai ni tali vave. , o se taunuuga o le vaetamaina o se polokalama atamai mo lenei faamoemoe, lea e taʻua e Volkswagen VDM.

Volkswagen Golf GTI 2020

E pei ona faamatalaina e Leuchter, VDM poʻo le Vehicle Dynamics Management "e pulea le taʻavale, le faʻavave, le faʻaogaina otometi ma le faʻafefe faʻaeletoroni e faʻafefe ai le taʻavale ma faʻaitiitia ai le toso. I se vae i la matou suʻega suʻega, mai Ehra, na mafai ona ou 4.0s vave nai lo le taavale muamua o le malosi tutusa, o lenei i se nofoaga e na o le 3 km ma o lenei i taumafaiga na faia e le avetaavale lava e tasi, i le aso lava e tasi ma i lea lava itula”.

E faigofie ona ioe o le mauaina o le sili atu ma le tasi le sekone i le kilomita o se alualu i luma lelei, lea e lagolagoina foi e le 3 km / h sili atu e mafai ona maeʻa ai le slalom ma le suiga o auala.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Jurgen Putzschler, enisinia sili o le Golf GTi fou, o loʻo faʻamamafaina foi le mea moni e sili atu le pulea o le lola o le tino na ausia, e aunoa ma le leiloa o le faʻaleleia i le laa i luga o le auala, ma o loʻo i ai se vaega o le taualoa e tatau foi ona alu i le fesuiaiga o auala. mai le sili atu le mafanafana i le sili atu taʻaloga, mai le tolu tulaga i le 15 (i totonu o le polokalame Taʻitoʻatasi): "o le mea moni ua tatou matua faʻalauteleina le fusi o alaleo o le taʻavale / pusa / tali afi e faia ai le tali atoa o le taʻavale e sili atu le ambivalent" .

Faʻamatalaga o le moli + rim

Na faamanino atili e Putzschler o le taofiga pito i tua e sili atu (15% stiffer springs) ma o le pito i luma o le axle sub-frame ua faia nei i le alumini, lea e fesoasoani foi e siitia ai le malosi atoa o le taavale, e faaopoopo atu i le mamafa o le 3. kg.

vave, vave tele

Na ou taʻitaʻia le Golf GTI fou i le va o Hannover ma Wolfsburg i le "fale" o Volkswagen, lea na taofia ai le faia o faʻasalalauga faavaomalo o faʻataʻitaʻiga fou i isi nofoaga i lenei vaega o le faʻamaʻi o loʻo tatou nonofo ai. E moni e le tele naua vaega taamilomilo o auala, ae i le isi itu, e tele auala tetele e mafai ona tatou oo atu i le 250 km/h le saoasaoa maualuga o lenei faataitaiga.

Volkswagen Golf GTI 2020

I lenei faʻataʻitaʻiga mulimuli, na faʻaalia ai le avea o se taavale vave tele, e matua le mautonu i le faʻaleagaina o le aerodynamic, ae e manino foi o le faʻapipiʻiina o se faamama faʻapitoa ma le faʻateleina o le catalyst o lona uiga o le "pese" o faʻagogo e fa. leiloa lona lalelei. , e oo lava i le "digital amplifier". E ui lava na mafai e le au inisinia ona toe ofoina atu le "faʻatonu" ua le toe faʻaaogaina, faʻalavelaveina e le faʻatupuina o le faʻasaʻoina o le faʻamaʻi ma le pisa - e faʻalogoina, e ui lava i le faʻaeteete, aemaise lava i le faʻaitiitiga o mea faʻaoga pe a matou filifilia le Sport mode.

O le tautala e uiga i le gearbox - fitu-saosaoa otometi ma le pipii lua - e leʻi faʻamaonia atoatoa aua na faʻaalia ai le faʻatuai i pulega maualalo i le taʻavale i le taulaga ma faʻapea foʻi ma le tolopoina o sina faʻaitiitiga i pulega maualuga afi, taumafai e totogi (e aunoa ma le ausia) ma se faʻagaioiga vave o le taofi / amata faiga (faʻafetai i le faʻaaogaina o se pamu eletise fou).

faamafanafana ogatotonu

Mafaufau e le o toe i ai i le pusa otometi le filifili tusi lesona i le va o nofoa pito i luma (e na'o le foe i luga o le foeuli e na o le foe o le uili), e suitulaga i se tama'i "fa'amau" filifili (tulaga R, N, D/S) atonu o nisi e sili atu le fiafia. tagata fa'aoga o le aveta'avale E lua fa'aosofiaga nei mo le filifilia mo le fa'ameamea tusi lesona ono-saosaoa.

Amioga sili atu ona lelei ma fa'afefe

Ma o le a le mea na mafai ona faʻamaeʻaina i le tele o faʻataʻamilosaga e mafai ona maua? Muamua, o loʻo i ai faʻamanuiaga i tulaga o le uu ma le gaioi, tele ona o le XDS differential (lea na avea ma tulaga masani) ma e fesoasoani lea e faʻafiafia atili ma aoga le taʻavale taʻaloga.

O fafo mai tulimanu maʻai ma faʻavavevave malosi e sili atu ona faʻafefe ae o le faʻatonuga mautu e le o faʻalavelave e pei o le taimi muamua i le Polokalama masani - e lua isi, Taʻaloga (sili atu faʻamagalo) ma Off.

Volkswagen Golf GTI 2020

A maeʻa, o le Golf GTI fou e mafai ona maua se amio lelei ma le tali lautele, ae i tulaga ogaoga o le faʻatonutonuina o auala avetaʻavale (1 i le 3 ma le 13 i le 15) e matua faʻalelei pe faʻafiafia, faʻalagolago i le taimi, nofoaga ma le finagalo o i latou e taʻitaʻia.

O se faʻamatalaga mulimuli mo taofi, e matua malosi lava ma fesoʻotaʻi i se pedal atamai ma mo le faʻaaogaina, lea e faigofie ona fana i le averesi o le 10 lita, mamao mai le homologation (e tatau ona faʻamaeʻaina) e tatau ona faʻasalalau i latou ile 6 l. /100 kilomita.

O afea e taunuu ai ma e fia le tau?

Ole Volkswagen Golf GTI fou ua amata ona o'o atu ile maketi autu ile masina a sau o Setema. I Potukale, e faʻatatauina o le tau e amata ile 45 afe euros.

Fa'ailoga fa'ailoga VW

Fa'amatalaga fa'apitoa

Volkswagen Golf GTI
afi afi
Fa'ataina 4 cylinders i le laina
Tufatufaina 2 ac/c./16 alatoto
Mea'ai Manu'a tuusao, Turbocharger
Fa'atatau o le fa'amalosi 9,3:1
Malosiaga 1984 cm3
mana 245 hp i le va o le 5000-6500 rpm
Binary 370 Nm i le va o le 1600-4300 rpm
Fa'asalalau
Toso I luma
Pusa ta'avale 7 saosaoa felauaiga otometi (papau lua).
Chassis
Fa'amalologa FR: Tusa lava poo le a le ituaiga MacPherson; TR: E tusa lava po o le a le tele o lima ituaiga
taofi FR: Tisiketi fa'avevela; TR: Tiki
Fa'atonuga fesoasoani eletise
Numera o liuliu o le foeuli 2.1
liliu le lautele 11.0 m
Fua ma Avanoa
Comp. x Lautele x Alt. 4284mm x 1789mm x 1441mm
Umi i le va o le axis 2626 mm
gafatia atopa'u 380-1270 l
faleteuoloa gafatia 50 l
Uili 235/35 R19
mamafa 1460 kilokalama
Tulaga ma taumafa
Saosaoa maualuga 250 km/h
0-100 km/h 6.3s
taumafa fefiloi* 6.3 l/100 kilomita
CO2 fa'aoso* 144 g/km

* Tulaga fa'atatau ile fa'atagaga.

Faitau atili