Eletise, Hybrid, Gasoline, Diesel ma CNG. O le fea e sili ona mama? Green NCAP su'ega 24 fa'ata'ita'iga

Anonim

O LE NCAP lanu meamata o le faʻatinoga o taavale e tusa ai ma le faʻaaogaina o mea e faʻatatau i le Euro NCAP i le faʻatinoina o taavale i le saogalemu.

I a latou suʻega, i totonu o le fale suʻesuʻe ma luga o le auala, ma i lalo o tulaga sili atu ona faigata nai lo le WLTP ma le RDE (Real Driving Emissions) tulafono faatonutonu, o taavale e iloiloina i vaega e tolu: fa'ailoga fa'amama ea, fa'asologa o le malosi o le malosi ma, o se mea fou mo le 2020, o le fa'ailoga o kasa oona.

E masani lava, o taʻavale eletise e sili ona lelei, aua e leai se mea e faʻafefe ai. Ina ia fesoasoani, o le suʻesuʻega e naʻo le mafaufau, mo le taimi nei, se suʻesuʻega "tank-to-wheel" (teuina i le uili), o lona uiga, o le emissions pe a faʻaaogaina. I le lumanaʻi, Green NCAP e manaʻo e faia se suʻesuʻega sili atu "lelei-i-uili" (mai le lelei i le uili), lea ua uma ona aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaosoina e gaosia ai se taʻavale poʻo le amataga o le eletise lea eletise. ta'avale mana'omia.

Renault Zoe Green NCAP

Le 24 faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga

I lenei taamilosaga o suʻega, e tusa ma le 24 faʻataʻitaʻiga na iloiloina, e aofia ai le 100% eletise, hybrid (e le o plug-in), penisini, tiso ma e oʻo lava i le CNG. I le laulau o loʻo mulimuli mai, e mafai ona e vaʻaia le iloiloga o faʻataʻitaʻiga taʻitasi i auiliiliga, naʻo le kiliki i luga o le sootaga:

Fa'ata'ita'iga fetu
Audi A4 Avant 40g-tron DSG lua
BMW 320d (ta'avale)
Dacia Duster Blue DCi 4×2 (tusi lesona)
Honda CR-V i-MMD (ga'o)
Hyundai Kauai Eletise 39.2 kWh 5
Jeep Renegade 1.6 Multijet 4×2 (tusilima) lua
Kia Sportage 1.6 CRDI 4×4 7DCT
Mazda CX-5 Skyactiv-G 165 4×2 (tusilima) lua
Mercedes-Benz C 220 d (ta'avale) 3
Mercedes-Benz V 250 d (ta'avale)
Nissan Qashqai 1.3 DIG-T (tusi lesona)
Opel/Vauxhall Zafira Life 2.0 Diesel (taavale)
Peugeot 208 1.2 PureTech 100 (manual) 3
Peugeot 2008 1.2 PureTech 110 (manual) 3
Peugeot 3008 1.5 BlueHDI 130 EAT8
Renault Captur 1.3 TCE 130 (tusi lesona) 3
Renault Clio TCE 100 (tusi lesona) 3
Renault ZOE R110 Z.E.50 5
SEAT Ibiza 1.0 TGI (tusi lesona) 3
Suzuki Vitara 1.0 Boosterjet 4×2 (manual)
Toyota C-HR 1.8 Hybrid
Volkswagen Passat 2.0 TDI 190 DSG
Volkswagen Polo 1.0 TSI 115 (manual) 3
Volkswagen Transporter Kalefonia 2.0 TDI DSG 4×4
Peugeot 208 Green NCAP

E pei o le Euro NCAP, Green NCAP e tuʻuina atu fetu (mai le 0 i le 5) e tuʻufaʻatasia togi o vaega e tolu o iloiloga. Manatua o nisi faʻataʻitaʻiga e mafai, peitaʻi, e le toe faʻatau atu, e pei o le Peugeot 2008, lea e iai i le augatupulaga muamua. Green NCAP na o le suʻeina o taavale ua uma ona "taufetuli", ua uma ona faʻamauina ni nai afe kilomita i luga o le odometer, ma avea ai ma sui o taavale i luga o le auala. O ta'avale e fa'aaogaina i su'ega e sau mai kamupani ta'avale totogi.

O le mea moni, o taavale eletise, i le tulaga lea o le Hyundai Kauai Electric ma le Renault Zoe, e na o le pau lava le mea e ausia ai fetu e lima, faatasi ai ma le tului e faʻafefe i le eseesega i le va o faʻataʻitaʻiga ma afi afi i totonu, o suauu e faʻamalosia ai i latou ma pe leai foi. latou maua le fesoasoani a se afi eletise, e pei o le Honda CR-V i-MMD ma le Toyota C-HR.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le hybrid a Toyota e pito i luga le lisi mo faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai se afi afi, faʻatasi ai ma le hybrid a Honda e le o lelei le faʻatinoina ona o le leai o se masini faʻamama a le iunite faʻataʻitaʻi. Ae ui i lea, fai mai Honda o le a tapunia lenei va i le faʻalauiloaina o lenei masini i CR-V o loʻo gaosia i lenei tausaga.

Volkswagen Transporter Kalefonia Green NCAP

E maua foi e sili atu le faigofie ona ausia tulaga lelei i faʻataʻitaʻiga laiti - Peugeot 208, Renault Clio ma Volkswagen Polo - oi latou uma e tolu fetu, e aofia ai le SEAT Ibiza, iinei i le TGI version, ie Compressed Natural Gas (CNG). ). I se faʻatusatusaga, o faʻataʻitaʻiga sili ona tele i lenei vaega - Mercedes-Benz V-Class, Opel Zafira Life ma Volkswagen Transporter - e le mafai ona sili atu nai lo le fetu ma le afa, ona o le faʻasologa o le malosi o le malosi e matua aʻafia i le mamafa tele ma le leaga. aerodynamic resistance index .

O SUV eseese na faʻataʻitaʻiina, i le averesi, e lua fetu, o se taunuuga i le averesi maualalo ifo nai lo taʻavale e maua mai ai. I sui o le vaega D, o fale masani masani (ma vans) - BMW 3 Series, Mercedes-Benz C-Class ma Volkswagen Passat -, maua i le va o le tolu ma le tolu ma le afa fetu (Mercedes), faʻafetai i afi afi. lea ua uma ona fa'aauupegaina, e tusa ai ma le Euro6D-TEMP fou.

Dacia Duster Green NCAP

O faʻailoga ia i le tulaga ma e sili atu nai lo mea na ausia e taʻavale laiti, lea e faʻaalia ai o le faʻaleagaina o loʻo tulimataʻi e Diesel atonu e tele naua, pe a tatou vaʻai i lenei augatupulaga fou o masini.

Fa'apitoa ta'ua e alu i le Mercedes-Benz C 220 d, lea na ausia ai se sikoa maualuga maualuga i tulaga o le mama o le ea, lea e fa'aalia ai le lelei tele o lona fa'aogaina o kesi kesi. I le isi itu, o fetu e lua o le Audi A4 Avant g-tron na faatoa aʻoaʻoina, o latou iloiloga mulimuli na faʻaleagaina ona o le maualalo o togi i le faʻasologa o kasa kasa, aemaise lava i latou e fesoʻotaʻi ma methane - o se mea e leʻi tupu, mo se faʻataʻitaʻiga, le SEAT Ibiza, le isi faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina le CNG e fai ma suauu.

Mercedes-Benz Vasega C Green NCAP

Leai ni plug-in hybrids na tofotofoina?

O plug-in hybrids ua i ai i le lotolotoi o feeseeseaiga tele ina ua maeʻa le lolomiina o se suʻesuʻega o Felauaiga & Siosiomaga lea e tuuaia ai i latou i le faʻaleagaina e sili atu nai lo faʻamatalaga aloaia, e sili atu nai lo faʻataʻitaʻiga mama. E o'o mai i le taimi nei, e le'i fa'ata'ita'iina lava e Green NCAP so'o se fa'ato'aga fa'apipi'i aua, i a latou upu, e "faigata tele".

E tusa ai ma i latou, e leʻi maeʻa faʻataʻitaʻiga o suʻega, e pei ona latou fai mai: "ina ia ausia taunuuga faʻatusatusa ma faʻatusalia, e tatau ona iloa le tulaga o le tau o le maa ma faʻamaumau faʻalavelave na molia ai le maa (i le taimi o suʻega). ”.

E ui i le lavelave o le galuega o loʻo i ai, Green NCAP fai mai o le isi taamilosaga o suʻega o latou taunuuga o le a faʻasalalau i le masina o Fepuari o le a aofia ai taʻavale faʻapipiʻi faʻapipiʻi - o le a latou oʻo i le faaiuga tutusa e pei o le Felauaiga & Siosiomaga suʻesuʻega?

SEAT Ibiza BMW 3 Series Green NCAP

Faitau atili