NOFOA Toledo. Manumalo i le ipu ta'avale o le Tausaga 2000 i Potukale

Anonim

O LE NOFOA Toledo na toe avea foi ma Taʻavale o le Tausaga i Potukale i le 2000 (1M, le lona lua o augatupulaga, faʻalauiloa i le 1998) ina ua uma ona manumalo i lenei taui i le 1992 (1L, le tupulaga muamua).

O le aiga Sipaniolo, lea na faʻaalia i le lalolagi mo le taimi muamua i le Barcelona Motor Show i le 1991, o le faʻataʻitaʻiga lona lua na manumalo i lenei taui i taimi e lua (o le muamua o le Volkswagen Passat).

Na mamanuina e Giorgetto Giugiaro, pei o le muamua, o le lona lua o augatupulaga o le Toledo na faia lona amataga i le Paris Motor Show i le 1998 ma sa faʻavae i luga o le Volkswagen Group's PQ34 platform, na faʻatautaia i luga o le Audi A3 i le 1996 ma na avea ma faavae mo le tele. isi faʻataʻitaʻiga mai le vaega i le taimi: Audi TT, SEAT Leon, Skoda Octavia, Volkswagen Beetle, Volkswagen Bora ma Volkswagen Golf.

NOFO Toledo 1M

Aiga e iai uiga tausaafia

Na faʻasoa le tele o vaega i le Octavia ma Bora, e ui lava na manatu o le talosaga sili ona taʻaloga o le tolu, e ui lava i le fa-faitotoa faʻatulagaina. I lena taimi, sa i ai le tele o taumatematega e uiga i mea e mafai ona maua mai i Toledo, ae maise o se coupé version. Ae o le mea e leʻi umi ae faʻaalia o se hatchback e lima faitotoʻa, o le Leona muamua.

I totonu, o le dashboard na maua mai i le uluai augatupulaga A3 ma o le ogalaau na faʻatagaina le 500 lita o uta (e oʻo atu i le 830 lita ma nofoa pito i tua e gaugau i lalo), o se ata e faʻaaloalo i matafaioi a le aiga o Toledo. Ae ui i lea, ma ona o le "sese" o le tulaga fou o le faʻailoga Sipaniolo, o mea faʻamaeʻa ma mea o le fale na tuʻuina atu i se fuafuaga lelei.

Ae mo afi na faia ai le tele, o le mea taua o le 1.9 TDI poloka ma le 90 ma le 110 hp ma poloka penisini e tolu o loʻo maua: 1.6 cross-flow o le 100 hp, o le 1.8 20v o le 125 hp (Audi origin) ma le 2.3. o le 150 hp, o le mulimuli lea o le afi muamua e lima-koli e faʻaosoina ai se NOFO, ma i luga, o se V e sili atu ona seasea lima-siliva (e maua saʻo mai le VR6).

nofoa toledo 1999

E ui lava e leʻi toe faʻaleleia, o le lona lua o augatupulaga o le Toledo na mauaina ni afi fou na faʻafetaui i tulaga faʻapolopolo faʻapolopolo a Europa. I le 2000, na suia ai le masini faʻaulufaleina e se afi 1.6 16v ma le 105 hp lea na folafola mai ai le sili atu o le faʻatinoga ma le faʻaitiitia o le taumafaina ma i le tausaga na sosoo ai, i le 2001, o se faʻamatalaga sili atu ona malosi o le 1.9 TDI, ma le 150 hp o le a taunuu - ma mataitusi lauiloa e tolu TDI i le mumu.

nofoa toledo 1999

180 hp mo le sili ona malosi o Toledo

O le 2.3 V5 o le a vaʻaia lona malosi e oʻo atu i le 170 hp i lona tele-valve variant - 20 valves i le aofaʻi - ae o le sili ona malosi o le SEAT Toledo o le a avea ma uluai Audi 1.8 l fa-silinder turbo ma 180 hp. O le mea e malie ai, sa i ai fo'i 20 valve, ae i lenei tulaga e lima valve i le cylinder.

Na maua foi e le 1.9 TDI se lomiga fou 130 hp i le 2003, ina ua maua e le SEAT le avanoa e tuʻuina atu ai Toledo faʻata fou faʻatasi ai ma tulafono faatonutonu faʻavevela mai le Ibiza fou (tolu tupulaga).

I le taimi na amata ai ona sili atu le gauai atu o le maketi a Europa i faleoloa tetele ma i ... tagata ave taavale, i le afaina o saloons feololo, na iu lava ina avea Toledo ma tagata afaina i lenei tulaga fou Europa ma e leʻi "toe foʻi" i le fa'atau atu le mea na fa'ananau i ai le gaosiga o Sepania, e le'i o'o i le numera o le tupulaga muamua.

Na maua ai se tasi o Leone sili ona faapitoa

Masalo ona o lenei mafuaaga, o se tasi o lomiga o le a sili atu "mea manogi" ia Toledo e leʻi faia lava. Na matou talanoa, ioe, i le SEAT Toledo Cupra na tuʻuina atu i le 1999 Geneva Motor Show. Sa i ai le 18 "uili, faʻaitiitia le faʻamalolo, faʻaleleia totonu ma, sili ona taua, faʻatasi ai ma se afi V6 (le VR6 mai le Volkswagen Group) o le 2.8 lita e mafai ona gaosia le 204 hp o le mana, auina atu i uili uma e fa.

nofoa toledo cupra 2

O le a le mafai lava ona faʻapisinisi, ae na faʻaalia o le afi na filifilia e "faʻaola" le Leon Cupra 4. Na o le pau lea o Leon i le talafaasolopito e sili atu ma le fa cylinders.

Fa'ailogaina i siamupini o turisi

O le tupulaga lona lua o Toledo na maua foi se mataupu tauvaga, e ala i le Toledo Cupra Mk2 na tuuina atu i le 2003, mo le European Touring Car Championship (ETCC). I le 2005, na toe faaigoa ai le ETCC i le World Touring Car Championship (WTCC) ma o le Toledo Cupra Mk2 na tumau ai iina.

NOFOA Toledo CUpra ETCC

I le 2004 ma le 2005 na tauva ai foi SEAT Sport i le British Touring Car Championship (BTCC) faatasi ai ma le lua Toledo Cupra Mk2 e tutusa ma na faaaogaina i le ETCC, o se faataitaiga e iu lava ina umi se olaga faatauva, e pei ona i ai i le 2009 sa i ai pea ni au tumaoti e faaaoga. i latou i lenei suega turisi Peretania.

O le SEAT Toledo o le a suia i le 2004, ina ua taunuu le lona tolu o augatupulaga o le faʻataʻitaʻiga, lea na faʻaaogaina se ... tino ese. Na alu ese mai le avea ma se sedan e fa-faitotoa i se tulaga ese, umi 5-faitotoa hatchback ma le 'ea' o se tamai van - na maua mai le Altea - na faia e le Italia Walter de Silva, le "tama" o faataitaiga e pei o le Alfa Romeo 156 poʻo le Audi R8 ma lea na taʻitaʻia ai le mamanu o le Volkswagen Group mo ni nai tausaga.

E te manaʻo e feiloaʻi i isi taʻavale o le Tausaga manumalo i Potukale? Mulimuli i le sootaga i lalo:

Faitau atili