DeLorean DMC-12 toe foʻi i le lumanaʻi ma toe foʻi i le gaosiga

Anonim

O LE DeLorean DMC-12 na amata ona gaosia i Northern Ireland i le 1980, ae o le a muta i ni nai tausaga mulimuli ane, i le 1983, ina ua maeʻa le gaumativa o le gaosiga, ona o le fualaau faasaina (cocaine) moliaga tau fefaʻatauaʻiga na pau i luga o lona faʻavae, John DeLorean - o le a mulimuli ane. fa'asa'oloto, ae ua uma ona fai le fa'aleagaina.

E tusa ma le 9,000 iunite o le a gaosia, ma faʻaumatia ai le olaga puupuu ma le faʻalavelave o le DeLorean DMC-12, o le nofoa lua nofoa faʻatasi ma faitotoʻa-apa'au ma le tino uamea uamea, saunia e Giorgetto Giugiaro, na faavaeina Italdesign.

1.21 GigaWatts, 88 maila i le itula

taofi atoa? Pe lava. Mai le taimi, i le 1985, "i totonu o se fale tifaga lata ane ia te oe", matou te vaʻai i le DMC-12 e oʻo i le 88 mph (141.6 km / h) faʻagaoioia le capacitor flux e manaʻomia ai le 1.21 GigaWatts (e tutusa ma le 1,645 miliona o solofanua) ina ia mafai ona toe malaga i tua i le taimi, na ia taʻutaʻua i tua atu o miti sili ona leaga a John DeLorean.

John DeLorean ma le DMC-12
John DeLorean ma lana foafoaga

O le taʻutaʻua o ata tifaga na faʻamaonia ai le fausiaina o se DeLorean Motor Company, o se kamupani Texan na mauaina le fanua atoa o le kamupani muamua - vaega, iunite e leʻi gaosia, ma isi. - ma toe amataina le gaosiga laiti i le 2008, faʻaaoga vaega muamua, e oʻo atu i le "tauleleia" 130 hp V6 PRV afi.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le a taofia le gaosiga, fa'aauau pea se'ia o'o ina fa'atulafonoina le Low Volume Manufacturers Act. O lenei tulafono e mafai ai ona gaosia e oo atu i le 325 taavale i le tausaga, i lalo o se seti sili atu ona faatagaina o tulafono faatonutonu nai lo le au faufale e tatau ona usitaia.

DeLorean DMC-12
Le DeLorean sili ona lauiloa.

E ui lava ua uma ona faʻamaonia le tulafono i le 2015, ae e leʻi oʻo i le 2019 na fausia ai e le NHTSA (National Highway Traffic and Safety Administration) tulafono faatonutonu talafeagai e faʻatino ai le tulafono, ae leʻi i ai muamua se faʻagasologa faaletulafono na faʻalauteleina e le SEMA (Maketi Meafaigaluega Faʻapitoa. Asosi, o le mafutaga e faʻatulagaina le SEMA Show) e faʻamalosia le NHTSA e faʻatino le tulafono.

Le "fou" DeLorean DMC-12

Ia, tu'u ese le ofisa, ioe, o le DeLorean DMC-12 e mafai ona toe foʻi i le gaosiga, ae o le a le tutusa lelei i faʻamatalaga i le ata muamua. O le fa'avaa u'amea u'amea ma le tino o lo'o tumau pea, ae o le fa'agata, taofi ma totonu o le a fa'afouina, fa'apea fo'i ma moli fafo o le fa'ata'ita'iga.

O loʻo i ai foi le V6 PRV engine (Peugeot, Renault, Volvo) lea, o le mea moni, sa faitioina i taimi uma mo le le tuʻuina atu o laina lumanaʻi o le DMC-12 le faʻatinoga manaʻomia. O le 130 hp, e oʻo lava i lena taimi, sa le lava mo ana tagi o se taʻaloga taʻavale poʻo GT.

DeLorean DMC-12

O le a le afi o le ai ai? O tulafono faatonutonu e fa'atulafonoina le fa'apipi'iina o se iunite e fa'amalieina fa'ata'ita'iga o lo'o iai nei. DeLorean o loʻo i ai pea i le faagasologa o le filifilia o se faʻatau oloa i aso nei. O le mea e mautinoa o le a sili atu nai lo le faaluaina o le malosi o le 130 hp o le uluai, faatasi ai ma le faufale e faasino i le tele o malosiaga (faʻalagolago i le iunite filifilia) i le va o le 270 hp ma le 350 hp - o se "faʻaleleia" fiafia.

O le auupega faʻatekonolosi a le "fou" DeLorean o le a faʻamalosia foʻi ma le faʻaaogaina o fesoʻotaʻiga ma tekinolosi saogalemu, e pei o le faʻamalosi ma le faʻamautuina o mea, mea e leʻi i ai i le taimi na faia ai.

E fia le tau?

Mafaufau i faʻamatalaga e fausia naʻo le lua iunite i le vaiaso, ma faʻafouga uma o loʻo vaʻaia, o le $ 100,000 (approx. 91,000 euros) faʻataʻitaʻiga tau e foliga mai e le tele naua, mo le ituaiga o taavale o le ai ai - o se ituaiga restomod mai le maualalo o gaosiga. .

O le gaosiga o le DeLorean DMC-12 e mafai ona amata mulimuli ane i lenei tausaga.

DeLorean Toe foi i le Lumanai
Ua uma ona tatou agai i luma…

Faitau atili