Sese '87 Opel Corsa GT maua i Porto

Anonim

E lei faigofie ae na tupu. Opel Classic - o le matagaluega masani a le Siamani brand ua avea nei ma vaega o le PSA vaega - na mafai ona maua se tasi o nai vaega laiti. Opel Corsa GT o le tupulaga muamua i se tulaga lelei. O fea? I Potukale.

Na sau le kamupani Siamani i lo tatou atunuu - o se tasi o maketi na sili ona manuia ai le faʻataʻitaʻiga - ma na totogi le sailiga.

Ua galo i totonu o se faletaavale i le taulaga o Porto mo le tele o tausaga, na maua ai e le Opel Classic se kopi o le Opel Corsa GT (Corsa A).

Sese '87 Opel Corsa GT maua i Porto 7332_1
Tuuina atu ki, sili atu i le luasefulu tausaga mulimuli ane.

O se litaea vave mo le tamai taavale taʻaloga Siamani, e mamao ese mai le pipii ma le "fiainu mo le saoasaoa" o tupulaga talavou, oe i le 80s ma le 90s na faia taʻaloga taʻavale laiti e pei o le Corsa GT o latou faitotoa i le "lalolagi o faʻatinoga".

O le tala o lenei (ua seasea nei) Opel Corsa GT

O le kopi na maua i le aai "Invicta" na muai lesitalaina i Sepania ma toetoe lava a galo i totonu o se faletaavale i le taulaga o Porto. O iina na alu ese ai elemene o le Opel Classic mo Frankfurt, ma le tamaʻi Corsa GT o loʻo ave i lalo le auala ... i lona lava "vae".

Sese '87 Opel Corsa GT maua i Porto 7332_2
O le Corsa range na maua ai le GT version i le va o Aperila 1985 ma autumn 1987.

Faatasi ai ma se afi karburetor, 1.3 lita o suiga, 70 hp ma se lima-saosaoa gearbox, o le Corsa GT o le sui o le Corsa SR. O le malosi faʻaopoopo, o mea faʻapitoa e faʻaleagaina, o uili uʻamea ma nofoa taʻaloga na faia ai lenei faʻataʻitaʻiga e le mafai ona faʻafefeina i latou o loʻo suʻe se taʻavale taʻavale laiti.

O le Corsa GT, o le mea moni, o le 'ta'aloga' o filifiliga mo le tele o tupulaga talavou, se'ia o'o mai le GSi sili atu ona malosi i le 1988.

Sese '87 Opel Corsa GT maua i Porto 7332_3
Opel Corsa GSI 88′. Le fa'alenatura fa'aleagaga o le Corsa GT.

Malaga solo i Frankfurt

E tusa ai ma le Opel Classic, o le tamaʻi Opel Corsa GT "na lagona le mafanafana i feoaiga, e aunoa ma le taumafai malosi ma le ofo e oʻo lava i lona lamolemole", i le taimi o le faigamalaga na fesoʻotaʻi ai le aai o Porto i le aai o Frankfurt, i le aofaʻi o 2700 km.

Sese '87 Opel Corsa GT maua i Porto 7332_4

O le faʻaaogaina o penisini na fetaui ma mea na faʻasalalau i lena taimi, e seasea sili atu i le ono lita i le 100 kilomita. O le mamafa o le Corsa GT, e na o le 750 kg, sa i ai i lena taimi o se uo taua, e mafai ai ona maua se fua o le mamafa / malosi e na o le 10.7 kg / hp.

Numera e tusa ai ma le malamalama o aso nei atonu e te iloa sina mea itiiti, ae o lena taimi sa fiafia i ai le tele o talavou papalagi.

Sese '87 Opel Corsa GT maua i Porto 7332_5
I le malaga i le va o Potukale ma Siamani, o le Corsa GT samasama e tu i Zaragoza, Sepania, i le falegaosimea lea na fausia ai i le 1987, ma maua ai le fiafia mai le tele o tagata faigaluega.

Ina ua taunuu i le ofisa autu o le Opel, sa maualuga le agaga o le au a le Opel Classic. 2700 kilomita na tuua, lea e leʻi fefe ai lona 32 tausaga. E tusa ai ma le Opel Classic, o lenei malaga atoa na ausia e aunoa ma se manaʻoga mo se toe faʻaleleia.

Opel Corsa GT. Mai le litaea i Porto i le fetu i Frankfurt

Aʻo leʻi amataina le galuega toe faʻaleleia ma le faʻamoemoe e faʻamautinoa lona i ai i le isi Frankfurt Motor Show - lea o le ai ai Razão Automóvel - na pasia e le Corsa GT le TÜV mo le faʻatagaina o le asiasiga ma le faʻatagaina o le resitalaina o Siamani.

I le taimi lava na i ai i le faleaoga a le Opel Classic, sa suʻesuʻeina. O mata fa'aeteete e maua ai ni fa'aletonu, e pei o fa'ailoga i luga o le taualuga, fa'ailoga e le o ni ulua'i, tioata masaesae ma le tele o mea iefu masaesae.

Va'ai le fa'ata'ita'iga ata fa'afo'isia:

Opel Corsa GT, 1987

O le taimi lena na faia ai e le au tekinisia o le Opel Classic le faaiuga e talepe le taavale atoa ina ia mautinoa le toe malosi atoatoa, toe aumaia le Corsa GT i le malamalama o le aso, e le pona.

Faatasi ai ma le galuega vali fou, na maua ai e le tino le logo sa'o GT - o fasi pepa na maua ai e le o sa'o. Ona oo mai ai lea o uili muamua ma tioata fou ma faamalama, e aunoa ma faailoga o le taimi.

O le Corsa GT na fa'atauina i Potukale ua sauni nei mo lona olaga lona lua, lea o le a amata i le sitaili i le 2019 Frankfurt Motor Show ia Setema 12, lea o le a fa'atasi ai ma le Opel Corsa fou (tupulaga F).

E te manatu o lo'o i tafatafa o le mea fou?

Sese '87 Opel Corsa GT maua i Porto 7332_7

Faitau atili