O saogalemu faiga aveta'avale otometi? Euro NCAP tali mai

Anonim

I tausaga talu ai nei sa Euro NCAP ua fa'afouina ana su'ega saogalemu. A maeʻa suʻega fou aʻafiaga ma e oʻo lava i suʻega e fesoʻotaʻi ma le saogalemu o tagata tiʻetiʻe uila, o le tino e iloiloina le saogalemu o taavale faʻatau atu i Europa fa'ata'ita'i muamua faiga fa'aautometi.

Ina ia faia lenei mea, na ave ai e Euro NCAP se suʻega suʻega Audi A6, BMW 5 Series, Mercedes-Benz C-Class, DS 7 Crossback, Ford Focus, Hyundai Nexo, Nissan Leaf, Tesla Model S, Toyota Corolla ma le Volvo V60. ma taumafai e iloa po o le a le faiga e pei o le adaptive cruise control, speed assist or lane centering e mafai ona fai.

I le faaiuga o suʻega e tasi le mea na manino: leai se taavale i le taimi nei i luga o le maketi e mafai ona 100% tutoʻatasi , e le gata ona o faiga o lo'o i ai nei e le sili atu i le tulaga 2 i le aveta'avale tuto'atasi - o le ta'avale tuto'atasi atoatoa e tatau ona o'o i le tulaga 4 po'o le 5.

Na fa'ai'u atili e le Euro NCAP pe a fa'aoga sa'o, o nei faiga e mafai ona faataunuuina ai faamoemoega na foafoaina ai , puipuia o taavale mai le alu ese mai le auala o loʻo latou faimalaga ai, tausia se mamao saogalemu ma le saoasaoa. E ui ina aoga, e faigata ona mafaufau i le faʻatinoina o nei faiga o se taʻavale tutoʻatasi.

Fa'asoa i la matou nusipepa iinei

faiga tutusa? Pe lava…

Afai i luga o pepa o loʻo i ai i le faiga o loʻo i ai galuega tutusa, o suʻega na faia e Euro NCAP ua faʻaalia ai latou te le galulue uma i le auala tutusa. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le suʻega faʻatautaia o le folauga, na maua ai e Euro NCAP e lua o le DS ma le BMW e ofoina atu se tulaga faʻaititia o fesoasoani , ae o isi ituaiga, sei vagana ai Tesla, e ofoina atu le paleni i le va o le pulea e le avetaavale ma le fesoasoani e tuʻuina atu e le puipuiga.

O le mea moni, o faiga uma na faʻataʻitaʻiina o na mai le Tesla na'o le mea lava e mafua ai se fa'aletonu tele i le aveta'avale - e le gata i le su'ega fa'ata'ita'iga fa'atonutonu ma le su'ega suiga o le itu (S-liliu ma le omoomo'o) - e pei o le ta'avale e masani lava ona ave.

O le suʻega sili ona faigata o le suʻega lea na faʻataʻitaʻiina le ulufale faʻafuaseʻi o se taavale i le auala i luma o le taʻavale o loʻo faʻataʻitaʻiina, faʻapea foʻi ma le alu ese faʻafuaseʻi (mafaufau i se taavale i luma o matou ua faʻafuaseʻi ona alu ese mai le isi) - faʻataʻitaʻiga masani i luga. auala auala e tele. O faiga eseese na faamaonia le le lava e puipuia ai le faalavelave e aunoa ma le fesoasoani a le avetaavale (tu po o le swerve).

Euro NCAP na faaiʻuina lena mea e oo lava i taavale o loʻo i ai faiga fesoasoani avetaʻavale e manaʻomia le avetaʻavale e mataʻituina. i tua o le uili ma mafai ona pulea i soo se taimi.

Faitau atili