Rally de Portugal: le amataga o le faaiuga o le Vaega B

Anonim

O i latou na ola i le valea o le faʻapotopotoga i le 1980s fai mai o se taimi tulaga ese. Ta'avale fa'atasi ma sili atu nai lo le 500 hp, fa'aauupegaina i le mea aupito sili na ofoina mai e tekinolosi.

I se faapuupuuga, o se vaega o taavale, o le fanau o le tamaoaiga o le tamaoaiga ma le saolotoga faʻapitoa na faʻaleleia e le FIA.

O fa'ailoga e leai ni tapula'a fa'atekinisi po'o mea tau tupe ma sa latou faia mea uma latou te mafaia e fa'avavevave ma fa'avavevave ai ta'avale a le Vaega B. Na latou taʻua i latou o le "Formula 1 of the roads". O se igoa tauvalaau e le'i fanau fua, ma na faaosofia e talatuu, ae o le mea e leaga ai ua na o ni tala lelei e taʻu atu i au uo.

Vaega B - Sintra
Vaega B - Sintra

I le faaopoopo atu i le malosi, o le Vaega B sa faigata ona pulea. Fa'aopoopo atu nei i lenei fa'atusa se fa'alaua'itele e le o manino lelei e uiga i fa'alavelave o lo'o latou tamo'e... o se taimi umi ae le'i tupu se fa'alavelave.

O le fefe ina neʻi tupu se faʻalavelave faʻafuaseʻi na taunuu i Potukale ia Mati 5, 1986, i se tasi o vaega sili ona pogisa i le talafaasolopito o le World Rally Championship: o le faalavelave o le Blue Lagoon.

I le eria o Sintra, toetoe lava afa miliona tagata na potopoto e matamata i le Rally de Portugal pasi. O pito o le Serra de Sintra, Lagoa Azul, na liua i ni tulaga faʻafuaseʻi e vaʻai, faʻalogo ma lagona le lagona o taʻavale. O nofoa e faanoanoa ai sa le lava mo tagata uma. Sa toetoe lava a le mafai e le au faamaopoopo ma leoleo ona pulea se vaega tele o tagata.

O le taimi lava lena i le 1st faʻavasegaga faʻapitoa na Joaquim Santos, e ala i le aloese mai nisi o tagata matamata, na leiloa le pulea o lana Ford RS200 ma faʻataʻavaleina le motu o tagata sa i ai i lena vaega. Na maliliu vave se fafine ma lana tama tama e iva tausaga. E silia ma le 30 tagata na manunua.

I lena lava aso, na feiloai ai pailate aloaʻia i le Hotel Estoril-Sol ma faia se faʻamatalaga na latou tuʻuina atu i le faʻalapotopotoga, lea na latou autasi ai e lafoai le tuuga.

O le ituaiga o tetee na maua e pailate e faailoa ai lo latou le fiafia i le leai o ni tulaga saogalemu. O Walter Röhrl sa taitaia le tetee, ae o le a faitauina e Henri Toivonen le faamatalaga.

Faasilasilaga o le lafoaia o le tuuga - Faletalimalo Estoril-Sol 1986
Faasilasilaga o le lafoaia o le tuuga - Faletalimalo Estoril-Sol 1986

I totonu o lenei pepa (i le ata o loʻo i luga), na talosagaina e pailate ni mafuaaga se tolu mo le le faʻaauauina o le suʻega: faʻaaloalo i aiga o tagata na afaina; e leai ni auala e mautinoa ai le saogalemu o tagata matamata; o le mea moni o le faʻalavelave faʻafuaseʻi na mafua ona o le alu ese o le avetaavale mai le au maimoa o loʻo i luga o le auala ae le o tulaga faʻapitoa i le taavale (mechanical anomaly).

Na o le tasi le masina mulimuli ane, o Henri Toivonen, le tagata fai saofaga o le Hotel Estoril-Sol communiqué, o le a mafatia i se faʻalavelave faʻafuaseʻi i le Corsica Rally. O le tausaga na sosoo ai, na faaiuina ai le Vaega B. O le faasoaina atu lea o se tala faasolopito na faailogaina ai le amataga o le iʻuga o se vaitaimi. O se vaitau o le a manatua e faavavau, mo mafuaaga sili ma sili ona leaga…

Faitau atili